Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Peter Bosz wordt de nieuwe coach bij PSV

Bron: IMAGO / Nordphoto

Peter Bosz wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Bosz tekent voor drie jaar in Eindhoven, dat op jacht zal gaan naar de landstitel. Peter Bosz vervangt Ruud van Nistelrooy, die voor de laatste speelronde op verrassende wijze PSV verliet. Naar verluidt werd er door een groep spelers geklaagd over de werkwijze van de voormalige topspits, waarna hij meldde niet genoeg steun te voelen vanuit de spelersgroep en het bestuur en aankondigde per direct weg te gaan uit Eindhoven.

Peter Bosz was eerder actief als hoofdtrainer van Ajax. In Amsterdam beleefde hij in zijn enige seizoen direct een goed seizoen, door onder meer tot de finale van de Europa League te komen. Uiteindelijk zou Bosz deze verliezen met Ajax, waarna hij de overstap naar Dortmund maakte. Bosz won nog nooit de Eredivisie; in zijn enige seizoen als hoofdtrainer van Ajax eindigden zij een punt achter Feyenoord. Ditmaal zal hij in Brabant weer de jacht openen op de titel.

In Dortmund beleefde Bosz niet zulke successen, iets dat hij wel wist te doen met Bayer Leverkusen, waar hij drie jaar lang hoofdtrainer was. Bosz werd in maart 2021 echter ontslagen in Duitsland, waarna hij hooftrainer werd bij Olympique Lyonnais. Hier hield hij het niet al te lang vol; op het begin van het seizoen werd Bosz ontslagen in Frankrijk, al lijkt dat niet tot een verbetering te hebben gezorgd in Lyon.