Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Cody Gakpo stapt over naar Liverpool

EINDHOVEN – 12-11-2022, Philips stadion. Dutch football, eredivisie, season 2022-2023. PSV – AZ. PSV player Cody Gakpo scores header but off side. PSV – AZ PUBLICATIONxNOTxINxNED x19282835x Copyright:

De kogel is door de kerk; WK-smaakmaker Cody Gakpo maakt de overstap naar Engeland, maar hij kiest niet voor het team waaraan hij het meest gelinkt werd. Gakpo maakt namelijk de overstap naar Liverpool, waar hij samen met onder meer Virgil van Dijk komt te spelen.

De linksbuiten van PSV is het gehele seizoen al in bloedvorm en met Oranje maakte hij op het WK in Qatar ook een goede indruk, met 3 goals in 5 wedstrijden. In de Eredivisie is de Eindtovenaar topscorer en de speler met de meeste assists dus een transfer naar een betere competitie zat er aan te komen voor Gakpo. Met 9 goals en 12 assists in de Eredivisie kan Gakpo indrukwekkende cijfers overleggen dit seizoen en met in totaal 159 wedstrijden voor de Eindhovenaren heeft Gakpo een fantastische impact gehad op de Lampen.

Het bedrag van de transfer van Gakpo is niet officieel bekend. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, wil geen uitspraken doen over het exacte transferbedrag, maar hij geeft wel aan dat het bedrag een record is voor de Eindhovenaren. Het oude record stond op naam van Hirving Lozano die voor 45 miljoen euro de overstap maakte naar Napoli in 2019. Doorgaans goed geïnformeerde transferexpert Fabrizio Romano geeft aan dat Liverpool 37 miljoen pond overmaakt naar de Brabantse club, met een vermeende 13 miljoen pond aan bonussen.

Wie de vermeende vervanger moet worden van Gakpo is nog niet bekend. Jesper Karlsson van AZ werd aan PSV gelinkt, maar de Zweedse linksbuiten is dit seizoen nog niet in topvorm. Alternatieven voor PSV zijn ook Danjuma Groeneveld en Noa Lang, die allebei niet fantastisch aan het seizoen zijn begonnen.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.