Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Final Four van de Nations League

ZEIST – Virgil van Dijk during a training session of the Dutch national team, Nationalteam at the KNVB Campus on March 21, 2022 in Zeist, the Netherlands. The Dutch national team is preparing for the friendly matches against Denmark and Germany. KOEN VAN WEEL International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft 2021/2022 xVIxANPxSportx/xxANPxIVx *** ZEIST Virgil van Dijk during a training session of the Dutch national team at the KNVB Campus on March 21, 2022 in Zeist, the Netherlands The Dutch national team is preparing for the friendly matches against Denmark and Germany KOEN VAN WEEL International Friendly 2021 2022 xVIxANPxSportx xxANPxIVx 445912463 originalFilename: 445912463.jpg

In de vorige interlandperiode werd de Nations League beslist. Het is bekend welke landen in de Final Four terecht zijn gekomen en we weten ook welke landen afzakken naar de lagere competitie voor de volgende Nations League. In dit artikel kijken we naar de landen die de Final Four hebben bereikt en blikken we alvast een beetje vooruit op deze heerlijke finaleweek.

Nederland

Ons eigen landje is een van de vier deelnemers aan de Final Four. Oranje wist in de groep af te rekenen met België, Polen en Wales. Nederland won vijf van hun zes wedstrijden en in eigen huis speelde Oranje gelijk tegen Polen. Nederland is ook in internationale vriendschappelijke wedstrijden sterk bezig en de laatste verliespartij van Oranje kwam tegen Tsjechië op het EK. Onze topscorer in de Nations League was Memphis Depay, die drie keer wist te scoren in de vier wedstrijden die hij speelde. Verder maakten Bergwijn, Dumfries en Gakpo twee goals voor Oranje. Nederland heeft van alle ploegen in de Nations League A het meeste gescoord, met 14 goals in 6 wedstrjiden.

Spanje

Spanje wist op de laatste speeldag hun deelname aan de Final Four veilig te stellen. De Spanjaarden waren ingedeeld met een lastig buurland van hen in de vorm van Portugal. Deze twee landen namen het in de laatste wedstrijd tegen elkaar op en Portugal had genoeg aan een gelijkspel om de groep te winnen. Spanje won de wedstrijd echter dankzij een goal van Morata in het einde van de wedstrijd. De spits van Atlético is gedeeld topscorer van de Spanjaarden, samen met Pablo Sarabia. Spanje wist in de Nations League weinig te scoren, maar incasseerden weinig goals. Als Oranje het tegen hen op moet nemen is het dus zaak om de Spaanse muur te passeren.

Italië

Italië werd ingedeeld in groep A3, wat tijdens deze Nations League bekend stond als de groep des doods. Italië werd namelijk ingedeeld met Engeland, Duitsland en Hongarije. In deze lastige groep leek Hongarije lange tijd er met de groepswinst vandoor te gaan. Italië nam het op de laatste speeldag op tegen de Hongaren, en in Budapest wist Italië te winnen, dankzij goals van Raspadori en Dimarco. Raspadori was ook tegen Engeland enorm belangrijk. De speler van Sassuolo maakte toen het enige doelpunt in een 1-0 overwinning. Dankzij hem staat Italië dus in de Final Four en zij kunnen hier een stuk langer op voorbereiden dan de andere landen. Italië is namelijk het enige land van de Final Four die niet naar het WK gaat.

Kroatië

Het laatste lid van de Final Four is Kroatië. De finalist van het WK in 2018 wist vriend en vijand te verassen door in hun groep af te rekenen met Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Uiteindelijk ging het tussen Kroatië en Denemarken om de groepswinst, maar omdat de Kroaten in de laatste speelronde van Oostenrijk wisten te winnen, werden zij gekroond tot groepswinnaar. De sleutelspeler voor Kroatië is al jarenlang Luka Modric. De Ballon d’Or winnaar was deze Nations League hun topscorer met twee goals, waaronder de winnende goal tegen Frankrijk.

De loting van de Nations League Final Four

Het is nog niet bekend wanneer de loting voor de Final Four gaat plaatsvinden, al verwachten wij dat dit ergens na het WK zal gebeuren. De Nations League gaat zo goed als zeker plaatsvinden in Nederland. De Final Four wedstrijden worden gespeeld tussen 14 en 18 juni. Oranje zal haar halve finale spelen in de Kuip en dat is ook waar de finale plaatsvindt. De andere halve finale wordt waarschijnlijk gespeeld in de Grolschveste. Tijdens deze data zijn de Johan Cruijf Arena en het Philips Stadion namelijk niet beschikbaar.

Volgende Nations League

De volgende editie van de Nations League zal waarschijnlijk in 2024 beginnen. Wanneer deze loting plaatsvindt is ook nog niet bekend. Wel is bekend wat de potindeling gaat worden en Oranje bevindt zich in Pot 1, wat op papier erg gunstig is. Hieronder vind je de volledige potindeling voor de volgende editie van de Nations League.

Pot 1:

 • Nederland
 • Spanje
 • Italië
 • Kroatië

Pot 2:

 • Denemarken
 • Portugal
 • België
 • Hongarije

Pot 3:

 • Zwitserland
 • Duitsland
 • Polen
 • Frankrijk

Pot 4:

 • Israël
 • Bosnië Herzegovina
 • Servië
 • Schotland
Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Nieuws, Voetbal Nieuws