Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Interview met Paul Parker – 18 januari 2022

Manchester United speelt woensdag tegen Brentford en in het weekend tegen West Ham. Wat verwacht je voor deze twee wedstrijden? 

“Weer twee zware wedstrijden.” 

“Voor Brentford is dit dé wedstrijd waar ze naar hebben uitgekeken. Liverpool was al geweldig, maar Manchester United is de wedstrijd waar ze het meest naar hebben uitgekeken. Dus wat er op Anfield is gebeurd, zal worden vergeten, want elke speler zal uit zijn schulp kruipen, zichzelf oppeppen en deze wedstrijd volop willen spelen en winnen. De fans zullen zichzelf oppeppen. Het is een strak, gloednieuw, prachtig ministadion. Ongelooflijk wat ze gedaan hebben. Precies aan de kant van het verhoogde gedeelte van de M4. De weg naar Heathrow. En het gaat een andere worden. Ik maak me zorgen over Manchester United en de mentale kracht van sommige spelers. Hoe gaan ze ermee om, om naar een stadion als dit te gaan? Ik denk dat ze veel strijd gaan leveren in deze wedstrijd.” 

“West Ham zal daar komen na een niet al te beste prestatie tegen Leeds.

“En David Moyes, die erg graag wilt winnen op Old Trafford, hoeft zijn spelers niet echt hard te motiveren na een slechte prestatie in eigen huis, want ze gaan spelen op Old Trafford, waar ze in het verleden een paar goede prestaties hebben neergezet. Het wordt dus weer een moeilijke wedstrijd voor Manchester United, want zoals iedereen weet, domineert United op dit moment geen wedstrijden.” 

“En als we kijken naar het middenveld, dan wordt het een strijd voor Manchester United om dat onder controle te krijgen, zoals dat sowieso in de meeste wedstrijden die ze spelen het geval is. (Tomàš) Soucek zal weer spelen, en ze (West Ham) misten hem in het weekend. Hij en Declan Rice vormen een formidabel duo op dat middenveld. Als je over Manchester United praat en denkt, formidabel, dan kun je dat woord niet echt gebruiken, omdat er op dit moment niets formidabel is. Ze hebben het op dit moment erg moeilijk.” 

“Ze (Manchester United) hadden een goede 35 minuten in de eerste helft tegen Aston Villa, maar toen ging alles weer mis. Er is dus wel iets dat kan werken. Nog steeds niet het juiste personeel, maar er is iets dat de manager heeft gedaan, of laat zien, dat er iets mogelijk is. Een kleine aanpassing aan hoe hij normaal gesproken met die formatie wil spelen. Ik denk dat hij weet dat hij niet de spelers heeft om dat te doen.” 

The Telegraph heeft gemeld dat Manchester United John McGinn wil binnenhalen. Niet de meest getalenteerde speler die er is, dus zie jij dit als een noodoplossing voor het middenveld? Het bod ligt naar verluidt rond de 40 miljoen pond.

“Hij kan het (Manchester United-team) zeker verbeteren, om heel eerlijk te zijn. Dat is iets wat hij zal doen. Hij werd al eerder genoemd, ik denk dat zelfs Sir Alex (Fergusson) het aanvankelijk over hem had. Niet veel spelers komen uit Schotland en maken een impact zoals hij heeft gedaan. Hij is gekomen en heeft zeker een impact gemaakt en dat laat zien dat er nog steeds goede spelers in Schotland rondlopen.” 

“In het voetbal van vroeger, alle grote teams, de teams die iets bereikt hebben in het Engelse voetbal, die hadden Schotse spelers. Dat is iets wat verdwenen is en dat slaat nergens op.”

“John McGinn heeft een enorm verschil gemaakt bij Aston Villa. Een invloedrijke speler. Hij heeft absoluut een drive over zich. Als je naar hem kijkt als voetballer, zou je hem elke dag van de week nemen. John McGinn is een uitstekende voetballer met en zonder bal, om eerlijk te zijn. Ik denk dat hij een fantastische aanwinst zou zijn voor Manchester United.”

