Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De meest bekeken en gevolgde sporten door Nederlanders

Als we het hebben over sport, dan kunnen wij Nederlanders daar wel wat van. Niet alleen doen we op een hoog niveau mee op veel verschillende sporten. Maar ook de minder getalenteerde mensen vinden het geweldig om heel veel sport te kijken. Wij van Kelbet gaan nu dan ook kijken naar de populaire sporten in Nederland.

Voetbal

Je kunt een lijst als deze niet maken zonder voetbal. Niet alleen de Eredivisie wordt heel veel bekeken en gevolgd. Ook de grootste buitenlandse en internationale competities worden veel bekeken.

Niet alleen heb je de mogelijkheid om heel veel verschillende wedstrijden te bekijken. Maar ook in nagenoeg alle sportprogramma’s wordt voetbal wel aangehaald. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog een hoop verschillende praatprogramma’s die gericht zijn op voetbal.

Deze sport is dan ook veruit de grootste sport op de Nederlandse markt als we kijken naar hoe veel er naar gekeken wordt. Het is op zich ook vrij logisch, iedereen heeft het als kind wel eens gespeeld. Het is relatief makkelijk te begrijpen en makkelijk te volgen. Daarnaast is het voor sommige zelfs een van de leukste sporten op aarde.

Het is dan ook zeker niet gek om te zien dat de meeste bookmakers in de Nederlandse markt zich zo erg op het voetbal richten. Je hebt bij voetbal meestal ook de meeste keuzes wat betreft het gokken.

Ajax Amsterdam viert kampioenstitel in Eredivisie 2021. | Foto: IMAGO / ANP

Formule 1

Formule 1 wint de laatste jaren een hoop aan kijkcijfers. En met een kersverse Nederlandse wereldkampioen in Max Verstappen is dit niet gek. De laatste jaren is de welbekende ‘Oranjegekte’ ook naar Formule 1 gekomen. Er is bijna geen race meer op de kalender waar geen oranje vak te bekennen is.

Formule 1 heeft door de jaren heen zijn ups en downs gekend als een van de populaire sporten van Nederland. Waar het in de jaren 90 en begin 2000 aan populariteit won door coureurs als Jos Verstappen, Robbert Doornbos, Giedo van de Garde en Christijan Albers. Daar verloor het daarna een flinke hoeveelheid aandacht toen er geen Nederlanders meer mee deden.

Dit alles veranderde toen Max Verstappen als 17 jarige in mocht stappen. En zich daarmee al snel tot een van de beste coureurs op de grid voegde. Dat deze sport nu in de lift zit is wel duidelijk. Er wordt ook veel op Formule 1 gewed. Maar of dit ook zo blijft als er uiteindelijk geen Nederlander meer mee doet, dat valt nog te zien.

23 ALBON Alexander (tha), Scuderia Toro Rosso Honda STR14, action during Formula 1 winter tests from February 18 to 21, 2019 at Barcelona, Spain – / Motorsports: FIA Formula One World Championship WM Weltmeisterschaft 2019, Test in Barcelona, Barcelona Spain | Foto: IMAGO / HochZwei

Schaatsen

Een andere van de bekende sporten in Nederland is schaatsen. We hebben er in Nederland misschien wel een beetje een haat-liefde verhouding mee. Elk jaar weer wordt de kans op de Elfstedentocht kleiner. En toch is de hype er elk jaar weer groot om.

Daarnaast is het natuurlijk heel seizoensgebonden, maar elke winter weer volgen miljoenen mensen het schaatsen. Van de verschillende kwalificatietoernooien tot en met de Wereldbekers en de Olympische spelen. Het schaatsen in Nederland is ontzettend groot. Daarnaast zijn we er ook ontzettend goed in.

Geen enkel ander land heeft zo veel talenten als wij in Nederland hebben. Zeker niet de laatste jaren. Het is dan ook geen wonder dat dit zo’n populaire sport is, waar de kans dat een Nederlander wint altijd groot is.

Overige

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende sporten die veel gevolgd worden. Al deze bekende sporten hebben zo hun eigen volgers. En sommige volgen meer dan een sport. Denk hierbij aan tennis, wielrennen, vechtsporten en de laatste jaren zelfs hockey.

Daarnaast houden wij Nederlanders van grote evenementen. En tijdens de Olympische spelen staat in menig huishouden dan ook bijna altijd wel sport op. Ongeacht welke sport je volgt er is altijd een goede reden voor.

Ian de Man
27 artikelen
Ian is een schrijver en vertaler die sinds 2018 gespecialiseerd is in online casino’s en sportweddenschappen. Hij heeft een natuurlijke honger voor kennis en informatie en het is zijn passie om dit met zo veel mogelijk mensen te delen.