Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dirk Kuyt in gesprek met Kelbet.nl op 28 september

Dirk Kuyt: ‘Ik denk dat Feijenoord deze lijn vast kan houden.’

Feijenoord staat derde in de eredivisie, wat vindt je daarvan en hoe gaat het eruit zien voor de rest van de competitie?

Ik denk dat Feijenoord heel erg goed gestart is in de competitie, niet alleen in de competitie maar ook in de nieuwe Conference League. Feijenoord met een nieuwe trainer, met een aantal nieuwe spelers en ook een aantal ingepaste jonge nieuwe spelers en tot nu toe gaat het heel erg goed. Ik denk dat ze deze lijn zeker vast kunnen houden. Of ze opgewassen zijn tegen de brede selectie van Ajax, dat is zeer de vraag maar als je kijkt naar de prestaties die ze tot nu toe geleverd hebben, bijvoorbeeld tegen een PSV en ook de andere teams, dat is gewoon heel erg goed. Een wedstrijd verloren tegen Utrecht, dat overigens ook een hele goede ploeg heeft, dus het is geen schande om uit tegen Utrecht te verliezen. Ik hoop dat Feijenoord en Arne Slot op deze voet doorgaan.

Dirk Kuyt: ‘Met zoveel wedstrijden in de Conference League ben je als voetballiefhebber genoodzaakt om keuzes te maken.’

Wat vind je trouwens van de Conference League?

Wennen. Je hebt nu heel veel competities dus een overmacht aan wedstrijden, bijna elke dag zijn er wel wedstrijden. Als voetballiefhebber wil je toch graag wat gestructureerder kijken. Ik was heel erg gewend aan de competitie in het weekend en door de weeks vaak Europees voetbal, je had dan de UEFA League en de Champions League, dat was best wel overzichtelijk. Ik moet zeggen dat met de UEFA League er ook al heel veel wedstrijden waren maar nu zijn er nog meer wedstrijden waardoor je als voetballiefhebber genoodzaakt wordt om keuzes te maken en tot voorheen was dat eigenlijk niet zo want dan had je gewoon op dinsdag en woensdag Champions League, donderdag UEFA League. Nu is er een diversiteit aan voetbalwedstrijden, iedereen kan zijn keuzes maken.

Dirk Kuyt: ‘ De Conference League is leuk voor ploegen die niet gewend zijn om Europees voetbal te spelen maar Nederland moet zoveel mogelijk ploegen in de Champions League hebben.’

Vind je de Conference League goed of slecht voor het Nederlandse voetbal?

Ik hoop dat Nederland, en dat gaat de laatste tijd goed, op de coëfficiëntenlijst zijn punten blijft halen want uiteindelijk moet Nederland zorgen dat het meer dan één team in de Champions League heeft. Dat is van cruciaal belang ook voor de inkomsten die je daarmee genereert. De Conference League is leuk voor een aantal ploegen in Nederland die niet gewend zijn om Europees te voetballen maar die wel die ambitie voor de toekomst hebben, zodat je daar wat meer gewenning aan kan krijgen, maar de echte inkomsten die verdiend gaan worden haal je uit de Champions League. Dat is waar Nederland zoveel mogelijk ploegen moet hebben.

Dirk Kuyt: ‘De supporters op Anfield Road zijn weer volledig terug, dat zal in het voordeel van Liverpool zijn.’

Liverpool staat bovenaan, wat verwacht je?

Liverpool doet het erg goed, ook dit seizoen zijn ze weer vrij stabiel begonnen. Ik ben heel blij dat Virgil van Dijk weer terug is. Het team heeft een goede start gemaakt, jammer van het gelijkspel afgelopen weekend, maar ik heb vertrouwen in Jürgen Klopp en zijn team. Wat ik heel erg knap vind is dat je zonder heel veel nieuwe spelers toch voor een langdurige periode een heel hoog niveau kan halen. Afgelopen seizoen was een lastig seizoen maar ik denk nu dat de supporters weer volledig terug zijn op Anfield Road en dat gaat in het voordeel van Liverpool zijn.