“Als je naar het middenveld van Manchester United kijkt, zou hij het tot op zekere hoogte verbeteren, maar je wilt nog steeds spelers om hem heen die op dezelfde manier kunnen spelen als hij.

“Als je een John McGinn gaat contracteren, dan doe je dat naar mijn mening niet zomaar. Hij is een goede speler, maar hij zal een nog betere speler worden als hij met nog betere spelers kan spelen bij een grotere voetbalclub. Begin met een ander soort voetbal te spelen, dat is competities winnen en proberen de Champions League te winnen. Dat is hoe je spelers beoordeelt.”

Dortmund ster Jude Bellingham is naar voren gekomen als een doelwit voor Man Utd. Is het te vroeg voor hem om naar Old Trafford te verhuizen? Als je ziet hoe de groei van Mason Greenwood en zelfs Marcus Rashford is gestuit, zou Bellingham dan überhaupt Man Utd moeten overwegen?

“Als ik hem zie spelen, vind ik dat heel mooi. Ik hou van het feit dat hij niet op één positie wil worden neergezet. Hij wil niet zijn wat alle jonge supporters een ‘CDM’ noemen. Hij wil een middenvelder worden genoemd, dat is iets wat ik geweldig vind. Want als je een middenvelder bent, betekent dat dat je overal op het veld wilt staan. Je gaat zelfs graag je eigen strafschopgebied in, en wat nog belangrijker is, je komt in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander en probeert doelpunten te maken. Dat is wat hij kan doen. Hij wil niet dat zijn spel beperkt wordt. Als je hem ziet spelen voor Dortmund, is zijn spel niet beperkt.” 

“Hij zou het meest voor de hand liggende doen, hij zou met zijn ex-teamgenoot (Jadon Sancho) bij Manchester United spreken. En ik denk niet dat zijn ex-teamgenoot hem woorden van aanmoediging zal geven. Niet tenzij hij eenzaam is en zijn eigen maatje om zich heen wil hebben.”

“Maar weer met Jude Bellingham: ‘Wie teken je, als je mij tekent?’. Jude Bellingham gaat je nog eens £70 miljoen kosten. Als je hem haalt, ga je dan McGinn halen? Het is zo moeilijk. Bellingham gaat je dat kosten. Zeer vergelijkbaar met Declan Rice. ” 

“Als je Declan Rice binnenhaalt, is hij binnen 12 maanden je aanvoerder, zonder enige twijfel. Als je die twee samenbrengt, dan heb je een middenveld van Premier League winnende types.”

“En McGinn, hoe graag wil Villa hem aan Manchester United verkopen? Steven Gerrard is niet naar Villa gekomen om spelers aan Manchester United te verkopen. Als je in Liverpool bent geweest, voor Liverpool hebt gespeeld, in Liverpool bent geboren, dan wil je niets aan Manchester United geven.”

“Ik wacht gewoon af of er echt actie wordt ondernomen. Je vraagt je gewoon af of het haalbaar is voor Manchester United om iets te doen voor de 31e. Ik weet dat de Manchester United-supporters zich zorgen zullen maken over het mogelijke gemis van Champions League voetbal, als de club niets doet. Misschien kan de nieuwe trainer ze aan het spelen krijgen, misschien niet op een leuke manier, maar misschien wel op een manier die Champions League garandeert, want ik denk dat er maar één plek beschikbaar is, om heel eerlijk te zijn. 

Wat vind jij dat United moet doen met Donny van de Beek? Naar verluidt heeft hij een uitleenbeurt aan Newcastle afgewezen. Is er, met de komst van Amadou Haidara, nog een toekomst voor van de Beek op Old Trafford?

“Ik denk dat iedereen hem in twijfel zou hebben getrokken als hij naar Newcastle was gegaan.

“Voor mij was dat een no-brainer, er zat totaal geen rede in, om daarheen te gaan. Het zou geen zin hebben gehad als hij daarheen was gegaan.”

“Ik denk dat hij een cultheld aan het worden is zonder het aantal minuten te krijgen dat het rechtvaardigt.

“Ik zag onlangs dat er gevierd werd dat hij 50 keer in actie was gekomen! Het zijn niet de 50 optredens die hij wilde, om heel eerlijk te zijn. 50 optredens van wat, ik weet het niet, 300 minuten voetbal?” 

