Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat is een Asian handicap?

Door de overvloed aan verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen op een voetbalwedstrijd, is wedden op een Asian handicap weddenschap erg populair. Vooral in Azië waar de naam vandaan komt. Maar wat zijn Asian handicap weddenschappen op voetbal en hoe werkt het?

Asian handicap weddenschap is een vorm van wedden op voetbal waarbij de kansen worden bepaald op basis van het feit dat één team een ‘voorsprong’ krijgt met de toewijzing van goals of halve goals voordat de wedstrijd begint. Zelfs kwart goals kunnen worden opgenomen. Asian handicap weddenschap elimineren het gelijkspel, waardoor er slechts twee mogelijke uitkomsten zijn waarop kansen worden geboden en weddenschappen kunnen worden gemaakt.

Hoe werkt Asian handicap wedden?

Mensen denken vaak dat wedden op Asian handicaps goed van pas komt wanneer er relatieve mismatches zijn in voetbalwedstrijden waarbij één partij een veel hogere kans heeft, en daarom veel lagere kansen om de wedstrijd te winnen, en omgekeerd, hogere en grotere kansen voor de underdog .

Dit is niet altijd het geval en door de Asian handicap goals te gebruiken, kun je mogelijk meer waarde in de kansen vinden als je denkt dat de handicap set misplaatst is.

Asian handicap volle lijnen zijn die met ronde nummers. 1, 2, 3, 4, 5, enz.

Je zult zien dat deze lijnen worden weergegeven met een ‘-‘ [min] voor het favoriete team, of een ‘+’ [plus] voor de underdog.

Je denkt misschien dat een goal start niet genoeg zou zijn voor RKC om deze wedstrijd te winnen, aangezien je denkt dat Ajax kan winnen met 2 of meer goals. dit is wat er zou gebeuren, afhankelijk van of je op deze markt op Ajax of RKC wedt.

Ajax -1.00

 • Wint met 2 goals of meer dan win je
 • Wint met 1 goal dan krijg je je inzet terug
 • Gelijkspel of verlies dan verlies je

RKC +1.00

 • Win of gelijkspel dan win je
 • Verliezen met 1 goal dan krijg je je inzet terug
 • Verliezen met 2 goals of meer dan verlies je

Zoals je kunt zien is de mogelijkheid van een gelijkspel verwijderd uit deze weddenschap. Mocht je wedden op Ajax om een ​​goal te overwinnen en zij winnen slechts met 1 goal, [1-0, 2-1, 3-2 enz.], dan zouden de scores gelijk zijn nadat de handicap is toegepast en een ‘PUSH’ is de uitkomst van de weddenschap.

De ‘push’ maakt de weddenschap ongeldig en de volledige inzet wordt aan je teruggegeven. De weddenschap is geen winst of verlies.

Asian handicap halve lijnen

Deze uitkomst, samen met kwartlijnen, kan verwarrend zijn, dus laten we erin springen en proberen het uit te leggen.

Heel anders dan volledige lijnen, introduceren Asian handicap Halve lijnen, resultaten voor een halve goal. Als een team beschikbaar is met +0,50, hebben ze vanaf het begin een voorsprong van een half goal. Dit betekent dat als het spel in een gelijkspel eindigt, je weddenschap een winnaar is. In feite is dit bijna hetzelfde in alles behalve naam voor een dubbele kans Win / gelijkspel-selectie in het team. Omgekeerd moet het team met de Asian lijn van -0,50 winnen om de weddenschap te winnen.

Asian handicap kwart lijnen

Een andere andere optie voor wedden op Asian handicaps is kwart lijnen. Deze eindigen op .25 of .75. Net als bij andere Asian handicap odds, krijg je een start of een achterstand van 0,25 goals, afhankelijk van de wedstrijd kansen en selectie. Hier komt de mogelijkheid van halve inzet winsten of -verliezen, afhankelijk van de uitkomst.

Asian Handicap Weddenschap

Voorbeeld van een Asian handicap weddenschap

Laten we een ander voorbeeld nemen, deze keer, van +/-2 optie

PSV -2.00 / Sparta +2.00

PSV -2,00

 • Win met 3 goals of meer dan win je
 • Winnen met 2 goals dan krijg je je inzet terug
 • Winnen met 1 goal, verliezen of gelijkspel dan verlies je

Sparta +2.00

 • Win, gelijkspel of verlies met 1 goal dan win je
 • Verliezen met 2 goals dan krijg je je inzet terug
 • Verliezen met 3 goals of meer dan verlies je

Met deze plus of min 2 Asian handicap lijn zou PSV moeten winnen met 3 goals verschil, voordat je een weddenschap op PSV -2,00 kunt afsluiten.

