Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Feyenoord vs Shakhtar Donetsk: Onze Europa League voorspelling

Feyenoord was de sterkere ploeg in Warschau, maar tegen Shakhtar Donetsk werd er slechts gelijkgespeeld. Nu is het aan de Rotterdammers om dit tweeluik in eigen huis af te maken en de kwartfinales van de Europa League te bereiken. Weet Feyenoord dit te doen, of zorgt Shakhtar voor de volgende uitschakeling van een Nederlandse ploeg? Wij geven je onze gratis Europa League voorspellingen.

Voor dit artikel gebruiken wij enkele quoteringen, die nog enigszins kunnen veranderen. Tevens willen wij benadrukken dat dit artikel geen enkele vorm van garantie biedt tot succes.

Feyenoord
Shakhtar Donetsk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 16/03/2023 13 h 35 min.

Onze voorspelling: Feyenoord wint

Feyenoord

Feyenoord liet zich vorige week op een goede manier zien, maar ze verzuimden het alleen om hun kansen af te maken. Afgelopen weekend hadden de Rotterdammers hier ook moeite mee. In eigen huis wisten ze met een hoop moeite te winnen van FC Volendam, maar van de 25 schoten werden er slechts twee goals gescoord, waaronder een eigen doelpunt van Damon Mirami. Desalniettemin verkeert Feyenoord in topvorm en hun ongeslagen reeks loopt nog steeds. Feyenoord verloor nog niet in eigen huis dit seizoen en de steun van het Legioen hielp hun ook naar de eerste plek in hun Europa League groep. Ook op donderdag zal Feyenoord de steun van het publiek weer enorm nodig hebben.

Arne Slot zorgde bij ons voor een verassing door voor Danilo in de punt van de aanval te kiezen tegen Shakhtar in Polen. De Braziliaanse spits leek de concurrentiestrijd van Santiago Gimenez te hebben verloren. Afgelopen weekend mochten beide mannen starten tegen Volendam en toen wist de Mexicaan te scoren. Iemand die terugkeerde van een blessure is Sebastian Szymanski. De Pool mocht tegen Shakhtar weer voor het eerst in lange tijd meedoen en hij maakte vrijwel direct een goede indruk. Afgelopen weekend kwam hij ook een helft in actie en wij hopen hem aankomende donderdag ook aan de aftrap te zien.

Shakhtar Donetsk

Shakhtar maakte afgelopen donderdag niet bepaald een fantastische indruk, maar dit deden zij afgelopen weekend wel. In de Oekraïense competitie werd er eenvoudig afgerekend met FC Krvybas, Kryvvi Rih, de huidige nummer 7 van de competitie. Op bezoek bij FC Kryvbas werd het 0-3 voor Shakhtar. Dit deden zij ook met een hevig gerouleerd team. Slechts zes van de spelers die tegen Feyenoord in de basis startten deden dit ook in het weekend.

Lassina Traoré is een bekende naam voor Nederlandse voetbalfans en tegen Feyenoord begon hij ook in de basis namens Shakhtar. De man uit Burkina Faso maakte echter niet per se een goede indruk en hij werd ook gewisseld. De voormalige spits van Ajax maakte sowieso nog geen fantastische indruk bij zijn nieuwe club en het is nog even afwachten of hij in de Kuip ook van een basisplek geniet.

Onze voorspelling

Wij denken dat Feyenoord gaat winnen van Shakhtar Donetsk. In eigen huis speelt Feyenoord het gehele seizoen erg goed en met de steun van het Legioen moeten de Rotterdammers dit tweeluik over de streep kunnen trekken. De bookmakers denken er ook zo over. Van bet365 krijgt Feyenoord een 1.45 quotering om binnen 90 minuten te winnen.

Andere interessante wedopties

Andere interessante wedopties zijn volgens ons ‘Feyenoord scoort in beide helften’ voor 2.25, ‘Feyenoord wint en houdt de nul’ voor 2.37 en ‘Santaigo Gimenez scoort’ voor 2.37. Deze quoteringen zijn afkomstig van bet365 en kunnen nog enigszins veranderen voor wanneer jij jouw weddenschap af gaat sluiten.

Wanneer vind de wedstrijd plaats?

De wedstrijd wordt gespeeld in de Kuip in Rotterdam en vindt plaats op donderdag 16 maart om 18:45.

Andere Europese wedstrijden

Naast Feyenoord vs Shakhtar Donetsk worden er nog een paar andere wedstrijden gespeeld in het Europese voetbal deze week. Ontdek hieronder onze uitgebreide Champions League, Europa League en Conference League voorspellingen voor de aankomende week:

Björn
423 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn ...