Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ vs West Ham: Onze Conference League voorspelling

AZ bereikte eerder dit seizoen al Europese glorie in de Youth League. Het grote AZ kan ook nog een Europese beker omhoog houden en nu zij in de halve finale in de Conference League zitten, is deze titel erg dichtbij. West Ham zal een lastige tegenstander zijn, die hun teleurstellende Premier League seizoen toch wat kleur willen geven door het winnen van de Conference League. Welke van deze twee sterke ploegen weet er uiteindelijk te winnen in Londen? Wij geven je onze gratis Conference League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

AZ Alkmaar
West Ham
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14/05/2023 21 h 14 min.

Onze voorspelling: AZ wint

AZ

AZ wist afgelopen weekend een betere indruk te maken dan donderdagavond. Op zondagavond wist AZ met 5-1 van FC Emmen. Pascal Jansen koos er voor om minimaal te rouleren, in aanloop naar hun wedstrijd op donderdag. Jansen voerde slechts twee wijzigingen door, waaronder de terugkomst van Kerkez, die geschorst was voor de heenwedstrijd. Het sterke team van AZ was al snel niet meer te achterhalen voor FC Emmen en met een ruststand van 5-0 kon AZ wel een rustige tweede helft spelen.

AZ genoot afgelopen weekend van vijf verschillende doelpuntenmakers, maar geen een van deze vijf heette Vangelis Pavlidis of Jens Odgaard. Vrij opvallend, want dat zijn de twee topscorers van de ploeg uit Alkmaar. In de Eredivisie zorgden zij samen voor 21 goals en in de Conference League was Pavlidis al goed voor 5 goals en wist Odgaard er ook 2 te maken. Reijnders wist te scoren tegen Emmen, net zoals hij dat deed in Londen. Hoewel de middenvelder van AZ zelden een slechte wedstrijd op de mat legt, is hij niet per se iemand waar je op rekent om een doelpunt te scoren.

West Ham

West Ham was afgelopen donderdag de sterkere ploeg in eigen huis, maar dat was afgelopen weekend niet het geval. The Hammers verloren afgelopen weekend met 2-0 van Brentford. Wel kregen belangrijke spelers als Declan Rice en Saïd Benrahma rust van David Moyes, om hun zo fit te houden voor de wedstrijd met AZ. Afgelopen donderdag scoorde Antonio en wist Bowen de penalty te versieren. Juist die twee maken een stroef seizoen door, maar waren dus wel erg belangrijk voor hun club tegen AZ.

Verder had AZ ook de handen vol aan Saïd Benrahma en was ook Declan Rice, zoals verwacht, een belangrijke schakel op het middenveld. Het was te merken dat West Ham elke week in de Premier League tegen ploegen van topkwaliteit voetbalt, iets dat bij AZ niet bepaald het geval is. Toch is West Ham niet bepaald de ploeg die het vorig jaar was en met name buitenshuis zijn ze erg kwetsbaar geweest dit seizoen.

Onze voorspelling

Wij denken dat AZ gaat winnen in eigen huis van West Ham. Afgelopen weekend wist de ploeg uit Alkmaar het West Ham erg lastig te maken en verloren ze slechts met één goal. Nu heeft AZ het thuisvoordeel, iets dat dit seizoen in Europa erg zwaar weegt voor de ploeg van Pascal Jansen. Daarbij komt ook nog dat West Ham buiten eigen huis erg slecht speelt en in de Premier League twee derde van hun wedstrijden verloor dit seizoen. De bookmakers zien West Ham toch als nipte favoriet. Zo geeft bet365 West Ham een 2.60 quotering om te winnen, terwijl AZ een respectabele 2.80 odd ontvangt.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: AZ of gelijkspel’ voor 1.50, ‘Vangelis Pavlidis scoort’ voor 2.87 en ‘AZ scoort in beide helften’ voor 4.00. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het AFAS Stadion in Alkmaar en vindt plaats op donderdag 18 mei om 21:00.

Andere Europese wedstrijden

Naast AZ vs West Ham worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League, Europa League en Conference League voorspellingen voor de aankomende week:

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.