Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Winst in het wedden op sport uitslagen: successen op een rijtje

Het winnen van grote bedragen bij sportweddenschappen lijkt eerder uitzondering dan regel. Toch zijn er talloze voorbeelden van torenhoge winsten, behaald bij het wedden op sport uitslagen door zowel ervaren als onervaren spelers en met zowel hoge als lage inzetten. Wat maakt een weddenschap succesvol? Is het puur de hoogte van het winstbedrag, of is de kick nog groter als de inzet laag was?

1. Grootste winst ooit in België: €136.440 bij paardenraces

Een Belgische klant van bookmaker Eurotriece, boekte de hoogste winst ooit in België. De race waar de winnaar op inzette, was de Grand Prix de France en werd gelopen op de renbaan van Paris Vincennes. Het was een meervoudige weddenschap, bestaande uit voorspellingen van de binnenkomst van de eerste 5 paarden.

De winnaar zette €2 in met behulp van het zogenaamde Spot systeem. Dit is een soort geautomatiseerd weddenschapsadvies, gebaseerd op analyses van experts. Een gokker kan besluiten dat advies te volgen en dus inzetten zonder de paarden überhaupt te kennen of zelfs maar enig idee te hebben van de paardensport.

Deze speler besloot te kiezen voor een niet zo voor de hand liggende suggestie van het Spot systeem. In plaats van voor de favorieten te gaan, koos hij in te zetten op de buitenbeentjes en verrassend genoeg boekte hij daarmee een ongeëvenaard succes!

horse racing track

2. Die het kleine niet eert, is het grote niet weerd 

€4109,48 lijkt op het eerste gezicht misschien geen schokkend hoog bedrag (al is het toch zeker 2,5 keer een modaal netto maandinkomen), maar wel als je bedenkt dat de speler slechts €1 had ingezet op zijn of haar voorspellingen. Er werd gegokt op maarliefst 10 interlands en allemaal waren de voetbal uitslagen correct voorspeld.

De winnaar voorzag onder anderen succes voor Japan tegen Uruguay, Zweden tegen Estland en voor Italië tegen Nederland. Er is weinig bekend over de winnaar en dus ook niet of hij of zij ervaring had met het gokken op sport uitslagen, toch is het een noemenswaardige winst. Het was website Unibet die deze winnaar mocht feliciteren. Voor hen is het overigens niet een heel uitzonderlijk winstbedrag.

3. ‘Under pressure’: van je familie moet je het hebben

Toen golflegende Rory McIlroy 15 jaar was, sloot zijn vader Gerry een weddenschap af met diens vrienden. Hij zette €300 in op de voorspelling dat zijn zoon vóór zijn 25e de British open zou winnen, met odds van 500-1.

Uiteindelijk lukte het Rory op zijn 25e de wens van zijn vader waar te maken. Hij won de British open, waarvoor hij overigens een slordige 1.48 miljoen euro aan prijzengeld binnenharkte. Zijn vader en diens vrienden boekten met hun weddenschap een totale winst van €259.000. Vader Gerry kon daarvan zelf €150.000 aan zijn bankrekening toevoegen.

4. Speler wint €30.000 in een Belgische krantenwinkel

Dit winstbedrag deed de oren van de eigenaar van een kleine krantenwinkel in het Belgische Anderlecht klapperen! Nooit eerder leverde een bij hem geplaatste weddenschap op een sport uitslag zó’n hoge winst op: maarliefst €30.000. Ook hier ging het om een combinatie weddenschap op voetbal uitslagen.

De klant die dit astronomische bedrag won, zette €100 in, ongetwijfeld zijn best besteedde snip ooit. Golden Palace, de operator waar de weddenschap werd ingevoerd, was minder verbaasd over dit succes dan de eigenaar van krantenwinkel librairie de Douvres. Zij hebben vaker te maken met dit soort winstbedragen. Volgens een woordvoerder is dit te danken aan hun gunstige odds, wat ze populair maakt onder gokkers. Lees hier meer over de speler die €30 000 heeft gewonnen.

Bookshop

5. Een gevulde portemonnee vergroot kans op succes: Nederlander wint €123.624

Met deze enorme winst, zou je verwachten dat de winnaar bovenaan zou staan in dit overzicht van geluksvogels. Maar deze Nederlander had naast geluk ook gewoon een hele dikke portemonnee, waardoor hij €10.000 kon inzetten. De geluksvogel had een combi weddenschap van drie voorspellingen geplaatst op voetbal uitslagen in de Engelse en Nederlandse competitie.

Het bedrag van €10.000 werd ingezet bij website Unibet en op de wedstrijden Vitesse tegen Den Haag, Cardiff tegen Sheffield en op Ipswich tegen Bolton. De eerste twee wedstrijden werden met gemak gewonnen door de teams waarop was ingezet, maar de laatste pot was erg spannend. Het duurde tot de 88ste minuut voordat Ipswich de winnende goal maakte.

winning better behing laptop

Ga jij er nu ook voor?

Voor wie tot nu toe getwijfeld heeft: deze voorbeelden laten zien dat naast sportkennis, geluk toch ook een hele grote rol speelt. Als je enigszins begrijpt hoe kansen werken en enigszins houdt van risico’s, kun je al in dit lijstje terechtkomen. Lees hier meer over mensen die miljonair zijn geworden met gokken.

Erick
33 artikelen
Erick heeft een passie voor voetbal en sport over het algemeen. Hij heeft een goede kennis van de Nederlandse gokmarkt en zorgt ervoor dat hij altijd de laatste ontwikkelingen omtrent legale gokaanbieders weet. Zo zorgt hij met het Kelbet team ervoor dat de beste informatie beschikbaar is voor onze bezoekers.