Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederlandse Loterij App: Hoe je kunt spelen op je mobiele toestel

De Nederlandse Loterij is een van de weinige aanbieders waar je al jarenlang legaal kunt gokken in Nederland. Deze organisatie overkoepelt 7 verschillende kansspelen, waarvan er 5 een mobiele applicatie hebben. Lees meer over wat je van Nederlandse Loterij app kunt verwachten.

Nederlandse Loterij Logo

Hoe download je een Nederlandse Loterij App?

De mobiel wedden apps van de Nederlandse Loterij zijn onderverdeeld in 5 verschillende versies. Wij zullen hieronder deze versies allemaal wat verder toelichten.

Staatsloterij app

Met de Staatsloterij app weet je na de trekking direct of je gewonnen hebt. Om deze te installeren kun je het eenvoudig op de volgende manier doen:

 • Ga naar de Nederlandse Loterij app pagina, klik op de Staatsloterij en selecteer het besturingssysteem van je mobiele toestel (Android, iOS of Huawei).
 • Voor Android bestaan twee versies van de Staatsloterij app: een lite versie die via de Google Play Store te downloaden is, waar je geen loten kunt kopen, en een full versie die je als APK bestand kunt installeren via de website.
 • Download en installeer de Staatsloterij app op je mobiele toestel. Geef waar nodig toestemming om bestanden op je apparaat te installeren.
 • Open de Staatsloterij app en log in met je account of registreer je. Als je dat wilt, gebruik hier een mogelijke Nederlandse Loterij promotiecode. Vervolgens kun je alle functionaliteiten van de applicatie van Nederlandse Loterij mobiel gebruiken.

TOTO app

Als sportliefhebber ben je wellicht al bekend met TOTO, het platform voor sportweddenschappen in Nederland. Er is een TOTO app voor iOS en Android toestellen die als volgt te installeren is.

 • Ga naar de website en open de Nederlandse Loterij app pagina, klik op TOTO en selecteer je besturingssysteem.
 • De iOS applicatie kun je eenvoudig via de App Store installeren. De Android app zul je via de website moeten downloaden, er zijn 2 applicaties voor Android: één om op je mobiele apparaat te spelen en een QR-winkel app om in een verkooppunt te wedden.
 • Installeer het bestand op je toestel en geef indien nodig toestemming bestanden te installeren van onbekende bronnen.
 • Je kunt de TOTO app nu openen en inloggen of een account aanmaken en bijvoorbeeld te wedden in het sportsbook.

Lotto app

De Lotto app kun je eenvoudig loten kopen, uitslagen bekijken, de hoogte van de Jackpot raadplegen en meer.

De Lotto app is beschikbaar voor Huawei, Android en iPhone. Het installeren gaat als volgt:

 • Open de Nederlandse Loterij app pagina op de website en klik op de Lotto app.
 • Selecteer vervolgens het besturingssysteem van je toestel en volg de stappen om de Lotto app te downloaden.
 • Voor Android apparaten bestaan twee versies van de Lotto app. Een lite versie die in de Google Play Store te vinden is maar waar geen loten gekocht kunnen worden. Ook is er een full versie van de Lotto app die je kunt downloaden via de website.
 • Na installatie kun je met je bestaande account in kunnen loggen op de Lotto app of een account aanmaken.

Eurojackpot app

Je kunt loten kopen, uitslagen checken, barcodes van loten uit de winkel scannen en meer met de Eurojackpot app voor Android, iPhone en Huawei. De applicatie is als volgt te downloaden:

 • Bezoek het Nederlandse Loterij app gedeelte op de site en klik op Eurojackpot.
 • Klik op je besturingssysteem en download de software volgens de bijbehorende stappen.
 • Android gebruikers kunnen kiezen voor een full of lite versie.
 • Wanneer het installeren voltooid is kun je de applicatie openen en inloggen met je account of je registreren.

Lucky Day app

Voor je Lucky Day loten en uitslagen kun je de app als volgt downloaden:

 • Surf naar de Nederlandse Loterij app pagina op de website en klik op “Download de Lucky Day app”.
 • Selecteer het besturingssysteem (iPhone, Android of Huawei) en download the software.
 • Er is een full en lite versie voor Android gebruikers. Om loten te kunnen kopen heb je de full versie nodig.
 • Nadat de software is geïnstalleerd kun je de applicatie lanceren en toegang krijgen tot je account of je aanmelden.

Systeemvereisten

Een Nederlandse Loterij app werkt op iOS en Android apparaten en de meeste zijn ook beschikbaar voor Huawei (met uitzondering van TOTO). Zorg ervoor dat je toestel up to date is en je een stabiele internet connectie hebt.

