Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

In gesprek met Gianluca di Marzio

11 januari 2022

Het contract van Andreas Christensen bij Chelsea loopt af. Wat is volgens jou de juiste zet voor hem om vooruit te komen?

Hij (Andreas Christensen) veranderde onlangs van zaakwaarnemer. Enkele weken geleden stond hij op het punt zijn contract te verlengen. Nu is het een beetje moeilijk, want als je een nieuwe agent hebt, probeert hij je meer mogelijkheden te geven. Ik weet dat hij veel interesse heeft (om te spelen) in Italië, Inter wil hem bijvoorbeeld graag hebben. Maar het is erg moeilijk voor Inter of AC Milan om hem een ​​duur contract te geven, omdat het in Italië momenteel erg moeilijk is om geld beschikbaar te stellen voor Premier League-spelers. FC Barcelona is erg in hem geïnteresseerd. Ik weet niet of hij de juiste speler is voor de speelstijl van La Liga. Net als voor Tomori is de Italiaanse stijl, de Italiaanse tactieken geschikter voor hem. Het is geen economische gedachte. Het is een tactische gedachte. Hij zou perfect zijn voor de Serie A en de Serie A zou perfect zijn voor hem om te groeien zoals andere Premier League-verdedigers in Italië deden. Bij Barcelona vallen verdedigers aan. Het is duidelijk dat als Barcelona of (Real) Madrid je wil, het onmogelijk is om nee te zeggen. Serie A – Milaan of Inter – omdat ze coaches hebben zoals (Stefano) Pioli of Simone Inzaghi, die erg gefocust zijn op de verdediging, zou perfect zijn voor zijn carrière.

Het lijkt erop dat alle grote clubs ter wereld – Real Madrid, PSG, Bayern München, Man Utd enz. geïnteresseerd zijn in het aantrekken van Antonio Rudiger. Welke club past volgens jou het beste bij hem?

Juventus ook. De Italiaanse stap zette hij al bij Roma. De Serie A was perfect voor hem, want toen hij bij Chelsea aankwam, was hij erg gefocust op de verdediging. Nu kan hij voor elk team spelen. Ik denk dat Bayern München op dit moment top voor hem zou zijn. Real Madrid ook omdat Carlo Ancelotti waarschijnlijk één verdediger zoals hij nodig heeft. Als ik moest kiezen, zou Bayern München nu perfect voor hem zijn. Het is een topclub. Ik denk dat al deze spelers, zoals Christensen en Rudiger, aan andere clubs denken en willen veranderen van club. Ze zijn nu in Chelsea, de Europese kampioen. Het is een club die volgend jaar nog verder kan groeien.

Ik weet niet waarom ze daar niet willen blijven, want Chelsea is perfect voor zijn carrière. Ik hoop dat Chelsea een manier kan vinden om zijn contract te verlengen, want toen Thomas Tuchel arriveerde, verbeterde Rudiger zijn manier van spelen. Hij speelt elke wedstrijd op een fantastische manier. Ik hoop dat hij blijft. Chelsea is perfect voor hem.

Romelu Lukaku was verwikkeld in een controverse omdat hij vindt dat hij niet genoeg speelt. Wat zou volgens jou de juiste stap zijn voor hem om vooruit te komen?

Romelu Lukaku besloot in de zomer terug te keren naar Chelsea, omdat het zijn droom was om voor Chelsea te spelen. Hij voelde van binnen zijn liefde en passie voor Chelsea. Ik denk niet dat hij wil veranderen van club of dat het beter voor hem is om te verkassen. Waarschijnlijk was het slechts een emotioneel moment omdat Inter aan het winnen was en hij niet bij Chelsea speelde, maar Chelsea heeft veel geld uitgegeven om hem te kopen en zijn salaris is erg hoog. Ik denk niet dat hij echt van club wil veranderen. Ik denk niet dat hij zou moeten wisselen van club.

Met Chelsea kan hij alles winnen en waarschijnlijk zou het vanuit deze situatie een nieuwe start voor hem zijn en ik denk dat hij zijn liefde voor Chelsea op het veld zal tonen. Ik denk niet dat hij Chelsea in januari zal verlaten. Zelfs in de zomer denk ik van niet en het is onmogelijk voor hem om terug te gaan naar Inter vanwege financiele problemen (bij Inter). Als ik een andere club zou moeten bedenken, denk ik niet dat hij zal vertrekken, alleen Antonio Conte is de coach die hem kan hebben. Met Harry Kane (bij Spurs) is het onmogelijk. Ze zouden Harry Kane moeten verkopen en Lukaku als vervanger moeten halen. Het is een beetje ‘fantasie-markt’ en geen echte markt.

Franck Kessie heeft indruk gemaakt bij AC Milan. Wat denk je dat hij moet doen om het volgende niveau te bereiken? Bij Milaan blijven of misschien verhuizen naar een Premier League-team of zelfs Real Madrid waarvan wordt gezegd dat ze in hem geïnteresseerd zijn?

AC Milan groeit, dus waarschijnlijk nog een jaar of twee, in de Champions League, zou perfect zijn voor zijn carrière. Als ik aan een andere club zou moet denken, aan een andere competitie, denk ik dat hij geschikt is voor de Premier League. Voor Tottenham, Man Utd, Liverpool omdat hij een intense manier van spelen heeft – aanvallend en verdedigend – wat perfect is voor de Premier League. Ik weet niet of Liverpool of United, waarschijnlijk niet Man City, want ze houden van middenvelders die met een geweldig gevoel spelen. Voor Liverpool met Jurgen Klopp of Tottenham met Antonio Conte is hij perfect. Maar AC Milan en Stefano Pioli, nog een jaar of twee, is perfect voor zijn carrière. Maar ik denk niet dat hij op dit moment zal verlengen omdat hij om veel geld heeft gevraagd. Alles staat open voor zijn toekomst. AC Milan, in het verleden met Donnarumma, met Calhanoglu, zeggen: ‘dit is ons aanbod’. Ze maken geen uitzonderingen, ze bieden veel geld, maar willen geen uitzonderingen doen voor Donnarumma, Calhanoglu of Kessie. Ze willen de prijs die ze voor dit soort spelers hebben vastgesteld niet overschrijden.

Een andere spraakmakende speler die geen contract meer heeft, is Paulo Dybala. Denk je dat hij zal slagen buiten de Serie A? Bij welke club zie jij hem het beste passen?

Ik denk dat hij (Paulo Dybala) moet tekenen omdat Massimiliano Allegri de coach is die wilde dat hij in de zomer zou blijven. Hij zei meteen dat het nieuwe Juventus-tijdperk moet beginnen met Paulo Dybala in het centrum. Toen Allegri de coach was, speelde Dybala zijn betere seizoenen in Italië en ik denk dat hij het geld dat hij van Juventus vraagt, nergens zal krijgen omdat hij in deze periode veel blessures heeft gehad. Hij had een gebrek aan continuïteit in het spelen – één wedstrijd oké, twee wedstrijden, nee, één doelpunt en daarna geblesseerd. Hij vraagt ​​10 miljoen euro voor een jaar. Dus ik denk dat het voor hem onmogelijk is om dit salaris bij andere clubs te krijgen en het is onmogelijk voor hem om centraal te staan ​​in het team, zoals hij nu bij Juventus is, waar hij de focus is van hun aanvallende stijl. Ik denk dat Massimiliano Allegri belangrijk zal zijn om de club en de speler samen te brengen om de juiste oplossing te vinden, met het juiste salaris voor de speler.

Met een minder vast deel in het salaris, maar meer bonussen. Het hangt af van het aantal wedstrijden dat hij gaat spelen, want na 2 wedstrijden raakt hij geblesseerd. Juventus wil het geld uitgeven, wil de €10 miljoen halen, maar als hij 30 wedstrijden speelt en assisteert of scoort in een jaar, of 20 of 25. Het hangt van hem af. Als hij gaat spelen en scoren, dan is het goed dat hij 10 miljoen per jaar verdient. Anders kan hij dat salaris nergens verdienen. Ik zie hem niet als een ster spelen bij Real Madrid, Barcelona of Chelsea. Er zijn andere spelers die meer continuïteit hebben in het spelen en beslissender zijn in het maken van doelpunten en assists, dan Paulo (Dybala).