“Het is niet de manier waarop hij ernaar zou kijken en zou zeggen, ‘dat is geweldig’, nee.

“Mensen zouden zeggen, ‘zoveel verschillende managers en hij speelt niet’. Ik begrijp echt niet dat mensen zeggen ‘het laat zien dat hij niet geschikt is voor het Engelse voetbal’. Dat slaat nergens op, want hij heeft nog niet genoeg tijd gehad om geschikt te zijn.”

“Het is alsof iemand je mee uit winkelen neemt, je een pak aantrekt en zegt ‘ga maar, dat mag je dragen’. Plotseling loop je rond en iedereen zegt dat het niet past. Je hebt hem niet echt de kans gegeven om zich goed te laten opmeten. Hij werd gewoon naar binnen gesleept en weer naar buiten.

“Geef hem een kans om alles goed te laten passen. Laat hem gaan en bewijzen wat hij kan, of iedereen kan zeggen, ‘je kan het niet’.”

“Hij heeft het gedaan tegen Premier League-ploegen, in de Champions League voor Ajax op jonge leeftijd. Maar hij moet rennen. Hij heeft een team nodig dat consistent en fatsoenlijk is. En op dit moment zit hij in een team dat dit niet bepaald is geweest, maar juist op een laag pitje heeft gestaan.”

“Elke wedstrijd die ze ingaan, wachten ze op vervolging. Dus de club zit op de verkeerde plek en van de Beek zit zeker op de verkeerde plek.”

“Maar ik vind de manier waarop hij het heeft aangepakt, waarvoor hij volgens mij gerespecteerd wordt door de fans van Man Utd en de mensen daarbuiten in het voetbal, goed – hij zeurt niet, hij gaat niet op sociale media domme dingen doen.” 

“Hij gaat gewoon door, kijkt op de bank. Hij kijkt, je ziet dat hij zich verdiept in wat er om hem heen gebeurt en als hij opkomt, lijkt het alsof hij een kick heeft, zelfs als hij maar twee of drie minuten krijgt.”

“Je kunt naar hem kijken en denken: oké, je wilt een beetje ontevredenheid zien zodat je iets kunt zeggen, maar je ziet het niet.” 

“Hij is de ideale man om mee naar Vegas te gaan en hem op je pot geld te laten passen want hij zal geen tell hebben. Hij zou daar absoluut briljant in zijn om eerlijk te zijn.”

De geruchten gaan dat Conte Spurs zal verlaten als ze er niet in slagen om de ploeg te versterken volgens zijn eisen. Zou jij dit zien gebeuren? Is het “gebruikelijk” onder managers om dit soort eisen te stellen?

“Ik denk dat er managers zijn die dat graag willen zeggen en druk willen uitoefenen. Ze weten wat ze nodig hebben en ze zouden het graag gaan doen.” 

“Ik weet zeker dat David Moyes op dit moment weet dat West Ham een centrumspits en een middenvelder nodig heeft om te blijven waar ze nu zijn en om ze op gelijke voet te houden, totdat hij een van (Kurt) Zouma, die heel dichtbij is, of (Angelo) Ogbonna krijgt voor volgend seizoen.”

 “Ze hebben een centrumspits nodig en ik denk dat hij het graag van de daken schreeuwt en het zegt, omdat iedereen het erover heeft.”

“Met Conte, het is honderd procent. Hij is die ene persoon die zichzelf een winnaar wilde noemen en iedereen wilde vertellen dat hij een winnaar is. We hebben Conte, waar mensen voor hem schreeuwen omdat de manier waarop hij zichzelf voordoet als manager, precies zo is als hij was als speler.”

“Hij was niet de makkelijkste speler om mee te spelen, omdat hij een fanatieke drive had. Alles aan hem op die manier. De huidige Italiaanse manager (Roberto Mancini) is niet anders dan hij, want als speler was hij ook precies hetzelfde.”

“En je kijkt naar hen beiden, en de manier waarop zij hun teams managen vanaf de zijlijn. Als ze hun teams managen, vooral Mancini met het Italiaanse nationale team, is er respect van de spelers.” 

