Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Arsenal vs Sporting: Onze Europa League voorspelling

Afgelopen week wist Sporting een goede indruk te maken en hielden zij Arsenal op een gelijkspel. Nu staat hen een reuzetaak. Zij moeten op bezoek bij Arsenal gaan winnen om de kwartfinales van de Europa League te bereiken. Weten the underdogs te winnen in Londen of doet Arsenal wat het moet doen? Wij geven je onze gratis Europa League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Arsenal wint

Arsenal

Arsenal wist afgelopen week niet per se een goede indruk te maken tegen Sporting. Toch wisten the Gunners redelijk wat kansen te creëren, ondanks de afwezigheid van bepalende spelers als Gabriel, Odegaard en Partey. Afgelopen weekend speelde Arsenal wel een goede wedstrijd. Zij wisten met 0-3 te winnen van subtopper Fulham, onder meer dankzij 3 assists van Leandro Trossard.

Arsenal speelt dit seizoen fantastisch voetbal en zij staan daarmee ook eerste in de Premier League. The Gunners worden gezien als één van de favorieten om de Europa League te winnen, maar als zij moeten winnen van Sporting zullen zij met hun sterkste elf aan moeten treden. Fabio Vieira en Jorginho zijn niet op het niveau van Partey en Odegaard en Jakub Kiwior heeft al helemaal niks te zoeken in de basis als Gabriel beschikbaar is. Wij hopen dan ook dat Arteta zijn sterkste elf laat beginnen tegen Sporting.

Sporting

Sporting maakte dus een wat betere indruk op ons tegen Arsenal. De Portugezen kwamen knap op voorsprong, maar een ongelukkig eigen doelpunt zag hen uiteindelijk toch gelijkspelen met de Londenaren. Afgelopen weekend won Sporting ook met 3-0. Zij wisten Boavista, een Portugese middenmoter, in eigen huis eenvoudig te verslaan met een hevig gerouleerd team. Slechts 6 van de basisspelers tegen Arsenal, begonnen op zondag aan de wedstrijd tegen Boavista.

Een van hen was Pedro Goncalves, die afgelopen week enorm teleurstelde tegen the Gunners. Normaliter is Goncalves de smaakmaker aan de kant van Sporting, maar tegen Arsenal miste hij veel kansen en verloor hij bijna al zijn duels. De Nederlands St. Juste kwam beter voor de dag. Onze landgenoot wist een zeker doelpunt van Arsenal te voorkomen en met zijn snelheid en verdedigende kwaliteiten wist hij het Gabriel Martinelli erg lastig te maken.

Onze voorspelling

Wij denken dat Arsenal gaat winnen van Sporting. Toch zouden wij wachten op de opstellingen van beide ploegen. Arteta ziet Europa League niet als de prioriteit en als hij weer een B-team opstelt, kan Sporting makkelijk de overhand nemen. Desalniettemin zien de bookmakers Arsenal toch als de grote favoriet. Bet365 geeft hen bijvoorbeeld een 1.36 quotering om te winnen binnen 90 minuten.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: Sporting wint of gelijkspel’ voor 3.00, ‘Gabriel Martinelli scoort’ voor 2.40 en ‘Arsenal wint na achterstand’ voor 7.00. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het Emirates Stadium in Londen en vindt plaats op donderdag 16 maart om 21:00.

Andere Europese wedstrijden

Naast Arsenal vs Sporting worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League, Europa League en Conference League voorspellingen voor de aankomende week: