Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De populairste eredivisietrainer van 2021

3 februari 2022 – Voetbaltrainers in de eredivisie zijn het ene moment geliefd, het andere moment worden ze verguisd. Kelbet.nl analyseerde het sentiment op Twitter over het afgelopen jaar om te kijken wie het meest geliefd was en wie juist niet.

De meeste positiviteit mocht Fred Grim in ontvangst nemen. De oefenmeester van Willem II wist indruk te maken met een zegereeks in seizoen 21/22. 45 procent van de opmerkingen van voetballiefhebbers waren positief van toon en daarmee staat Grim bovenaan de populariteitslijst.

De tweede meest geliefde trainer bij voetbalfans is Kees van Wonderen. De trainer met als bijnaam Wonderboy wist Go Ahead Eagles terug de eredivisie in te loodsen en een plek in de middenmoot te veroveren. Dat levert Van Wonderen veel krediet op en 44 procent positieve berichten. Direct volgend op Van Wonderen staat Dick Schreuder. Hoewel hij pas in november aantrad bij PEC Zwolle en daarmee weinig tijd had om indruk te maken, was zijn komst veelbesproken, voornamelijk positief, met 43 procent.

De trainer die de meeste negatieve berichten moest incasseren was Danny Buijs van FC Groningen. Seizoen 21/22 was niet zijn meest gelukkige en fans zagen hun club afzakken van een zevende plek aan het einde van het vorige seizoen naar een plek in het rechterrijtje na de eerste helft van dit seizoen. Eenentwintig procent van de berichten over Buijs waren negatief van aard.

Johnny Jansen van sc Heerenveen kreeg ook kritiek te verduren via de socials. Na een prima start bleven de resultaten uit en dat zorgde voor twintig procent negatieve berichten. Hij staat daarmee op de tweede plek na Danny Buijs. Wist Henk Fraser in seizoen 20/21 de play-offs voor Europees voetbal te bereiken met Sparta, dit seizoen bevindt de Kasteelclub zich in de gevarenzone en dat levert negatieve berichten op. De toon van de berichten over Fraser was in bijna 20% van de gevallen negatief.

De meest besproken trainer in 2021 was Erik ten Hag. Bijna 20.000 twitterberichten werden aan hem gewijd. Roger Schmidt van PSV volgt met bijna 5800 tweets en Arne Slot van Feyenoord werd 3300 keer besproken.

Methode: analyse van aantallen Twitterberichten in het jaar 2021 en analyse van het sentiment van deze berichten.

Beeldmateriaal:

https://datawrapper.dwcdn.net/FgJUB/1/

https://datawrapper.dwcdn.net/pjA7c/1/

https://datawrapper.dwcdn.net/Rzo8J/1/

Jan
51 artikelen
Jan is redacteur bij kelbet.nl en publiceert maandelijks sportweddenschappen- en casinoartikelen. Tevens is Jan een groot fan van voetbal en tennis en deelt zijn expertise en wedtips met onze lezers.