Nederlandse Loterij App

Welke bonussen er zijn en hoe je ze kunt claimen

Doordat de aanbieder een door de staat gereguleerd bedrijf is zul je er niet hoeven rekenen op grote bonussen. Wel heeft de aanbieder op de actiepagina op de site regelmatig acties waarmee je bijvoorbeeld een aantal gratis loten krijgt als je automatisch mee gaat spelen. Maar we verwachten geen Nederlandse Loterij bonussen te zien, ook niet nadat nieuwe aanbieders vanaf oktober een goklicentie kunnen krijgen in Nederland. Toch zou het kunnen zijn dat als je de Nederlandse Loterij registratie doorloopt, je in aanmerking komt voor een welkomstbonus.

Handelingen, services en beschikbare opties

Bij de diverse aanbieders met een Nederlandse Loterij app kun je onder andere terecht het volgende:

 • Loten kopen of inzetten op weddenschappen.
 • Geld toevoegen aan je account of uit laten betalen.
 • Uitslagen bekijken van trekkingen of wedstrijden.
 • Jackpot waardes bekijken.
 • De volgende trekkingsdata bekijken en meer.

Hoe speel je op mobiel?

Om mee te spelen of wedden installeer je de app op je mobiele toestel (zie de eerder genoemde stappen) of op de mobiele website. Je zult een account nodig hebben, deze kun je aanmaken als de er nog geen hebt. Vervolgens kun je betalingen regelen en inzetten op de gewenste tak van de Nederlandse Loterij mobiel. Zodra uitslagen bekend zijn weet je of je gewonnen hebt.

Hoe maak je een storting?

Je kunt geld toevoegen aan je wallet in je account door in te loggen en een storting te maken via iDEAL. Vervolgens kun je loten kopen of een inzet doen op een weddenschap.

Hoe kan ik geld uitbetaald krijgen?

Als je gewonnen hebt zal het bedrag in je wallet verschijnen, of automatisch worden uitbetaald (afhankelijk van je voorkeursinstellingen). Het bedrag uit je wallet op Nederlandse Loterij mobiel kun je laten overmaken op je bankrekening. Het minimale bedrag voor uitbetalen is €5,-. Meer informatie over Nederlandse Loterij betaalmethoden op deze pagina.

Hoe neem je contact op met de klantenservice?

Op de klantenservice pagina van Nederlandse Loterij mobiel vind je eerst een zoektool waar je meer informatie kunt vinden over de meeste onderwerpen. Daarnaast kun je contact opnemen voor verdere support via:

 • Telefoon
 • Facebook Messenger
 • Twitter
 • Als je er niet uitkomt met de klantenservice kun je contact opnemen met de Ombudsman

Mening over de aanbieders met een Nederlandse Loterij app

We vinden de diverse applicaties een goede toevoeging voor trouwe spelers van de individuele loterijen en sportwed fanaten. Voor avontuurlijke spelers die graag meer opties willen zijn de apps wellicht minder ideaal. Aangezien we dit najaar veel nieuwe concurrentie verwachten in Nederland nadat nieuwe goklicenties worden gegeven aan aanbieders, zou het zomaar kunnen dat de Nederlandse Loterij ook mee zal bewegen in de nieuwe mogelijkheden.

De apps zijn eenvoudig te installeren en toegankelijk voor de meest gebruikelijke besturingssystemen. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om contact op te nemen met de klantenservice. iDEAL als betaaloptie zou voor de meeste Nederlanders voldoende zijn, toch zou het geen kwaad kunnen meer opties aan te bieden.

Doordat deze aanbieder geen ongeloofwaardige bonussen met vrijwel onmogelijke voorwaarden aanbiedt, wordt het veilig en verantwoord gokken sterk gemotiveerd. Blijf altijd opletten wanneer je online gokt want er zijn altijd risico’s. Door bewust te handelen is de kans groter dat het leuk blijft.

F.A.Q.

We behandelen hier enkele vragen.

Hoe kan ik spelen op de app?

Nadat je de app hebt geïnstalleerd en een account aanmaakt/inlogt, kun je geld toevoegen aan je wallet. Dit geld kun je vervolgens gebruiken voor alle spellen van de aanbieder.

Wat is de Nederlandse Loterij wallet in mijn account?

Dit is je digitale portemonnee om mee te spelen met alle spellen van de aanbieder.

Hoe stort ik geld in mijn wallet?

Dit kun je doen via iDEAL.

Hoe krijg ik geld op mijn bankrekening uit mijn wallet?

Je kunt het geld in je wallet overmaken. Het minimale bedrag voor uitbetalingen is €5.

Wanneer ontvang ik een gewonnen prijs als ik speel via de app?

Het bedrag zal binnen 7 werkdagen worden gestort in je wallet of op je bankrekening.

Dorine
34 artikelen
Dorine speelt graag gokspellen. Van bingo en gokkasten tot Roulette en loterijen, Dorine weet hier alles van!