Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympische Winterspelen 2022 Voorspellingen

Het is weer mogelijk om te wedden op de Olympische Winterspelen. Nederland presteert altijd heel goed tijdens de Winterspelen. Met name in schaatsen, zijn we de beste ter wereld. Er zijn daarom veel Nederlanders die een bet plaatsen tijdens dit evenement.

In het vervolg van dit artikel, kun je meer lezen over de Olympische Winterspelen 2022. Je vindt meer informatie over de meest populaire weddenschappen en de beste bookmakers.

Olympische Winterspelen 2022: overzicht

In 2022 wordt de Olympische Winterspelen gehouden in Peking, China. Het duurt vanaf vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari. De winterspelen is het grootste evenement voor sport die wordt beoefend op ijs en sneeuw.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn schansspringen, curling, bobsleeën, skiën en schaatsen. Nederland presteert altijd heel goed tijdens de Olympische Winterspelen. Zeker voor schaatsen, worden er vaak gouden medailles gewonnen.

Wedden op Olympische Winterspelen is daarom ook enorm populair onder de Nederlandse gokkers. Afgelopen Winterspelen was Sven Kramer de heer en meester op de schaatsbaan. Hoewel hij al een jaartje ouder begint te worden, presteert hij nog steeds heel goed.

Daarnaast is er natuurlijk Ireen Wüst. Ook één van de beste schaatssters van de afgelopen jaren. Ze heeft al bekend gemaakt dat ze gaat stoppen na de Winterspelen in Peking. Ireen Wüst is een Nederlandse atleet die je zeker in de gaten moeten houden.

Olympische Winterspelen 2022 kijken

Doorgaans worden alle Olympische Spelen uitgezonden op NPO1. Hier kun je alle evenementen volgen, waar Nederlandse atleten aan deelnemen. Verder wordt er elke dag, een samenvatting uitgezonden van de afgelopen wedstrijden.

Houdt er wel rekening mee dat Peking 7 uur vooruit is van Nederland. Daardoor vinden sommige evenementen plaats in de nacht. Als je niet wakker wilt blijven voor een wedstrijd, moet je je weddenschap daarvoor al geplaatst hebben.

Statistieken

In totaal worden er 109 verschillende evenementen gehouden, over 15 verschillende sporten. Er zijn rond de 2.900 atleten gevlogen naar Peking, China. Dit is inclusief 41 Nederlandse atleten, over 7 verschillende disciplines.

Meest populaire sportweddenschappen tijdens de Olympische Winterspelen 2022

In totaal zijn er 15 verschillende sporten waar je een weddenschap op kunt plaatsen bij een bookmaker. Jammer genoeg is het niet mogelijk om elke sport door te nemen. In plaats daarvan, gaan we kijken naar de meeste populaire bets onder Nederlandse gokkers.

Dit zijn de sporten waar Nederlandse atleten aan deelnemen. In totaal zijn het 7 disciplines. Hieronder kun je meer lezen over elke sport en wat voor weddenschap je kunt plaatsen.

🏅 Alpineskiën

Alpineskiën is de meest kenmerkende sport tijdens de Olympische Winterspelen. Hierbij moet de atleet zo snel mogelijk van een berghelling af skiën. De skiër met de beste tijd wint een medaille. Er zijn 5 verschillende evenementen voor alpineskiën.

Dit zijn de slalom, downhill, reuzenslalom, super-G en gecombineerd. Bij elke evenement worden er medailles uitgereikt voor zowel mannen als vrouwen. Daarbij is het mogelijk om tijdens elke evenement een weddenschap te plaatsen.

Je kunt bijvoorbeeld wedden wie de beste tijd neerzet of wie een medaille gaat winnen. Verder kun je voorspellen of een skiër onder of boven een bepaalde tijd eindigt. Er doen twee Nederlandse skiërs mee, namelijk Maarten Meiners en Adriana Jelinkova.

🏅 Bobsleeën

Bobsleeën bestaat uit 3 klassementen, namelijk de monobob, de tweemansbob en viermansbob. Atleten nemen individueel mee of in teams (van 2 of 4). De bobslee kan een snelheid tot de 150 kilometer per uur bereiken.

De bobsleeër of team met de beste tijd wint een medaille. De monobob is een nieuw klassement voor de Olympische Spelen van 2022. Alleen vrouwen kunnen hieraan deelnemen, voor Nederland is het Karlien Sleper.

Verder is er nog een team voor de tweemansbob en de viermansbob. Op alle Nederlandse bobsleeërs kun je een weddenschap plaatsen.

🏅 Kunstrijden

Kunstrijden is de oudste sport van de Winterspelen. Daarmee ook één van de meest populaire sportweddenschappen. De eerste evenement voor kunstschaatsen werd gehouden tijdens de Zomerspelen van 1908 in London en weer in 1920.

Daarna werd het definitief opgenomen tijdens de eerste Olympische Winterspelen van 1924. In totaal zijn er 5 klassementen voor kunstschaatsen, namelijk voor vrouwen, mannen en gemengd. Het doel is om zo mooi mogelijke te dansen.