“Het was heel erg hetzelfde van Conte toen hij bij Chelsea was en ik denk dat hij dat ook krijgt bij Spurs. Ze hebben zich herpakt, en dan bedoel ik niet de resultaten maar als je kijkt naar de prestaties. Ze hebben meer lef omdat hij alleen spelers in zijn team opstelt die lef hebben.”

“Dus als je zegt dat hij dat met Daniel Levy gaat doen, dan zouden de meeste mensen bang zijn voor Daniel Levy, om heel eerlijk te zijn. Maar Daniel Levy wist het, hij had de kans om hem te halen voordat hij Nuno (Espirito Santo) aanstelde, maar toen was hij niet de eerste keuze. Hij stelde hem pas daarna aan.”

“Er moet dus een reden zijn waarom Conte naar Tottenham is gekomen. Maar dan heeft hij slechts een contract voor 18 maanden getekend, wat in de wereld van vandaag echt kort is. 18 maanden heeft iedereen aan het denken gezet.”

“Ik ga er gewoon van uit dat het betekent dat hij in januari krijgt wat hij wil en dan kijkt hoe dat loopt en dan komt hij in de zomer, heronderhandelt en gaat dan weer. Als het al zover is, dan zijn er misschien een paar beloftes niet nagekomen. Want je kunt zien dat de aanwinsten die hij maakt een enorm verschil zouden maken voor Tottenham en dat ze dan mee zouden kunnen doen voor een Champions League plek. Iets waarvan de fans nooit echt geloofden dat ze het zouden halen.”

“Voor mij heeft meneer Levy nooit echt zijn nek te ver uitgestoken en om goede redenen. Wat hij heeft gedaan met Tottenham als voetbalclub is ongelooflijk zakelijk, met een ongelooflijke locatie. Maar met een manager als Conte, wat je nu hebt, voor Tottenham om door te zetten en een simpele trofee te winnen, zal zijn als het winnen van de Premier League. “

“Als Tottenham Conte langer dan 18 maanden weet te behouden, geloof ik serieus dat als ze het op de juiste manier zouden managen, ze met hem mee zouden doen om de competitie te winnen, omdat hij niets anders zou accepteren.”

Wat vond jij van het ontslag van Benitez? Was dat de juiste beslissing? Wie zie jij hem vervangen? Wayne Rooney is geoormerkt om Rafa Benitez op te volgen. Hij heeft veel indruk gemaakt bij Derby County. Denkt u dat hij de juiste man is om Everton, dat eerlijk gezegd zwaar ondermaats presteert, te verbeteren?

“Ik dacht dat hij (Rafa Benitez) goed zou zijn voor Everton, het was een moeilijke keuze. Zelfs veel Evertonians dachten: ‘oké, we geven hem een kans’.”

“Hij nam het over met een aantal slechte spelers. Ik denk niet dat (Carlo) Ancelotti hem achterliet met veel goede spelers – niet zozeer slechte spelers, maar spelers die niet in de juiste mindset zaten.”

“Je verliest (James) Rodriguez, hij gaat en andere spelers beginnen te gaan. Sommige uitgaven voor beperkte spelers waren ongelooflijk, wat Everton de afgelopen tien jaar heeft gedaan.”

“Het is ongelofelijk wat managers (bij Everton) hebben mogen kopen.

“Benitez kreeg ruzie met de linksback, (Lucas) Digne. Sommige van de beslissingen die ze namen om hem te laten gaan, een paar andere mensen die intern gingen, en hem (Benitez) een paar weken later te ontslaan.”

“Digne was een goede linksback. Verdedigend denk je misschien ‘oooh, niet zo geweldig’, maar dat kun je van veel full-backs in het huidige spel zeggen, omdat ze in de Premier League meer de andere kant op willen, in plaats van dat ze zich zorgen maken over de defensieve kunsten.”

“Kijk naar zijn debuut voor Aston Villa, prachtige prestatie tegen Man Utd. Alles waar Aston Villa en Steven Gerrard naar op zoek waren.”

