Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Pokerspelers die blut raakten

Om de top te halen in de pokerwereld moet je risico’s nemen. Risico’s waar bij veel geld komt kijken. Soms gaat het goed en ben je in een klap miljonair, soms gaat het fout en ben je in een keer blut. Hier een aantal voorbeelden van pokerspelers waarbij het helemaal mis ging en blut raakten.

Archie Karas

Verlies – $40 miljoen

Archie Karas deinst niet terug voor risico’s. In December ’92 was Archie Karas bijna blut. Hij had nog maar $50,- in zijn portemonnee en besloot er mee naar Vegas te rijden.

Hier begon hij aan ‘The Run‘: een winning-streak van tweeënhalf jaar met een opbrengst van $40 miljoen. Drie weken later had hij dit hele bedrag weer verspeeld en zei men dat hij helemaal blut was.

De daredevil is echter niet te stoppen, hij gokt nog namelijk nog steeds. Met kleinere bedragen, dat dan weer wel.

Stu Ungar

Verlies – $30 miljoen

Stu Ungar was een van de meest extravagante spelers van zijn stijd. Hij stond bekend om zijn agressieve spel en perfect getimede blufs.

Ungar had een buitengewoon hoog IQ en een fotografisch geheugen. Kaarten tellen was dan ook een ding waar hij later mee in de problemen kwam.

Zijn risicovolle manier van spelen leverde hem veel geld op, maar heeft hem uiteindelijk ook de kop gekost. Ondanks dat Ungar tijdens zijn carrière $30 miljoen won, stierf hij in 1998 als een blut man.

Erick Lindgren

Verlies – $25 miljoen

Een aantal jaar geleden behoorde Erick Lindgren tot de beste pokerspelers ter wereld. In 2008 werd hij verkozen tot WSOP Player of the Year. Alles liep op rolletjes voor Lindgren, hij kreeg immers naast zijn prijzengeld een vast bedrag van zijn sponsor Full Tilt Poker. Totdat Black Friday aanbrak. Lindgren verloor zijn salarisstrookje van FTP en hij verloor de rest van zijn geld in het overmatig wedden op sport. Hij werd gewongen persoonlijk faillissement aanvragen, omdat de eens van de meest vermogende pokerspelers volledig blut was geraakt.

Scotty Nguyen

Verlies – $20 miljoen

Wie had gedacht dat Scotty Nguyen na het winnen van vijf WSOP-bracelets nog blut zou raken?

Nguyen had op een gegeven moment zo veel geld dat hij niet meer wist wat hij er mee moest doen. Hij hoefde hier echter niet lang over na te denken.

Overmatig gebruik van alcohol, marihuana en cocaine zorgde voor een vertroebeling van z’n ooit zo gezonde stel hersenen. Nguyen verloor wedstrijd na wedstrijd. Deze ‘losing-streak’ leidde er toe dat Nguyen al zijn geld kwijtraakte.

Gus Hansen

Verlies – $20 miljoen

Gus Hansen is een professionele Deense pokerspeler die de afgelopen jaren erg succesvol is geweest. Hij won verschillende pokerwedstrijden, waaronder drie World Poker Tour Open titels.

Ondanks zijn grote succes leeft Hansen op het moment in financiële onzekerheid. Hij maakt echter geen geheim van zijn grote verliezen, waardoor hij vaker blut is geweest.

Hij zegt dat hij miljoenen verloren is met verschillende spellen. Begin 2015 maakte hij bekend dat hij $20 miljoen met alleen al Full Tilt Poker had verloren.

Gavin Griffin 

Verlies – $6 miljoen

Gavin Griffin is de eerste pokerspeler ooit die een WSOP-bracelet, een EPT-event én een WPT-event won, oftewel The Triple Crown. Je zou denken dat hij dus binnen is, maar niets is minder waar: ook Griffin is zijn geld verloren. Een van de meest talentvolle pokerspelers aller tijden is blut geraakt door een gokverslaving, waarin hij openlijk verteld in een documentaire over zijn leven. Hierdoor is hij ongeveer $6 miljoen verloren. Onderstaand een fragment van deze docu, genaamd Griffin Biography.

Verlies op Nederlandse bodem: Icallsowhat 

Verlies – $ 5 miljoen

Het enige wat wij over hem weten is dat hij Jin heet, Jin uit Tilburg. Hij begon als wat pokeren met vrienden, maar al gauw bleek dat Jin een talent had. De pokerspeler werd beter en beter en in een half jaar tijd verdiende hij $5 miljoen dollar. Hij dacht niet meer aan de waarde van geld en wist dus ook niet wanneer hij moest stoppen. In de zomer van 2009 werd hij door dit gegeven gestraft. Icallsowhat kreeg te maken met een ‘downswing’ en binnen no time was de pokerspeler weer blut.

Online poker in Nederland spelen

Je kan sinds 1 oktober nu ook online poker in Nederland spelen. De verwachting is dat er in de komende maanden nog meer goksites online zullen komen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de casino’s die het beste pokeraanbod hebben.

Puck
43 artikelen
Puck is een grote voetbalfan die naast de sport ook een liefde heeft voor poker - zowel online als offline.