Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Lionel Messi verlaat Europa en gaat spelen voor Inter Miami

Bron: IMAGO / PA Images

Lionel Messi speelt komend seizoen niet meer bij Paris Saint-Germain, en gaat spelen in de MLS. De kleine Argentijn liet afgelopen december nog zijn absolute klasse zien op het WK, maar Messi lijkt toch op het einde van zijn latijn, gezien de overstap naar de Verenigde Staten. Een vertrek bij PSG zat er aan te komen; naar verluidt was Messi nooit écht gelukkig in Parijs, en een terugkeer bij Barcelona behoorde helaas ook niet tot de mogelijkheden. Hoewel menig voetbalfan een laatste seizoen van het Argentijnse genie in Catalonië wel zag zitten moest La Blaugrana spelers verkopen of salarissen van spelers verminderen. Dit wilde Messi zelf niet, waardoor hij buiten Europa begon te kijken.

In Miami wordt Messi onderdeel van een ambitieus project dat geleid wordt door David Beckham. De Engelse superster is eigenaar van Inter Miami, dat pas in 2018 opgericht werd. Inter Miami verkeert dit seizoen nog niet in topvorm, maar met het Amerikaanse systeem is er nog niks verloren en kan Miami met de komst van Messi zich alsnog plaatsen voor de play-offs.

Momenteel beschikt Inter Miami over enkele spelers die misschien een belletje doen rinkelen, maar absoluut geen spelers die op het niveau van Lionel Messi zitten. Zo is Nick Marsman de reservegoalie in Florida, dat verder beschikt over DeAndre Yedlin, Josef Martínez en Rodolfo Pizarro.

Het is nog onduidelijk wanneer Lionel Messi zijn debuut gaat maken voor Inter Miami. Het Amerikaanse voetbalseizoen duurt van februari tot oktober, maar vanwege het drukke seizoen van de Argentijn in Frankrijk is het te verwachten dat hij wel een kleine zomervakantie krijgt. Verder is Messi tot 19 juni ook nog onderweg met Argentinië, dat twee vriendschappelijke interlands tegen Australië en Indonesië speelt.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Nieuws, Voetbal NieuwsGemarkeerd