Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Basel vs Fiorentina: Onze Conference League voorspelling

Afgelopen donderdag wist FC Basel een knappe overwinning te boeken op bezoek bij Fiorentina. De Zwitsers wisten in de laatste minuut met 1-2 te winnen in Florence en nu staan zij erg dichtbij de finale van de Conference League. Wordt Basel wellicht de tegenstander van AZ in de Conference League finale, of weet Fiorentina nog voor een ommekeer te zorgen in dit tweeluik? Wij geven je onze gratis Conference League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

FC Basel 1893
Fiorentina
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16/05/2023 9 h 28 min.

Onze voorspelling: Fiorentina wint

FC Basel

In Italië maakte FC Basel een goede indruk en zij wisten eigenlijk ook vrij terecht te winnen van Fiorentina. De Zwitserse ploeg is in de eigen competitie ook bezig aan een teleurstellend seizoen, maar met een Conference League eindzege zal dat allemaal vergeten zijn in Basel. Basel koos ervoor om afgelopen weekend flink te rouleren tegen St. Gallen in de Zwitserse competitie. Dit pakte niet bepaald goed uit voor dat duel, en zij verloren met 6-1. De Zwitsers genieten dus niet bepaald van de luxe van het hebben van een dikke selectie en in het geval van een verlenging denken wij dan ook dat Fiorentina het voordeel heeft.

Jean-Kévin Augustin zien wij als één van de absolute sterspelers aan de kant van Basel. De Franse spits heeft een hoop ervaring bij grote clubs als RB Leipzig en Paris Saint-Germain, en hij is met 25 jaar nog steeds een speler die zich goed kan ontwikkelen. Datzelfde geldt ook voor Wouter Burger. De Nederlandse middenvelder vertrok stilletjes bij Feyenoord in 2021, maar sindsdien is hij uitgegroeid tot een vaste basisspeler in Zwitserland en is het eigenlijk wachten totdat hij een overstap maakt naar een andere club.

Fiorentina

Fiorentina kwam afgelopen week eigenlijk best goed voor de dag, maar de Italianen wisten hun kans niet bepaald goed af te maken. Met 15 schoten, wisten zij slechts driemaal op doel te schieten en dat toont aan dat het op afrondend vlak een stuk beter moet voor de Italianen in Basel. Afgelopen weekend speelden zij in de Serie A en toen wisten zij wel te winnen. In eigen huis stonden zij ook met 1-0 voor bij rust, maar ditmaal wisten zij deze voorsprong vast te houden en werd er in de 90e minuut zelfs nog de 2-0 gemaakt. Afgelopen weekend kregen bijna alle spelers rust van coach Vincenzo Italiano. Slechts 2 van de veldspelers die afgelopen donderdag begonnen, verschenen ook tegen Udinese in de basis.

Met Amrabat en Bonaventura geniet Fiorentina eigenlijk van een enorm sterk middenveld, maar afgelopen donderdag waren zij niet echt heersend. Arthur Cabral wist wel zijn gram te halen, door te scoren en ook Ikoné was belangrijk voor Fiorentina. Aanvoerder Biraghi was ook erg sterk tegen Basel, en hij verscheen samen met Ikoné ook afgelopen zondag aan de aftrap. Wij verwachten echter dat Cabral en Amrabat de kar moeten trekken voor Fiorentina, als zij hun achterstand tegen Basel goed willen maken.

Onze voorspelling

Wij denken dat Fiorentina gaat winnen van FC Basel. Beide ploegen zijn goed uitgerust dit weekend, maar toch is het zorgerlijk om te zien hoe hard FC Basel verloor van St. Gallen. De bookmakers zien Fiorentina ook als topfavoriet voor dit duel. Zo geeft internationale bookmaker bet365 hun een 1.75 quotering om te winnen in Zwitserland.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Arthur Cabral scoort’ voor 2.40, ‘Dubbele kans: FC Basel wint of gelijkspel’ voor 2.00 en ‘Jean-Kévin Augustin scoort’ voor 3.75. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het St. Jakob-Park in Basel en vindt plaats op donderdag 18 mei om 21:00.

Andere Europese wedstrijden

Naast FC Basel vs Fiorentina worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League, Europa League en Conference League voorspellingen voor de aankomende week:

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.