Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Orkun Kökçü maakt opvallende overstap naar Benfica

Bron: IMAGO / Pro Shots

Orkun Kökçü maakt na een fantastisch seizoen de overstap naar Portugese grootmacht Benfica. Kökçü vertrekt uit de voordeur bij Feyenoord, waar hij sinds 2014 actief was. Kökçü maakte in totaal 117 optredens voor Feyenoord en was afgelopen seizoen de aanvoerder van de Rotterdammers. Kökçü kan met Feyenoord terugblikken op een sterke campagne, met 8 goals en 2 assists in de Eredivisie. Benfica legt naar verluidt 25 miljoen plus mogelijke bonussen van vijf miljoen neer voor de aanvoerder van Feyenoord, die in Rotterdam nog een contract tot medio 2025 had.

Een overstap hogerop was dan ook logisch voor de Turkse middenvelder, maar wij zetten toch onze vraagtekens bij deze overstap. Benfica wist weliswaar de titel in Portugal te winnen, maar om nou te zeggen dat het een échte stop hogerop is, zouden wij niet zo snel doen. Kökçü was afgelopen seizoen een van de beste spelers van de Eredivisie, en om hen dan te zien switchen van de Nederlandse kampioen naar de Portugese kampioen is pijnlijk, zeker gezien de recente strijd tussen beide competities in de coëfficiëntenlijst.

Desalniettemin lijkt Kökçü zeker van zijn zaak, en bij Benfica komt hij ook bij enkele voormalige Eredivisionisten te spelen. Roger Schmidt is de coach in Lissabon en op het middenveld heeft hij gezelschap van voormalige ploeggenoot Fredrik Aursnes. Verder speelt ook David Neres bij Benfica en kan de Portugese kampioen over een hoop goede spelers beschikken. Mensen als Otamendi, Grimaldo en Vlachodimos hebben een hoop ervaring, terwijl zij met Gonçalo Ramos en Andreas Schjelderup twee aanvallers met een hoop potentie hebben.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Nieuws, Voetbal NieuwsGemarkeerd ,