Vervolgens krijgt elke schaatser een aantal punten van de jury. De schaatser met de meeste punten is de winnaar. Er is één Nederlandse kunstschaatser genaamd Lindsay van Zundert, is een waar wonderkind.

Op zeventienjarige leeftijd doet ze al mee aan de Olympische Spelen. Het is daarom zeker een naam die je in de gaten moet houden tijdens het sport wedden.

🏅 Schaatsen

Als er één sport is waar Nederland het meest succesvol mee is, dan is het wel schaatsen. Dit jaar doen er 18 Nederlanders mee, 9 mannen en 9 vrouwen. De Olympische Winterspelen 2022 voorspellingen zijn dat ze weer geweldig gaan presteren.

Er zijn verschillende klassementen voor schaatsen, waar je een gokje op kunt wagen. Ten eerste heb je de afstandsraces. De afstanden kunnen oplopen van de 500 meter tot de 10 kilometer. Verder heb je de massastart, waarbij alle schaatsers tegelijk starten.

Deze wedstrijden duren vaak 25 rondes. De winnaar wordt bepaald door het aantal punten dat iemand heeft behaald. Schaatsers kunnen punten verdienen tijdens de tussensprint en bij de finish.

Tot slot heb je de ploegenachtervolging. Hierbij nemen twee teams het op tegen elkaar. Elke ploeg bestaat uit 3 schaatsers. De derde schaatser bepaald de eindtijd van het team. Het maakt daarom niet uit, wanneer de eerste twee schaatsers over de finishlijn zijn.

🏅 Shorttrack

Shorttrack is een vorm van hardrijden op schaatsen. Het verschil met normaal schaatsen, is dat shorttrack gebruikmaakt van een kortere baan. Het is dezelfde baan dat wordt gebruikt voor ijshockey of kunstschaatsen.

Shorttrack schaatsers hebben meer behendigheid en acceleratievermogen nodig. Aangezien de baan korter is, moet er ook sneller geschakeld worden. Er doen 8 Nederlanders mee aan de shorttrack klassement.

🏅 Skeleton

Skeleton is een vorm van bobslee, waarbij de atleet op zijn buik ligt op een slee. Het wordt vaak wel beoefend op dezelfde baan als die van de bobslee. Er worden hoge snelheden bereikt bij skeleton. Het kan heel snel oplopen tot de 140 kilometer per uur.

Daarbij is Skeleton, één van de enige sporten waar geen verschillende klassementen voor zijn. Het is een simpele race, waarbij de snelste persoon wordt uitgereikt tot winnaar. Er doet één Nederland mee aan Skeleton, namelijk Kimberley Bos.

🏅 Snowboarden

Snowboarden is een hele diverse sport bij de Olympische Winterspelen. Een deel van deze sport is net als kunstschaatsen. Atleten proberen de meest indrukwekkende sprongen te maken. Vervolgens krijgen ze hier punten voor van de jury.

Een ander deel van snowboarden lijkt weer erg op skiën. Er zijn diverse klassementen voor olympisch snowboarden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de halfpipe, parallelreuzenslalom, freestyle en big air.

Er doen 4 Nederlandse snowboarders mee aan de Olympische Winterspelen van 2022. Het is mogelijk om op al deze Nederlanders een weddenschap te plaatsen, bij je favoriete online bookmaker.

Top bookmakers om te wedden op Olympische Winterspelen

Tegenwoordig zijn er talloze betrouwbare goksites waar je gemakkelijk kunt wedden tijdens de Winterspelen. Voor sommige spelers kan het daarom lastig zijn, om de juiste website te kiezen. Hierbij willen we je graag op weg helpen.

Hieronder vind je alle top bookmakers om te wedden op de Olympische Winterspelen. Verder vind je meer informatie over de diverse sportweddenschappen promotiecodes en bonussen die worden aangeboden, inclusief de bijbehorende bonusvoorwaarden.

Door op de link in de tabel te klikken, wordt je meteen doorgeleid naar de website van de bookmaker. Hier kun je een account aanmaken en meteen beginnen met wedden. Vergeet niet om de welkomstbonus te activeren tijdens het registreren.

bet365
Weddenschappen bonus
Holland Casino Sport
Weddenschappen bonus
Jack’s
Weddenschappen bonus
5 x €10
LeoVegas
Weddenschappen bonus
Circus
Weddenschappen bonus
€250
ZEbet
Weddenschappen bonus
100 €
Unibet
Weddenschappen bonus
Bingoal
Weddenschappen bonus
€250
TOTO
Weddenschappen bonus
€100 AAN GRATIS WEDDENSCHAPPEN
LiveScore Bet
Weddenschappen bonus
€250

Olympische Winterspelen 2022 weddenschappen: favorieten en voorspellingen

Deze Winterspelen belooft weer een goed jaar te worden voor Nederland. Het is altijd lastig om de Olympische Winterspelen voorspellen, zeker dit jaar. Dit komt doordat Nederland in een overgangsfase zit. De oude atleten maken plek voor nieuwe talenten van de toekomst.

