Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen vs AS Roma: Onze Europa League voorspelling

AS Roma wist in eigen huis met 1-0 te winnen van Bayer Leverkusen en de Romeinen reizen nu dus met een dunne, maar toch comfortabele voorsprong af naar Duitsland. Zal deze voorsprong van één goal genoeg zijn om de Europa League finale te bereiken, of weet Xabi Alonso zijn eerste finale als coach te bereiken? Wij geven je onze gratis Europa League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Gelijkspel

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen verloor afgelopen donderdag, maar toch hadden zij de kansen om toch met een resultaat te vertrekken uit Rome. Afgelopen weekend wisten ze wel een resultaat te boeken, al zullen ze hier alsnog niet erg blij mee zijn. Hoewel Leverkusen met een gedeeltelijk gerouleerd team speelde werd er alsnog verwacht dat zij zouden winnen van Stuttgart, dat momenteel in de degradatiezone verkeert in Duitsland. Leverkusen speelde echter gelijk tegen Stuttgart en moet nu dus nog flink aan de bak om Europees voetbal via de competitie veilig te stellen.

Jeremie Frimpong is een van de belangrijkste spelers van Bayer Leverkusen dit seizoen. De jonge Nederlander bestrijkt de rechterkant en doet dit ook vaak in een aanvallende rol. Koeman had hierom nog kritiek op de jongeling, maar het levert bij Bayer Leverkusen toch echt de gewenste resultaten op. Ook Florian Wirtz en Adam Hložek staan bekend als grote talenten en zij mochten afgelopen donderdag in de basis starten tegen AS Roma. Alonso spreekt hiermee veel vertrouwen uit in zijn talenten, maar het doet je toch terugdenken aan het jeugdige Feyenoord dat een tijd geleden ook in Europa werd uitgeschakeld door het ervaren AS Roma.

AS Roma

AS Roma wist op donderdag dus te winnen, maar dat deden ze afgelopen weekend niet. Op zondagavond speelden zij gelijk tegen Bologna, al voerde José Mourinho wel acht wijzigingen door ten opzichte van hun wedstrijd met Bayer Leverkusen. De Portugese coach heeft er dus voor gekozen om zich te richten op het tweeluik met Bayer Leverkusen, en gezien hun huidige zesde plek in de Serie A, lijkt ons dit ook de beste keuze.

Paulo Dybala kwam in beide wedstrijden niet in actie en hij is ook nog een vraagteken voor het tweede duel tegen Leverkusen. De Argentijn is in aanvallend vlak de grote smaakmaker aan de kant van AS Roma dit seizoen en het is dan ook een groot gemis als hij ontbreekt. Verder kan Mourinho ook niet beschikken over Chris Smalling, die last heeft van een serieuze blessure. De afwezigheid van de Engelsman wordt echter vrij goed opgevangen door Mancini, Cristante en Ibañez.

Onze voorspelling

Wij denken dat de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en AS Roma gaat eindigen in een gelijkspel en dat AS Roma dus de finale van de Europa League bereikt. Teams van Mourinho staan bekend om hun ervaring en hij weet als geenander hoe hij een tweede wedstrijd moet benaderen in een groot tweeluik. De bookmakers zien de thuisploeg als favoriet. Zo geeft bet365 Bayer Leverkusen een 2.05 quotering om te winnen, terwijl AS Roma maar liefst een 4.00 quotering heeft.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: Gelijkspel of AS Roma’ voor 1.72, ‘Tammy Abraham scoort’ voor 3.10 en ‘Minder dan 2.5 goals’ voor 1.72. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de BayArena in Leverkusen en vindt plaats op donderdag 18 mei om 21:00.

Andere Europese wedstrijden

Naast Bayer Leverkusen vs AS Roma worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League, Europa League en Conference League voorspellingen voor de aankomende week: