Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Halve finales van de Nations League 2023

De lotingen voor de halve finales van de Nations League vonden op 25 januari 2023 plaats. Hier werden de vier groepswinnaar uit de A-poules aan elkaar gekoppeld. In juni zal de winnaar van de Nations League worden bepaald en Oranje maakt nog steeds kans. De eindrondes worden nu ook in Nederland gespeeld wat het Nederlands elftal nog een boost moet geven. Ontdek hieronder de Nations League 2023 loting.

Nederland vs Kroatië

Nederland gaat het in de halve finale opnemen tegen Kroatië. De Kroaten maakten op het afgelopen WK in Qatar een goede indruk door in de halve finales te eindigen. Hier verloren zij uiteindelijk van Argentinië met 3-0. Ook in 2018 wist Kroatië het ver te schoppen. Toen kwam het kleine land met slechts 3 miljoen inwoners tot de WK finale. Kroatië wist in hun Nations League groep af te rekenen met Oostenrijk, Frankrijk en Denemarken. Les Bleus waren aanvankelijk de topfavoriet voor de groepswinst, maar met slechts 5 punten uit 6 duels eindigde zij derde achter groepswinnaar Kroatië en Denemarken, dat slechts één punt minder had.

Nederland werd op het WK ook uitgeschakeld door de Argentijnen, al gebeurde dit een ronde eerder. Oranje liet wel meer van zich gelden tegen de uiteindelijk wereldkampioen en dat is alvast een goed vooruitzicht. Nederland won hun Nations League groep van België, Polen en Wales. Oranje was hierin ongeslagen en liet alleen een keer punten liggen tegen Polen. Onder nieuwe bondscoach Ronald Koeman moet Oranje weer terug naar de tijden van de eerste editie van de Nations League. Toen maakte Oranje een fantastische indruk met mooie wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland. In de finale van de Nations League werd er destijds verloren van Portugal, dus het is te hopen dat het nu de andere kant opvalt.

Italië vs Spanje

Italië en Spanje staan net zoals in de vorige editie tegenover elkaar in de halve finale van de Nations League. Toentertijd wist Spanje te winnen van de Italianen met 1-2. Het Spaanse team staat sinds het teleurstellende WK onder leiding van Luis de la Fuente, die sinds 2013 al voor de Spaanse bond actief was als manager van de onder 19. Op het WK stelde Spanje dus teleur; zij werden in de achtste finale al uitgeschakeld door Marokko. Wel wisten zij in hun Nations League groep aartsrivaal Portugal te verslaan.

Italië is dus hun tegenstander en de Italianen maakte op het EK van 2020 naam voor zichzelf, door het EK als outsiders te winnen. Het vertrouwen onder Mancini was groot en met routiniers als Chiellini en Bonucci leek Italië klaar voor het WK. De Italianen wisten zich echter niet te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi. Italië eindigde als tweede in hun groep en in de kwalificatie die daarna volgde werden zij uitgeschakeld door Noord-Macedonië. Italië had in de Nations League een lastige groep met Engeland, Duitsland en Hongarije. Voor lange tijd leek Hongarije er als verrassing met de groepswinst vandoor te gaan, maar in de laatste wedstrijd won Italië van Hongarije en eindigde zij bovenaan groep 3.

Programma Nations League halve finales

Nederland vs Kroatië – De Kuip in Rotterdam – 14 juni
Italië vs Spanje – De Grolsch Veste in Enschede – 15 juni

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.