Nederland en schaatsen

Het was eerder al besproken dat dit de laatste wedstrijd wordt van Ireen Wüst. Hoewel ze één van de oudste schaatssters is op het moment, presteert ze nog steeds geweldig op topniveau. Bij de meeste Olympische Winterspelen quoteringen is ze nog steeds de favoriet.

Olympische Winterspelen

Een andere Nederlandse schaatsster die je in de gaten moet houden is Irene Schouten. Veel experts verwachten dat ze goud gaat winnen tijdens Winterspelen. De afgelopen jaren heeft ze het heel goed gedaan tijdens de Europese- en Wereldkampioenschap.

Bij de mannen wordt er voornamelijk gekeken naar Kjeld Nuis, Patrick Roest en Thomas Krol. Zeker de 25-jarige Patrick Roest heeft regelmatig goud gewonnen tijdens de jaarlijkse kampioenschappen.

Dit wordt zijn tweede Olympische Winterspelen. In 2018, wist hij al zilver en brons te veroveren op 21-jarige leeftijd. Hij is nu volwassener en een betere schaatser.

Andere landen

Als we kijken naar de andere landen, scoort Zweden en Noorwegen altijd heel hoog voor skiën en schansspringen. Bij de Olympische Winterspelen 2022 voorspellingen, zijn ze de grote favoriet hiervoor.

China is de host van de Winterspelen en er wordt verwacht dat ze veel medailles gaan winnen. Ten eerste hebben ze Eileen Gu. Een 18-jarige skiester die goud heeft gewonnen tijdens het wereldkampioenschap van 2021.

Verder heeft China nog een wonderkind genaamd Su Yiming. De 17-jarige snowboarder maakte zijn werelddebuut in 2019. Hierdoor kon hij direct meedoen aan de Olympische Winterspelen in 2022. Hij won zijn eerste wereldtitel in December 2021.

Verwachtingen voor Nederland tijdens de Olympische Winterspelen

Bookmakers verwachten maar liefst 23 medailles voor de Nederlanders. We zijn een land waar wintersport veel wordt beoefend. Schaatsen, skiën en snowboarden zijn enorm populair in Nederland.

Hierdoor hebben we een grote kans om veel medailles binnen te halen. Er wordt verwacht dat er 9 keer goud, 7 keer zilver en 6 keer brons wordt gewonnen tijdens de Olympische Winterspelen. Deze speculatie is gebaseerd op de statistieken van de atleten.

Er is gekeken, hoe ze hebben gepresteerd de afgelopen jaren bij andere competities. Door bijvoorbeeld te kijken naar het aantal medailles dat ze hebben gewonnen bij de wereldkampioenschappen en Europese Kampioenschappen.

Deze evenementen worden jaarlijks gehouden, terwijl de Olympische Winterspelen maar één keer in de 4 jaar voorkomt. Je kunt daarom alvast zien hoe een atleet waarschijnlijk gaat presteren.

Neem bijvoorbeeld Ireen Wüst, ze heeft de afgelopen jaren alles gewonnen. Er is daarom een grote kans dat ze weer goud pakt tijdens de Winterspelen. Deze data wordt ook gebruikt om te zien, uit welke provincie de meeste gouden medailles komen.

Zo wordt er verwacht dat de meeste medailles worden gewonnen door Friezen. Wat makkelijk te verklaren is, omdat schaatsen een grote sport is in Friesland. Denk maar aan de Elfstedentocht.

Olympische Winterspelen 2022 wedden: quoteringen

De Olympische Winterspelen odds werken precies hetzelfde als voetbalweddenschappen. In de zin dat de quotering een vermenigvuldiging is van je inleg. De favoriet van de bookmaker heeft een lagere waarde dan de underdog.

Dit komt natuurlijk, omdat er een lagere kans dat de underdog gaat winnen. Neem bijvoorbeeld de bet365 odds en de kans dat Ireen Wüst een podiumplaats krijgt. Dit betekent dat ze een medaille gaat winnen.

Hierbij kun je wedden op “ja”, ze krijgt wel een podiumplaats, of “nee” ze krijgt geen podiumplaats. In dit voorbeeld is er een grotere kans dat Ireen Wüst wel een medaille wint. Dit komt doordat ze afgelopen jaren uitstekend heeft gepresteerd tijdens andere competities.

Odds van live wedden

De quoteringen zijn ook afhankelijk van het moment, wanneer je een weddenschap plaatst. Je kunt bijvoorbeeld een bet doen, terwijl de wedstrijd al aan de gang is. Doorgaans zijn de quoteringen hiervoor lager, omdat er een kleinere kans is om het verkeerd te raden.

De winsten die je kunt winnen zijn daarom ook lager. Maar daarentegen heb je wel een grotere kans om te winnen. Bij de bookmaker is er vaak speciale optie voor de wedstrijden die op het moment aan de gang zijn.

Matthijs
24 artikelen
Matthijs houdt simpelweg van sport, met speciale interesses in voetbal en Formule 1. Ook leest hij graag over alles wat MotoGP en wielrennen betreft.