18+ | Please play responsibly | Terms and Conditions apply | Commercial Content

Vreemde weddenschap ideeën: ze zijn raar, maar waar

Voor sommige mensen zijn doorsnee weddenschappen gewoonweg te saai, daarom zoeken zij het iets hogerop. Is je vrouw als inzet spannend genoeg? Als je denkt dat het niet gekker kan, hier de vreemdste weddenschappen ideeën.

1. Mannenborsten laten zetten

Brian Zembic, oftewel The Wiz, kwam zo’n 20 jaar geleden met een van de meest vreemdste weddenschap ideeën aller tijden. Jobo, een vriend van Zembic, beloofde de beste man $100.000,- als hij een jaar lang borstimpantaten zou dragen,waarna de plastic chirurg een cup van 38C (100D) bij hem plaatste. Het frappantste is nog dat Zembic tot op de dag van vandaag zijn borstimplantaten heeft. Hij zegt dat hij er gehecht aan is geraakt..

2. Kleur van eerste gatorade op winnende coach

Een jaarlijks terugkerend fenomeen tijdens de NFL Super Bowl. De coach van het winnende team kan na de wedstrijd een douche van het plakkerige drankje Gatorade verwachten. Aangezien Gatorade in zes verschillende kleuren komt, is het altijd spannend welke kleur de coach over zich heen krijgt. Een uitgelezen kans voor een weddenschap.

3. Eerste gestorven bedreigde diersoort in de Golf van Mexico

Schildpad Golf van Mexico vrijlaten
De Ierse bookmaker Paddy Power opende in 2010 een ietwat grimmige weddenschap als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico. Er werd gewed op welk eerste bedreigde diersoort zou uitsterven door de lekkende olie in de zee. Volgens Paddypower lanceren zij soms niet zozeer vreemde weddenschap ideeën voor het geld, maar willen zij op deze manier de ramp onder de aandacht brengen.

4. Het sterfjaar van celebrities

Celebrity Dead pool
Denk jij te weten wanneer Zsa Zsa Gabor overlijdt? Wed op een sterfdatum en win punten. Kies nog sterfdata van andere celebrities en win nog meer punten. Een van de meest lugubere en vreemdste weddenschap ideeën aller tijden. Je gelooft het misschien niet, maar het internet biedt meerdere ‘celebrity death pools‘ waar gewed kan worden. Er wordt zelfs flink gewed en het raden van sterfdata levert interessante discussies op.  

5. 30 beha’s losmaken in 1 minuut

‘Ik wed dat ik het kan’ is een Nederlands TV-programma waarbij men kans kon maken op €1000,- door middel van de meest vreemde weddenschap ideeën. In dit programma kwam Jan Oedse wel met een hele aparte weddenschap op de proppen. Hij beweerde dat hij dertig beha’s kon openen met één hand in een minuut. Hij flikte het binnen 32 seconden. Geloof je het niet? Klik dan op het filmpje.

6. 18 uur tot je schouders in zee

Phil Helmut, een fervent gokker met interessante quotes over het spel, is ook niet vies van vreemde weddenschap ideeën. Hij wedde voor $50.000,- dat zijn vriend Huck Seed niet 18 uur lang tot zijn schouders in de zee kon staan. Seed nam de weddenschap aan en dacht dat hij de buit al binnen had. Hij was alleen een klein detail vergeten: de zee kent eb en vloed. Toch leuk geprobeerd.

7. Wel of niet bijten van Luis Suárez

Luis Suárez doet weleens iets vreemds tijdens een wedstrijd: zijn tegenstander bijten. Chiellini, de gebeten man, wist niet wat hem overkwam. Dit had hij gemeen met Thomas Syversen, de Noor die 670 euro won, omdat hij geld had ingezet op dat Suárez dit weer een keer zou doen. Toch is deze vreemde weddenschap niet helemaal misplaatst, aangezien Suárez twee keer eerder een tegenstander beet. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, toch? 

8. De echtgenote als inzet

Heb je echt niets meer over, maar ben je verslaafd aan gokken? Dat was het probleem van Andrei Karpov. Hij verloor al zijn geld tijdens een pokerwedstrijd en maakte daarmee Sergey Brodov een rijk man. Hij had geen cent meer over om in te zetten, dus keek hij naar de rest van zijn bezittingen. Andrei koos voor zijn vrouw. Dat ging zijn vrouw toch een stapje te ver. Zij scheidde van hem en trouwde alsnog met Brodov. Zeg maar dag tegen al je geld en je liefhebbende vrouw.

echtgenote

9. Een jaar zonder seks en ‘release’

Veel mannen zeggen dat een jaar zonder seks onmogelijk is. Antonio Esfandiari, de presentator van ‘I bet you’, wilde echter het tegendeel bewijzen door een weddenschap af te sluiten met zijn vrienden Bill Perkins en Phil Laak, waarbij hij zweerde een jaar lang geen seks te hebben en niet te doen aan zelfbevrediging. Zou hij het gered hebben? Hij redt het in ieder geval in het rijtje van vreemde weddenschap ideeën.

10. Een nieuwe regering voor het einde van het WK

Meestal houdt men het bij WK-weddenschappen op de uitslag of op wie de eerste goal maakt, maar af en toe is het gewoon eens even lekker wat anders. Tijdens het WK van 2010 had de regering het lastig en ja, het kabinet was weer gevallen. Unibet bedacht hierbij een grappige, ietwat vreemde weddenschap: Heeft Nederland een nieuwe regering voor het einde van het WK? Zo ja, dan kreeg je 7 keer je inzet. Zo nee, 1,07 keer. Goed hand-in-hand gegaan met Mark Rutte, Unibet.