Dirk Kuyt: ‘Konaté is de versterking die Liverpool nodig had.’

De nieuwe speler Konaté, wat verwacht je van hem?

Dat is wel een versterking die Liverpool nodig had, ik vind dat hij het erg goed doet. Dat is wat Jürgen Klopp heel goed doet, dat hij maar één of twee spelers inpast in het ingespeelde team dat hij al heeft en ik denk dat Konaté een prima speler is die in het team van Liverpool past.

Dirk Kuyt: ‘Dat Liverpool bij de favorieten hoort is voor mij een feit.’

Maken ze een kans?

Liverpool maakt altijd een kans en ik denk zelf dat ze dit seizoen weer een grote kans maken op succes, hetzij in de Premier League, hetzij in de Champions League. Het enige dat ik wel vind is dat de Premier League op dit moment een aantal echte topploegen heeft, ploegen die veelvuldig geïnvesteerd hebben, kijk naar een Chelsea, kijk naar een Manchester United, we hadden al Manchester City en dan heb je nog een aantal topploegen in de Premier League dus het wordt heel erg interessant om te zien wie er met de titel aan de haal gaat, maar dat Liverpool bij de favorieten hoort is voor mij een feit.

Dirk Kuyt: ’Van Gaal is een van de beste coaches die ik ooit heb gehad.’
Dirk Kuyt: ’Van gaal gaat nog één keer een kunstje flikken en het maximale uit deze groep halen.’

Louis van Gaal is opnieuw coach van het Nederlands elftal, wat verwacht je van hem?

Ik denk dat we veel van Van Gaal kunnen verwachten, hij is in mijn optiek een van de beste coaches die ik ooit heb gehad als trainer. Hij heeft fantastisch gepresteerd bij het Nederlands elftal, 2014, een derde plaats gehaald. Het hele WK geen wedstrijd verloren buiten de penalty’s tegen Argentinië. En nu gaat hij nog één keer een kunstje flikken en het maximale uit deze groep spelers halen. Ik vind het heel knap hoe hij begonnen is aan de kwalificatie waarin hij, voor zijn doen, in een situatie terecht komt die hij verre van ideaal vindt omdat Van Gaal een coach is die zich altijd perfect wil voorbereiden en dat kon in dit geval niet. Hij had maar twee dagen om de ploeg voor te bereiden op de eerste wedstrijd en daarna volgden nog twee wedstrijden, die heeft hij goed doorstaan. Naarmate de tijd vordert zal hij het elftal steeds meer naar zijn hand gaan zetten en ik ben er van overtuigd dat hij het maximale uit de spelers als individu gaat halen maar ook het maximale uit het team.

Dirk Kuyt: ’Voor mij is het zeker dat Stevie op een dag coach zal zijn van Liverpool.’

Nog één vraag: een van je voormalige teamgenoten is momenteel coach van Rangers, denk je dat hij de natuurlijke opvolger is van Jürgen Klopp bij Liverpool en is hij er klaar voor?

Het is moeilijk om tijd te managen in voetbal. Ze zeggen wel eens: ‘Als de trein langskomt moet je instappen’. Ik weet niet of Stevie (Steven Gerrard) de volgende trainer van Liverpool wordt, na Jurgen Klopp, maar voor mij is het absoluut zeker dat hij op een dag coach zal zijn van Liverpool.

Erick
33 artikelen
Erick heeft een passie voor voetbal en sport over het algemeen. Hij heeft een goede kennis van de Nederlandse gokmarkt en zorgt ervoor dat hij altijd de laatste ontwikkelingen omtrent legale gokaanbieders weet. Zo zorgt hij met het Kelbet team ervoor dat de beste informatie beschikbaar is voor onze bezoekers.