Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De prijs van parkeren in de Eredivisie, Bundesliga en Premier League

Kelbet.nl analyseerde hoeveel je uitgeeft aan parkeren bij clubs in de Eredivisie, de Bundesliga en de Premier League, als je in de buurt van het stadion parkeert.

Methodologie

Kelbet.nl heeft gekeken naar de mogelijkheden voor dichtbij parkeren op een wedstrijddag voor bezoekers zonder clubprivileges. Soms variëren de prijzen voor parkeren en kan het aantal beschikbare parkeerplaatsen beperkt zijn. De prijzen voor ‘private parking’ zijn afhankelijk van de prijzen die eigenaren bieden.

De onderzoekers repliceerden de parkeerkeuzes voor een bezoeker die wel een wedstrijd wil bezoeken maar niet is aangesloten bij een club. Deze bezoeker heeft dus geen clubpas of parkeerabonnement. De bezoeker parkeert het liefst zo mogelijk in de buurt van het stadion. Bij uurtarieven wordt vijf uur parkeren gerekend.

Het Tottenham Hotspur-stadion in Londen is de duurste plek om je auto te parkeren. Je hebt wel de mogelijkheid om iemands oprit te huren voor de duur van de wedstrijd en dat kostte ons maar liefst 68 euro voor vijf uur. Ook bij Crystal Palace in Londen is parkeerruimte zo schaars dat je wellicht aangewezen bent op ‘private parking’, met een prijskaartje van zo’n 30 euro. Van de stadions in de Eredivisie is de Johan Cruijff Arena in Amsterdam het duurst om te parkeren. Een goede tweede is PSV, waar je voor 16 euro moet uitwijken, gevolgd door Feyenoord en FC Utrecht. De clubs en stadions in Duitsland zijn niet duur. In de Allianz Arena van Bayern München kun je voor tien euro parkeren voor een wedstrijd. Voor dezelfde prijs kun je parkeren bij SC Freiburg, Borussia Mönchengladbach en FC Augsburg.

Gratis parkeren

In de Eredivisie en de Bundesliga vind je ook gratis parkeergelegenheid, die we in de Premier League niet vonden. Een wedstrijd bij PEC Zwolle, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Heracles Almelo kost je niets om te parkeren. Een bezoek aan clubs in de Bundesliga kost je geen parkeergeld als je naar Bayer Leverkusen, Vfl Wolfsburg en Arminia Bielefeld gaat. In de Premier League parkeer je bij Wolverhampton Wanderers met een tarief van 6,70 euro het goedkoopst.

Opmerkingen

De genoemde prijzen bieden geen garanties voor voetbal bezoekers, ze zijn verzameld met behulp van de beschikbare openbare informatie die wordt aangeboden door clubs, stadions en andere bronnen.

Afbeeldingen

De afbeeldingen zijn gratis voor gebruik door media.

Erick
33 artikelen
Erick heeft een passie voor voetbal en sport over het algemeen. Hij heeft een goede kennis van de Nederlandse gokmarkt en zorgt ervoor dat hij altijd de laatste ontwikkelingen omtrent legale gokaanbieders weet. Zo zorgt hij met het Kelbet team ervoor dat de beste informatie beschikbaar is voor onze bezoekers.