“Ze (Everton) moesten hem (Benitez) uiteindelijk laten gaan omdat het er een beetje giftig uit ging zien. Je ziet het grote spandoek daar, waarop staat dat ze hem bij hun club weg wilden hebben. Tegen sommige fans, zelfs zijn commentaar na de wedstrijd, pratend over waar hij mee moest werken, van wat hem was overgelaten, denk ik dat als je dat eenmaal hebt gedaan, het niet gezegd hoefde te worden – iedereen wist het.”

“Iedereen had respect voor hem voor wat hij had gedaan bij Newcastle. En ook Chelsea fans hadden respect voor hem. Zij wilden hem daar ook niet en hij won met Chelsea een League Cup en een Europa League.”

“Ik denk dat het een schande is voor iemand als hij. Hij is heel goed in wat hij doet, maar ik vraag me af waar Everton op dit moment naartoe gaat, want ze zitten in een degradatiestrijd.”

“Twee-drie keer winnen en het plaatje verandert. Hun volgende wedstrijd moet drie punten opleveren om de stemming in de club te verbeteren.” 

“Duncan Ferguson zal binnenkomen en die druk op zich nemen. Is hij de juiste persoon om ze naar het einde van het seizoen te brengen? Hij had een goede reeks in zijn laatste periode als interim-manager. Gaat dat een tweede keer ook lukken? Dat is het enige wat je niet weet.”

“Ik denk dat Wayne Rooney het honderd procent beter heeft gedaan dan dat ik verwacht had, bij Derby.” 

“Ik denk dat het gedurfd was. Leven hoe hij leeft, doen wat hij doet was een uitdaging voor hem en Wayne houdt van de uitdaging. Ik weet dat hij dat doet. Hij had weg kunnen lopen bij Derby toen hij achter de verloren punten kwam en iedereen zou hebben gezegd ‘we begrijpen het’.” 

“Hij bleef daar en ging gewoon door. Hij had het geld kunnen aannemen en gewoon zijn werk kunnen doen en zeggen: ‘kijk 21 punten, wat kan ik doen? Je kunt deze spelers niet alles blijven laten verliezen.’ Op dit moment laat hij de spelers zo hard vechten. Ik ben er zeker van dat hun poorten ook beter worden, omdat de stad misschien voor het eerst in een lange, lange tijd achter de voetbalclub staat, omdat het lange tijd slecht is gemanaged vanaf de top.”

“Dus Wayne heeft dat achter zich staan en de ervaring die hij nu heeft zal hem goed van pas komen, als hij nog in het spel zit, 10-15 jaar later. Omdat hij leert over het managen van spelers in die situatie, het moeten gebruiken van spelers zonder ervaring, hoe met ze te praten, het managen van de staf in deze situaties wanneer je bloed kookt en wanneer het niet gaat zoals je wilt.”

“Als je wint, hoe vier je dat in deze omstandigheden. Voetbal heeft een grappige manier om van de ene week op de andere een ei op je gezicht te gooien. Dus hoe gedraag je je als je andere managers ontmoet na een overwinning. Hoe ga je om met verliezen, gezien je huidige klimaat? Al die kleine dingen leert hij.”

“Direct genoemd worden voor de Everton-baan is voor hem het ultieme doel dat ik kan bedenken, mijn team managen. Frank Lampard was op dezelfde manier, ook al was hij meer West Ham (van zijn vaders kant) maar Chelsea was zijn team en zijn spirituele thuis en hij gaat ze managen.”

“Ik weet zeker dat het eerste wat in Wayne’s hoofd opkomt, dat zou zijn. Als dit fout gaat, de hele stad, mijn familie, alle Evertonians, in wat voor positie ga ik me dan bevinden?”

“Voor hem, misschien doorgaan en doen wat je doet (bij Derby). Je hebt een ongelooflijke leercurve, misschien wel een van de grootste leercurves, in een carrière van 18 maanden. Hij zou nog steeds door moeten gaan met die curve en er nog een beetje meer uit moeten halen en het nog een beetje langer in betere omstandigheden moeten managen voordat je in zo’n grote baan springt.”

Puck
43 artikelen
Puck is een grote voetbalfan die naast de sport ook een liefde heeft voor poker - zowel online als offline.