Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bergwijn maakt gevoelige overstap naar Ajax

Copyright: IMAGO / Pro Shots

De kogel is door de kerk! Ajax heeft via haar officiële clubkanalen de transfer van Steven Bergwijn bevestigd. Bergwijn komt voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. De Nederlander tekent een contract tot medio 2027 en is de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van de Eredivisie.

Bergwijn was in de jeugd al actief voor de Amsterdammers, alvorens hij in 2011 naar PSV vertrok. Hier beleefde Bergwijn grote successen en won hij onder meer drie Eredivisietitels, voordat hij in 2020 de overstap maakte naar Tottenham Hotspur. In Londen wist de Nederlander geen basisplaats vast te stellen en had hij te maken met hevige concurrentie in de vorm van onder meer Heung-Min Son en Harry Kane.

De vleugelaanvaller, die ook als centrumspits kan fungeren, tekent zijn contract op 8 juli. Exact vijf jaar na het voorval met Abdelhak Nouri. Bergwijn verklapte zijn transfer al eerder aan zijn goede vriend en de 22-voudig tekende bewust zijn contract op deze datum.  

Alfred Schreuder laat weten blij te zijn met de nieuwe aanwinst. ”Het is tekenend voor de ambitie van Steven dat hij ervoor kiest om de stap naar Ajax te maken. Het is een speler met veel kwaliteiten, heeft een enorme drive en is ook bijzonder doelgericht. Uiteraard ben ik blij dat we hem hebben weten vast te leggen, het betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor onze selectie.”

In het afgelopen seizoen moest Bergwijn voornamelijk genoegen nemen met een reserverol onder Antonio Conte. In totaal kwam hij tot 25 optredens in de Premier League, waarvan 4 als basisspelers. Hierin was hij goed voor drie doelpunten en een assist. Bij het Nederlands elftal geniet Bergwijn wel van het vertrouwen van Louis van Gaal. In de afgelopen wedstrijden van de Nations League was de aanvaller goed voor het openingsdoelpunt tegen België en legde hij goede optredens op de mat.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Eredivisie, Nieuws, Voetbal, Voetbal Nieuws