Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Djokovic wint Wimbledon 2022

Copyright: IMAGO / Shutterstock

Novak Djokovic heeft Wimbledon 2022 gewonnen, nadat hij in de finale te sterk was voor Nick Kyrgios. In de finale won Djokovic met 3-1 van de Australiër nadat hij nog op achterstand kwam. De huidige nummer zeven van de ATP lijst won hiermee zijn 21e Grand Slam toernooi en zijn zevende Wimbledon-titel.

Djokovic wist de finale te bereiken door af te rekenen met Soonwoo Kwon, Thanasi Kokkinakis, Miomir Kecmanović, Tim van Rijthoven, Jannik Sinner en Cameron Norrie. Djokovic was voorafgaand aan het toernooi een van de grote favorieten en de Serviër wist zijn titel dus succesvol te verdedigen.

Djokovic heeft het nooit echt moeilijk gehad op het Engelse tennistoernooi; in slechts één van zijn zeven wedstrijden werd de Serviër tot een vijfde set gedwongen. Dit gebeurde in zijn kwartfinale tegen de Italiaanse Jannik Sinner.

De Serviër hoopt dat hij deel mag nemen aan de US Open, echter is dit nog verre van zeker. Djokovic is niet gevaccineerd tegen het coronavirus en is ook niet van plan om dit te doen. Momenteel mag hij dus niet naar de Verenigde Staten afreizen en heersen er nog twijfels of hij mee kan doen aan het laatste Grand Slam toernooi van het jaar.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.