Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Loting Champions League knockoutfase

Voetbal Voorspellingen
Close up of legs and feet of football player in blue socks and shoes running and dribbling with the ball. Soccer player running after the ball. Sports venue in the background

In dit artikel zullen wij een kijkje nemen naar de loting van de kwartfinale van de Champions League. De wedstrijden worden gespeeld op 5 en 6 april, en de returns staan een week later op de planning.

Chelsea – Real Madrid

Chelsea neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Real Madrid. Chelsea had in de achtste finale een redelijk eenvoudige tegenstander in LOSC Lille, en de Londenaren wisten hier met 2-0 en 1-2 van te winnen. Met name Pulišić was voor Chelsea erg belangrijk in dit tweeluik, door twee goals te maken.

Real Madrid was in de achtste finale verantwoordelijk voor de leukste wedstrijd om naar te kijken; zowel op het veld als op papier. De ploeg uit Madrid nam het op tegen Paris Saint-Germain dat in de zomer tal van supersterren had gekocht met als doel om de Champions League te winnen. De Madrilenen verloren de eerste wedstrijd in Parijs met 1-0, maar in het eigen Santiago Bernabéu wist de ploeg van Carlo Ancelotti het tweeluik om te draaien. Mbappé scoorden nog eerst voor de Fransen, maar een hattrick van Karim Benzema zorgde ervoor dat de Koninklijke doorging naar de kwartfinale.

Wij verwachten in deze wedstrijd dat het erg leuk en spannend zal worden. Beide ploegen kunnen eenvoudig met de winst er van door gaan, maar als wij iemand moeten noemen zouden wij voor Real Madrid gaan.

Manchester City – Atlético Madrid

Atlético Madrid rekende in de achtste finale af met Manchester United en neemt het nu op tegen hun stadsgenoot. Atlético Madrid had het niet bepaald eenvoudig tegen Manchester United, maar was erg effectief en wist, met name de tweede wedstrijd, erg volwassen en professioneel te spelen, wat er uiteindelijk toe leidde dat de ploeg van Diego Simeone de kwartfinale bereikte. Het werd 1-1 in Madrid en 0-1 in Manchester.

Manchester City nam het op tegen Sporting CP en het leek een beetje alsof groep 8 een wedstrijd speelde tegen groep 3. Manchester City was veel sterker dan de Portugezen en zij wonnen de eerste wedstrijd in Portugal met 0-5. Vanwege deze riante voorsprong hoefde Manchester City niet meer aan te vallen in eigen huis en dat leidde er uiteindelijk toe dat het 0-0 werd in Manchester.

Wij verwachten dat Manchester City dit tweeluik zal gaan winnen, maar toch vinden wij dat mensen Atlético niet moeten onderschatten. De ploeg van Simeone kan erg gevaarlijk zijn, zoals dat je ook kon zien in hun wedstrijden tegen United.

Benfica – Liverpool

Benfica wist in de vorige ronde te winnen van Ajax, op nogal verassende wijze. Dit maal nemen zij het op tegen Liverpool; een ploeg met een hoop meer kwaliteit en ervaring. Benfica speelde in eigen huis gelijk met 2-2 tegen de Amsterdammers en in Nederland was Ajax ook erg dominant, maar wist Benfica toch als enige ploeg te scoren en werd het 0-1. Dit zorgde ervoor dat Benfica door ging in de Champions League en dat de enige Nederlandse ploeg in het miljardenbal geëlimineerd werd.

Liverpool trof in de achtste finale Inter, waar onder meer Stefan de Vrij en Denzel Dumfries spelen. In de eerste wedstrijd in Milaan won Liverpool met 0-2, dankzij late goals van Mohamed Salah en Roberto Firmino. Met deze voorsprong was progressie naar de volgende ronde al erg zeker, maar in Anfield speelde Inter erg goed. De ploeg van Inzaghi zou de wedstrijd winnen, maar dit zou met 0-1 gebeuren wat betekent dat het niet genoeg was voor een plek in de kwartfinale.

Wij verwachten dat Liverpool deze wedstrijd eenvoudig gaat winnen. De ploeg van Jürgen Klopp lijkt niet te houden in de Premier League en ook in andere competities maken zij een goede indruk.

Villareal – Bayern München

Villareal wist vriend en vijand te verassen door met 0-3 te winnen in Turijn, maar nu nemen zij het op tegen Bayern München, een ploeg met veel meer ervaring en venijn. Bayern München speelde in de eerste wedstrijd tegen Red Bull Salzburg gelijk in Oostenrijk, tot de verassing van velen. In de tweede wedstrijd rechtte de ploeg van Nagelsmann de rug, door met 7-1 te winnen. Met name Lewandowski en Müller waren in deze wedstrijd belangrijk, met respectievelijk 3 en 2 doelpunten.

In Spanje werd de eerste wedstrijd 1-1, maar in Turijn wonnen zij overtuigend met 0-3, dankzij goals in de slotfase van de wedstrijd. Het Villareal van Danjuma speelde dus erg goed tegen Juventus, maar zal het lastig krijgen tegen de Duitse ploeg.

Wij verwachten dat Bayern München deze wedstrijd gaat winnen, vanwege de kwaliteit van sommige spelers van de Duitsers. Met name Robert Lewandowski, Joshua Kimmich en Thomas Müller zullen erg belangrijk gaan zijn voor de ploeg uit Beieren en wij verwachten dat zij de doorslag gaan geven in dit tweeluik.

Halve finales

In de eerste halve finale zullen de winnaars uit de wedstrijd tussen Chelsea en Real Madrid en Manchester City en Atlético het tegen elkaar op nemen. Wij verwachten hierin dus een confrontatie tussen Real Madrid en Manchester City.

In de tweede halve finale nemen de winnaars van Villareal – Bayern München en Benfica – Liverpool het tegen elkaar op. Als onze voorspellingen uitkomen zullen Liverpool en Bayern München dus tegenover elkaar staan in april.