Er zijn geruchten geweest over de Duitser Mathias Ginter, er is bevestigd dat hij geen nieuw contract zal tekenen en Inter is samen met Bayern München genoemd – wat denk je dat goed bij hem past?

Inter heeft hem de afgelopen dagen benaderd. Inter is huiverig omdat ze niet erg overtuigd zijn om hem te tekenen zoals ze waren met (Andre) Onana. Hem wilden vanaf het begin en ze eindigden met een contract. Ze benaderden Ginter omdat het moet, zoals ze doen als een speler van dat kaliber geen contract meer heeft, maar op dit moment zijn ze er niet zo van overtuigd om hem vast te leggen, en als dat het geval is, is het beter voor de speler om ergens anders heen te gaan, dus als Bayern klaar is om te tekenen, is het beter voor hem om in de Bundesliga te blijven. Ik denk niet dat hij naar de Serie A gaat, afhankelijk van de situatie.

Een speler als Dennis Zakaria trekt vooral de aandacht van de Premier League – Wat zou volgens jou de juiste stap voor hem zijn?

Ik denk dat Zakaria perfect is voor de Premier League. Hij is klaar voor de Premier League. Fysieke speler, zijn persoonlijkheid en zo. Roma en Juventus keken naar hem, maar toen wisselde hij van zaakwaarnemer en vroeg om meer geld, waardoor Roma zich niet meer zo op hem concentreerde. De Premier League zou perfect voor hem moeten zijn. Manchester United vroeg om hem, dat is waar. Liverpool is waarschijnlijk niet het juiste team. Ik denk dat Manchester United met Ralf Rangnick en zijn liefde voor de Bundesliga de juiste plek voor hem zou zijn, en Manchester heeft spelers zoals hij nodig en hij zou de juiste middenvelder voor hen kunnen zijn, zowel voor het heden als voor de toekomst.

Een andere middenvelder bij Manchester United die deze zomer geen contract meer heeft, is Paul Pogba, en United wordt aan iedereen gelinkt. Denk je dat hij verder moet gaan of wat is volgens jou de juiste stap voor hem?

Ik weet dat hij Torino en Juventus leuk vindt, maar aangezien ze hun jaar zijn begonnen met contracten en geen miljoenen euro’s uitgeven aan sommige spelers zoals ze eerder deden, denk ik dat het heel moeilijk zal zijn om Pogba vast te leggen. Tenzij Paul zegt dat een terugkeer naar Juventus belangrijker is dan het geld, maar als je Mino Raiola als zaakwaarnemer hebt, lijkt dat niet waarschijnlijk. Ik denk dat Manchester United hem nodig heeft en zijn contract moet verlengen, omdat hij anders is dan de andere spelers die ze hebben of aan wie ze worden gekoppeld. Ik denk dat hij bij Manchester United moet blijven, maar als Real Madrid en Carlo Ancelotti je wil, wat kun je dan doen? Als hij zijn contract wil inkorten, zal Juventus op hem wachten.

Denk je dat we in januari meer grote bewegingen zullen zien of zullen clubs pre-contracten doen?

Ik denk dat ze bij precontracten blijven. Er is maar één club die iedereen wil contracteren en dat is Newcastle, ze moeten ook spelers aantrekken omdat ze in de Premier League willen blijven. Daarom boden ze 40 miljoen aan Lille voor (Sven) Botman, ze wilden (Andrea) Belotti tekenen. Ze hebben het geld, maar het is moeilijk omdat sommige spelers niet willen gaan, zoals bij Belotti het geval was. Andere clubs hebben de cashflow niet en doen alleen leningen of leningen met opties. Newcastle is de enige club die spelersgeld kan betalen. In de Premier League zie je Chelsea niets doen, Manchester United en Manchester City willen niets doen, ook al verdienen ze 55 miljoen aan (Feran) Torres bij Barcelona.

Puck
43 artikelen
Puck is een grote voetbalfan die naast de sport ook een liefde heeft voor poker - zowel online als offline.