Als je denkt dat het spel dichterbij zou zijn dan dit, betekent een weddenschap op Sparta van +2.00 dat je de weddenschap zou winnen als een van de drie uitkomsten in het spel zou plaatsvinden

 • Sparta wint
 • Gelijkspel
 • Verliezen met 1 goal

Elk van deze drie opties zijn mogelijke resultaten voor een Sparta +2.00 weddenschap om een ​​winnaar voor je te zijn

Wat is het verschil tussen een Asian handicap en een Europese handicap

Het verschil tussen Asian handicaps en normale handicaps is dat er bij Asian weddenschappen slechts twee mogelijke uitkomsten zijn voor een weddenschap met halve en kwart goals, terwijl bij Europese handicap weddenschappen de lijnen worden bepaald met hele goals die nog steeds drie opties bieden.

Split Asian handicap

Een gesplitste gokmarkt voor Asian handicap kansen is beschikbaar wanneer het vastgestelde verschil tussen de bekwaamheid van de twee teams minder gedefinieerd is.

Op de markt kun je je inzet op een team verdelen over twee handicaps. Een favoriet team kan bijvoorbeeld het spel beginnen met (0 & -0,5), (-0,5 & -1), (-1 & -1,5) goals. Deze markten worden ook vaak Asian handicaps voor kwart goals genoemd, waarbij 0 en -0,5 worden weergegeven als -0,25, -0,5 en -1 als -0,75 enzovoort.

Asian handicap tips en strategieën

Zoals altijd de beste Asian handicap wedtips die we kunnen geven is verantwoord spelen. Bedenk dat je niet alleen geld kunt winnen, maar ook geld kunt verliezen. Ga dan ook nooit gokken met geld dat je niet hebt en dat je niet kunt missen. Op die manier blijft gokken leuk.

Daarnaast kun je het beste alleen sportwedden op teams en competities waar je kennis van hebt. Zo kun je beter voorspellen wie er mogelijk gaat winnen en met welke stand. Zo maak je de kans op winst voor jezelf groter.

Op welke competities kan je een Asian handicap plaatsen

De Asian handicap weddenschap kan je plaatsen op de meeste voetbal competities. Dit betekent dat je in de meeste gevallen deze weddenschap kunt doen op de competities zoals de Eredivisie en de Engelse Premier league. Ook de andere grote competities zijn vaak mogelijk om op te wedden.

Dit aanbod zal wel per gokaanbieder verschillen. Aangezien elke aanbieder zelf kiest welke competities ze aanbieden. Over het algemeen is de Asian handicap mogelijk op alle wedstrijden die in het voetbal aangeboden worden door de aanbieder.

Asian Handicap Odds

Als je in Nederland legaal wilt sportwedden dan kan je dit doen bij een aantal gokaanbieders. Wij kijken alleen naar de gokaanbieders die een licentie hebben waardoor Nederlandse spelers ook legaal kunnen spelen bij deze aanbieders. Ook blikken wij vooruit op een eventuele betting exchange die in Nederland gaat komen en geven wij je advies over hoe je jouw weddenschappen eenvoudig kunt berekenen en bijhouden. Hiervoor kun je onder meer gebruik maken van onze handige bet calculator.

Andere soorten weddenschappen

Naast de Asian handicap zijn er nog heel veel verschillende soorten weddenschappen. Hoewel we er nu niet heel uitgebreid op in gaan. En niet uitleggen wat elke weddenschap precies inhoud. Hebben we hier de meest populaire weddenschappen op een rijtje gezet.

Asian handicap veelgestelde vragen

Als je naar aanleiding van dit artikel nog wat vragen hebt over de Asian handicap, dan hebben we hier de meeste vragen al voor je beantwoord.

Is een Asian handicap legaal in Nederland?

Ja, je kunt legaal op een Asian handicap weddenschap wedden. Zorg er wel voor dat je dit doet bij een online gokaanbieder die een Nederlandse licentie heeft van de Nederlandse kansspelautoriteit.

Kun je in Nederland de Asian handicap gebruiken?

Ja, je kunt bij verschillende gokaanbieders de Asian handicap gebruiken. Zie de tabel in dit artikel.

Kun je echt geld winnen met een Asian handicap?

Ja, het is mogelijk om echt geld te winnen met een Asian handicap. Houdt er rekening mee dat je ook echt geld in moet zetten en daardoor dus ook geld kunt verliezen indien je de weddenschap verliest.

Kun je gegarandeerd winnen met een Asian handicap?

Nee, het mooie van sport is dat het onvoorspelbaar kan zijn. Dit betekent dan ook dat er geen enkele strategie is die je garandeert dat je altijd zult winnen.

Is de Asian handicap de enige manier om te sportwedden?

Nee, er zijn meerdere soorten weddenschappen mogelijk om te wedden op de verschillende sporten.

Ian de Man
27 artikelen
Ian is een schrijver en vertaler die sinds 2018 gespecialiseerd is in online casino’s en sportweddenschappen. Hij heeft een natuurlijke honger voor kennis en informatie en het is zijn passie om dit met zo veel mogelijk mensen te delen.