Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Accumulator weddenschap – Wat is het en hoe werkt het?

De accumulator weddenschap is de meest populaire manier van wedden voor veel gokkers. Dit komt doordat het spannender is en je er hogere prijzen mee kunt winnen. Voetbal is daarbij de meest gekozen sport voor acca wedden. 

Zo proberen spelers hun kennis te gebruiken, om verschillende wedstrijden goed te raden. Hierdoor wordt het niet alleen leuker om voetbal te kijken, je kunt er ook geld mee winnen. Er zijn daarom diverse bookmakers waar je accumulator weddenschappen kunt doen.

In het vervolg van dit artikel kun je meer lezen over hoe acca wedden precies werkt, waar je het kunt doen en hoe je de accumulator kunt berekenen. 

Wat is een accumulator weddenschap?

De accumulator betekenis is dat het een inleg is die bestaat uit vier of meer weddenschappen. Je moet daarbij al je selecties goed hebben geraden om de prijs te winnen. Onder fervente spelers staat het ook wel bekend als een acca weddenschap. 

Er zijn diverse sporten waar je een accumulator weddenschap kunt plaatsen, zoals voetbal, paardenraces en boksen. Zo kun je bijvoorbeeld acca wedden op 4 verschillende voetbalwedstrijden. Als je vervolgens alles goed hebt geraden, win je de prijs.

Met accumulator wedden kun je nog hogere prijzen winnen. Dit komt doordat de kansen worden gebundeld en de quoteringen met elkaar worden vermenigvuldigd. Het is hierdoor de meest populaire manier van sportwedden in Nederland. 

Welke sporten zijn beschikbaar voor een acca weddenschap

In principe kun je de accumulator gebruiken voor alle sporten die worden aangeboden door een bookmaker, dus van golf tot kickboksen. In Nederland is voetbal de meest populaire sport om voor acca weddenschappen.

Hierbij is het mogelijk om tegelijk in te zetten op verschillende voetbalcompetities. Zo kun je bijvoorbeeld tegelijk wedden op de Eredivisie, Premier League, Serie A en Champions League.

Accumulator Weddenschap

Soorten weddenschappen met accumulator

Een acca is een weddenschap dat bestaat uit tenminste 4 inzetten. Wanneer je twee of drie inzetten doet, wordt er gesproken over een dubbele en driedubbele bet. Bij de meeste bookmakers kun je tot de 20 inzetten tegelijk plaatsen. 

Er wordt dan gesproken over een twintigvoudige accumulator. Vaak is het heel lastig om meer dan 10 wedstrijden goed te voorspellen. Daarom kun je hiervoor hoge prijzen voor krijgen. 

Sommige bookmakers geven je de mogelijkheid om één fout te maken bij een acca, als je veel inzetten hebt geplaatst. Hierdoor kun je met een lagere risico nog steeds spelen om grote prijzen te winnen. 

Omdat de verschillende soorten weddenschappen voor nieuwe spelers nogal verwarrend kunnen zijn hebben wij van Kelbet de meest populaire soorten verder voor je uitgelegd. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten weddenschappen die wij voor je hebben geanalyseerd.

Accumulator weddenschap uitgelegd

Als je nog nooit een acca weddenschap hebt gedaan, kan het de eerste keer een uitdaging zijn. Voor nieuwe spelers is hieronder een stap voor stap uitleg hoe accumulator wedden precies werkt:

Zo werkt acca wedden 

Tegenwoordig is het heel simpel om een accumulator weddenschap te plaatsen bij een online bookmaker. Meestal heb je binnen een paar tellen een acca ingezet. Volg hier onze eenvoudige stappenplan:

  1. Open de website van de bookmaker.
  2. Kies een sport waar je op wilt wedden, bijvoorbeeld voetbal. 
  3. Selecteer de wedstrijden waar je op wilt wedden. 
  4. Selecteer het resultaat (al je weddenschappen worden verzameld bij het wedstrookje).
  5. Open het wedstrookje en kies voor de optie accumulator.
  6. Voer het bedrag in dat je wilt inzetten (vervolgens krijg je te zien hoeveel je kunt winnen). 
  7. Controleer altijd je selectie voordat je de weddenschap plaatst. 

Voorbeeld van een accumulator

Hieronder vind je een voorbeeld van een succesvolle acca weddenschap:

Selectie ResultaatQuoteringUitkomst 
Ajax wint Ajax 5 – PSV 01,23Gewonnen
Feyenoord verliestSparta 1 – Feyenoord 01,78Gewonnen
Heerenveen wint Willem II 0 – Heerenveen 21,45Gewonnen
GelijkspelPEC Zwolle 2 – Groningen 2 1,50Gewonnen

Accumulator berekenen 

Het berekenen van een accumulator is een simpele rekensom. Je hoeft alleen de quoteringen met elkaar te vermenigvuldigen. Zo heb je bijvoorbeeld 1,23 x 1,78 x 1,45 x 1,50 = 4,76. Met een inzet van 5 euro, kun je vervolgens 23,80 euro mee winnen (5 x 4,76). 

Gebruik hier onze bet calculator, om direct de acca te berekenen:

Accumulator
Odd 1

Tips voor een succesvolle acca voetbalweddenschap

Acca wedden is een makkelijke manier om een hoge quotering te ontvangen voor een kleine inzet. Het is alleen lastig om alle wedstrijden goed voor te spellen. Zeker wanneer het aankomt op gelijkspel. Wat vaker voorkomt dan je denkt bij voetbalwedstrijden. 

Maar er zijn een aantal strategieën om een succesvolle acca bet te garanderen. Zo hoef je niet altijd te wedden of een team wint of verliest. Het is ook mogelijk om in te zetten dat beide teams een goal scoren.

Sommige bookmakers hebben ook de optie voor winnen en gelijkspel, bijvoorbeeld dat PSV wint of gelijkspeelt. Vaak zul hier geen hoge quotering voor ontvangen. Maar als je dit combineert met andere weddenschappen, kan de quotering snel oplopen. 

Probeer verschillende strategieën uit met een kleine inzet. Zodat je kunt zien wat wel werkt en wat niet. Het is altijd verstandig om in te zetten op teams die kent. Vermijd daarom ook competities die je niet volgt. Houdt het vertrouwd. 

Meest gestelde vragen 

Hoeveel krijg ik betaald voor een accumulator weddenschap?

Accumulator is de vermenigvuldiging van alle quoteringen bij elkaar. Dus hoeveel je betaald krijgt, is sterk afhankelijk van de weddenschappen die je hebt geselecteerd.   

Waar kan ik een acca weddenschap plaatsen?

Tegenwoordig hebben bijna alle bookmakers de optie voor accumulator weddenschappen. Een aantal voorbeelden zijn bet365, TOTO en Holland Casino.

Hoe kan ik een accumulator bet plaatsen?

Kies eerst de sport waar je op wilt wedden. Selecteer vervolgens een aantal weddenschappen. Open daarna het wedstrookje en kies voor accumulator.

Is een acca bet de moeite waard? 

Het grote voordeel van acca is dat je niet veel weddenschappen hoeft te winnen om een grote prijs te pakken te krijgen. Met één succesvolle accumulator, kun je al meer winnen dan een paar weddenschappen.

Matthijs
24 artikelen
Matthijs houdt simpelweg van sport, met speciale interesses in voetbal en Formule 1. Ook leest hij graag over alles wat MotoGP en wielrennen betreft.