Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Witte rook in Amsterdam: Maurice Steijn nieuwe hoofdtrainer van Ajax

De zoektocht voor een nieuwe trainer bij Ajax is afgerond; Maurice Steijn komt over van Sparta Rotterdam en tekent voor 3 jaar in Amsterdam. Steijn coachede in Nederland eerder al ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda en was het afgelopen seizoen hoofdtrainer bij Sparta, waarmee hij zesde werd in de Eredivisie en bijna de Europese playoffs wist te winnen.

Ondanks de goede prestaties van Sparta afgelopen seizoen zijn mensen sceptisch rondom de aanstelling van de geboren Hagenees. Steijn’s grootste ploeg die hij ooit heeft gecoacht is Sparta, en ook het gebrek aan Europese ervaring baart sommige mensen zorgen. Steijn gaf in zijn eerste persconferentie ook aan dit te snappen. Ook geeft hij aan aanvallend voetbal te willen spelen en zo typisch “Ajax-voetbal” terug te gaan brengen in Amsterdam.

Toch zal het nog de vraag zijn of Steijn dit voor elkaar krijgt. Het afgelopen seizoen was bij Ajax ronduit rampzalig en de Amsterdammers wisten met een beetje geluk nog Europa League voetbal voor volgend seizoen veilig te stellen.