Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ vs Lazio: Onze Conference League voorspelling

AZ wist afgelopen dinsdag een knap resultaat te boeken, door in Rome van Lazio te winnen. Nu kunnen de Alkmaarders in eigen huis een 2-1 voorsprong verdedigen. Weet AZ de kwartfinales van de Conference League te halen of draait Lazio het tweeluik om in het AFAS Stadion? Wij geven je onze gratis Conference League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Onze voorspelling: Gelijkspel

AZ

AZ kwam afgelopen week goed voor de dag en zij wisten in Rome ook niet bepaald onterecht te winnen van Lazio. Goals van Pavlidis en Kerkez zorgden voor een comeback, nadat Pedro Lazio vroeg in de wedstrijd op voorsprong schoot. Afgelopen weekend nam AZ het op tegen FC Groningen en in eigen huis wist AZ te winnen van de Trots van het Noorden. Gemakkelijk kwam het echter niet. Een vroege openingsgoal van Jesper Karlsson bepaalde de eindstand op 1-0.

Karlsson lijkt zijn vorm weer gevonden te hebben en zijn fraaie goal tegen Groningen onderstreepte dit nog nadrukkelijker. Sinds zijn blessure was de Zweed een tijdje uit vorm, maar in zijn laatste zeven wedstrijden was de buitenspeler goed voor vier goals en vier assists. Toch zullen de ogen grotendeels gericht zijn op Pavlidis. De Griekse aanvalsleider scoorde in de heenwedstrijd en is ook de clubtopscorer van AZ. In de afgelopen zes wedstrijden was Pavlidis goed voor drie goals  en twee assists.

Lazio

Lazio verloor dus afgelopen donderdag, ondanks het feit dat zij daarvoor in goede vorm verkeerden. Afgelopen weekend viel Lazio ook tegen. Op bezoek bij Italiaanse middenmoter Bologna bleef de brilstand 90 minuten lang op het bord staan. Een tegenvallend resultaat, zeker gezien het feit dat Lazio met bijna dezelfde opstelling aantrad als tegen AZ.

Lazio maakte afgelopen donderdag geen goede beurt in eigen huis en ondanks de aanwezigheid van belangrijke spelers als Milinkovic-Savic en Luis Alberto verloren de Romeinen van AZ. Ciro Immobile ontbrak afgelopen dinsdag vanwege een blessure en de spits van Lazio wordt ook nog niet terugverwacht voor aankomende donderdag. Een groot gemis voor Lazio, wat hen een stuk minder dreigend maakt in de aanval.

Onze voorspelling

Wij denken dat AZ en Lazio gelijk gaan spelen in Alkmaar, al kan deze wedstrijd alle kanten op. Het onervaren AZ moet de wedstrijd professioneel uitvoetballen tegen een Italiaanse ploeg met ongelofelijk veel ervaring. Het is dus zaak voor AZ dat zij niet op achterstand komen te staan over het tweeluik en dat zij misschien op de counter toe weten te slaan. De bookmakers zien Lazio als nipte favoriet. Dit blijkt onder meer uit de bet365 quotering van 2.57 voor Lazio om te winnen binnen 90 minuten. AZ krijgt een quotering van 2.87.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Dubbele kans: AZ wint of gelijkspel’ voor 1.50, ‘Vangelis Pavlidis scoort’ voor 2.87 en ‘AZ wint na achterstand’ voor 11.00. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in het AFAS Stadion in Alkmaar en vindt plaats op donderdag 16 maart om 21:00.

Andere Europese wedstrijden

Naast AZ vs Lazio worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League en Europa League voorspellingen voor de aankomende week: