Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Heerenveen vs Feyenoord: Onze KNVB Beker voorspelling

Heerenveen en Feyenoord is het enige onderonsje tussen Eredivisie teams in de kwartfinales van de KNVB Beker. Een lastige wedstrijd voor de Friezen, maar zij wisten al eerder punten te pakken tegen Feyenoord in de Kuip. Weten zij nu ten koste van de Rotterdammers verder te bekeren, of zet Feyenoord een grote stap richting een potentiële Nederlandse dubbel? Wij geven je onze gratis KNVB Beker voorspellingen

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Feyenoord wint

Heerenveen

Heerenveen verkeert de laatste tijd niet bepaalt in goede vorm. Afgelopen zaterdag wisten zij RKC in de eerste helft te domineren, maar na een extreem zwakke tweede helft verloren zij in eigen huis met 1-4. Wel werd in februari de Friese derby van Cambuur gewonnen, maar dat was ook meteen hun enigste Eredivisiewedstrijd die niet verloren werd in hun vorige zes wedstrijden. In de KNVB Beker wist Heerenveen met NAC, Volendam en HSV Hoek af te rekenen om de kwartfinales te bereiken.

Sydney van Hooijdonk is op aanvallend vlak de uitblinker bij Heerenveen. Hij is de clubtopscorer in de Eredivisie en in de vorige ronde van de KNVB Beker was hij ook tweemaal trefzeker in een 1-2 overwinning. Milan van Ewijk blinkt ook geregeld uit dit seizoen en winteraankoop Pelle van Amersfoort is ook al belangrijk geweest voor Heerenveen. Het vertrek van Amin Sarr naar Olympique Lyonnais moet opgevangen worden door Osame Sahraoui. De Noorse spits was trefzeker in hun overwinning op Cambuur van afgelopen week.

Feyenoord

Feyenoord verkeert de laatste tijd in topvorm. De Rotterdammers hebben in 2023 nog geen wedstrijd verloren en dat is zeker knap, gezien het feit dat ze al tegen Ajax, PSV, AZ en FC Twente hebben gespeeld. Afgelopen weekend wonnen zij met 2-4 van Fortuna Sittard en daarvoor werd er van AZ gewonnen en wonnen ze ook op bezoek bij Heerenveen met 1-2. In de KNVB Beker rekende Feyenoord af met NEC en PEC Zwolle. Met NEC had Feyenoord het echter erg lastig. Ze hadden een knappe comeback in reguliere speeltijd nodig, om vervolgens met strafschoppen te winnen van de Nijmegenaren.

Feyenoord neemt het hoogstwaarschijnlijk op zonder belangrijke spelers als Bijlow, Szymanski en Trauner. Deze spelers zijn namelijk allemaal geblesseerd, maar hun vervangers Geertruida, Dilrosun en Wellenreuther spelen ook subliem voor de ploeg van Arne Slot. Ook lijkt Slot zijn keuze voor de spitspositie te hebben gemaakt. Santiago Gimenez lijkt de vaste basisplek te hebben gekregen, nadat hij onder andere ook al trefzeker was tegen Heerenveen. Verder heeft Feyenoord met Kokcu en Wieffer een erg sterk blok op het middenveld, wat voor Heerenveen erg moeilijk zal zijn om langs te komen.

Onze voorspelling

Wij denken dat Feyenoord binnen 90 minuten gaat winnen van Heerenveen. De Rotterdammers verkeren simpelweg in topvorm en zij wisten drie weken geleden ook van de Friezen te winnen in het Abe Lenstra stadion. De bookmakers zien Feyenoord ook als de grote favoriet, wat bijvoorbeeld blijkt uit de BetCity quotering. Deze staat namelijk op 1.63 voor Feyenoord om te winnen in reguliere speeltijd.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Danilo scoort’ voor 2.30, ‘Feyenoord wint en houdt de nul’ voor 3.05 en ‘Feyenoord scoort in beide helften’ voor 2.38. Deze quoteringen zijn afkomstig van BetCity en kunnen veranderen voordat je jouw weddenschap plaatst. 

Al onze voorspellingen in de KNVB Beker

Naast Heerenveen vs Feyenoord worden er nog enkele andere wedstrijden gespeeld in de KNVB Beker deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide KNVB Beker voorspellingen:

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen en vindt plaats op woensdag 1 maart om 20:00.