Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een terugblik op Marokko – Portugal; Historische prestatie van de Leeuwen van de Atlas

Moroccan players celebrate at the end today, in a match of the quarterfinals of the Soccer World Cup Qatar 2022 between Morocco and Portugal at the Al Zumama stadium in Doha, Qatar 10 December 2022. Soccer World Cup 2022: Morocco – Portugal ACHTUNG: NUR REDAKTIONELLE NUTZUNG PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxONLY Copyright: xJUANxIGNACIOxRONCORONIx GR6116 20221210-b8d60de17e4d30075520b80178bb6e3116c8c1c8

In dit artikel blikken wij terug op de kwartfinale tussen Marokko en Portugal op het WK 2022 in Qatar. Marokko won na 90 minuten met 1-0 van de Portugezen.

En-Nesyri weer trefzeker voor Marokko

De score werd in de 42e minuut geopend door Youssef En-Nesyri. De spits van Sevilla maakte hiermee zijn tweede goal van het WK, en weer zou zijn goal het winnende doelpunt zijn. De kopsterke spits werd door Attiyat Allah bereikt uit een hoge voorzet. De spits van Marokko was eerder bij de bal dan Diogo Costa, die ook voor de bal kwam, en zo kon hij voor leeg doel de bal tegen het net aankoppen.

Marokkaanse muur houdt het doel weer leeg

Na de goal van En-Nesyri was het zaak voor Marokko om de voorsprong te behouden. In de voorgaande wedstrijden op het WK in Qatar kregen de Marokkanen slechts een goal tegen. Dit is een teamprestatie van het gehele Marokkaanse elftal. Met Bono heeft Marokko een fantastische doelman in huis. In de verdediging is Romain Saïss een vaste waarde bij Marokko en Achraf Hakimi is een naam die iedere voetbalfan, voorafgaand aan het WK, al kende. De verdediging werd tegen Portugal compleet gemaakt door Yahia Attiyat Allah en Jawad El Yamiq. Normaliter staan West Ham verdediger Nayer Aguerd en voormalig Ajacied Noussair Mazraoui in de basis, maar beide spelers waren geblesseerd geraakt in de achtste finale van Marokko. Of Aguerd en Mazraoui weer inzetbaar zijn tegen Frankrijk is nog niet duidelijk, maar tegen Portugal bleek dat hun vervangers ook zeker op het hoogste niveau mee kunnen.

Emotioneel afscheid Ronaldo op zijn laatste WK

Na de uitschakeling van Portugal verliet de 5-voudig Ballon d’Or winnaar het veld snel om naar de kleedkamers te gaan. In de catacomben van Al-Thumama Stadium werd Ronaldo gefilmd in een emotionele bui. Het is een zwaar jaar geweest voor de Portugees recordinternational. Een teleurstellende en, voor hem, onverwachte verandering in status leidde bij Manchester United tot een hoop onenigheid en het verbreken van zijn contract. De 37-jarige die nog steeds zoekende is naar een nieuwe club werd ook bij de Portugese selectie gepasseerd door Goncalo Ramos. De spits van Benfica was tegen Zwitserland nog goed voor een hattrick, maar wist tegen Marokko de ban niet te breken. Ronaldo werd vroeg in de tweede helft nog ingebracht door Fernando Santos, maar dit was ook niet genoeg voor Portugal om het tij te keren.

Marokko vs Frankrijk in de halve finale

Marokko bereikte dus de halve finale van het WK en zij zijn het eerste Afrikaanse land dat dit ooit wist te presteren. In de halve finale nemen zij het op tegen Frankrijk, dat in hun kwartfinale afrekende met Engeland. Frankrijk wist ook van Polen te winnen in de achtste finale en zij werden eerste in hun groep voor Australië, Denemarken en Tunesië. De wedstrijd tussen deze twee landen wordt aankomende woensdag om 20:00 gespeeld. De wedstrijd is, evenals alle andere wedstrijden dit WK, live te volgen op NPO1.

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.