Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 31 samenvatting

Liverpool wint van Watford
Ⓒ Imago / Shutterstock

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. Elke wedstrijd zullen wij even kort behandelen en kijken of wij de wedstrijden goed hebben voorspeld in onze Premier League voorspellingen.

Zakelijke overwinning van Liverpool

Liverpool 2-0 Watford

Liverpool nam het in eigen huis op tegen Watford en er werd niets minder dan een overwinning verwacht van The Reds. Diogo Jota zou de thuisploeg op 1-0 voorsprong zetten na 22 minuten en kort voor het einde zou diezelfde Jota een penalty verdienen voor de ploeg van Jürgen Klopp, die Fabinho uiteindelijk zou benutten.

Liverpool had hiermee voor een paar uur de koppositie veroverd en staat nu nog maar een punt achter op Manchester City. Watford strijdt momenteel tegen degradatie en kon de punten eigenlijk goed gebruiken. Watford staat nu nog drie punten achter op nummer 17 Everton.

Sterk Brighton weet kansen niet af te ronden

Brighton 0-0 Norwich City

Norwich City verkeert momenteel op de laatste plek van de Premier League en als zij volgend seizoen nog in de Premier League actief willen zijn moeten zij serieus wat gaan veranderen aan hun speelstijl. Uit bij Brighton was hun tegenstander veel dominanter en wisten ze nauwelijks kansen te creëren. Gelukkig voor Norwich, ging Brighton heel slecht met die kansen om.

In totaal wist Brighton 31 keer te schieten en kregen ze ook nog een penalty. Uiteindelijk zou Tim Krul zijn doel echter leeghouden, wat betekent dat Norwich een punt mee naar huis kan nemen.

Manchester City stelt drie punten veilig bij Burnley

Burnley 0-2 Manchester City

Manchester City speelde deze wedstrijd hoogtwaarschijnlijk met het oog op hun wedstrijd tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League van komende dinsdag. Toch wist Manchester City te winnen van Burnley.

De Bruyne schoot al na zo’n vijf minuten raak voor de ploeg van Guardiola en Gündoğan verdubbelde de marge na 25 minuten te hebben gespeeld en uiteindelijk zou dit ook de eindstand zijn. Manchester City creëerde nog wel meer kansen, maar uiteindelijk wisten The Citizens niet meer te scoren. Burnley kwam niet echt in de buurt van een doelpunt en er zal iets drastisch moeten veranderen, willen zij nog in de Premier League te zien zijn volgend seizoen.

Brentford imponeert op bezoek bij Chelsea

Chelsea 1-4 Brentford

Chelsea was voorafgaand aan hun wedstrijd met Brentford bezig aan een winstreeks van zes wedstrijden in alle competities, terwijl Brentford hun laatste wedstrijd had verloren. Chelsea kwam ook kort na rust op voorsprong, dankzij een afstandsschot van Antonio Rüdiger, maar uiteindelijk zou Brentford het laatste woord hebben.

Brentford reageerde namelijk snel op de openingstreffer van Chelsea, door binnen twee minuten terug te slaan via Vitaly Janelt. Zo’n vier minuten later zou Deense spelmaker Christian Eriksen Brentford op voorsprong zetten en in de zestigste minuut zou Janelt zijn tweede maken voor Brentford. Kort voor het einde van de wedstrijd wist Yoane Wissa nog een keer te scoren voor Brentford en daarmee zette hij de eindstand op het bord.

Een opvallende en onverwachte nederlaag voor Chelsea, dat wel gewoon met een sterk elftal speelde tegen The Bees.

Leeds en Southampton verdelen de punten

Leeds United 1-1 Southampton

Leeds United kwam tegen Southampton op voorsprong en dat hadden wij ook verwacht. De ploeg van Marsch had hun vorige twee wedstrijden gewonnen en kwam ook redelijk terecht op voorsprong. James Ward-Prowse zou echter kort na rust de wedstrijd op gelijke hoogte brengen, door de scoren uit een majestueuze vrije trap.

Verder kregen beide teams nog redelijk veel kansen, maar wisten ze deze beide niet af te maken. Dit resultaat heeft weinig gevolgen voor beide ploegen, aangezien Southampton in de middenmoot rondzwerft en ook Leeds United lijfsbehoud zo goed als bereikt heeft.

Wolverhampton op jacht naar Europese plekken

Wolverhampton Wanderers 2-1 Aston Villa

Wolverhampton kwam al vroeg op voorsprong via Jonny Otto en na 36 minuten zou het zelfs 2-0 worden voor The Wolves. Het bleef heel lang 2-0 voor Wolverhampton, maar in de 86e minuut wist Ollie Watkins een strafschop te benutten namens Aston Villa. Uiteindelijk kwam deze aansluitingstreffer te laat en wist Wolverhampton de drie punten te behouden. Met deze overwinning kwam Wolverhampton op slechts een punt achterstand van Manchester United en kwamen ze zelfs tijdelijk boven West Ham United te staan.

Teleurstellend Manchester United verspeelt weer punten

Manchester United 1-1 Leicester City

Later op zaterdag werd er ook nog gespeeld op Old Trafford. Het was een redelijk saaie wedstrijd en uiteindelijk was het Leicester City dat als eerste toesloeg. Kelechi Iheanacho maakte de openingstreffer voor de ploleg van Rodgers, maar Manchester United wist via Fred binnen enkele minuten te reageren.

Verder scoorde James Maddison nog een fraaie goal, maar werd deze afgekeurd door de VAR en kwam Marcus Rashford in de blessuretijd nog dichtbij een doelpunt, maar na fraaie passeerbewegingen om de Leicester-verdediging af te schudden werd hij op knullige wijze getackled door ploeggenoot Anthony Elanga.

Everton verliest weer en komt dichterbij de degradatiezone

West Ham United 2-1 Everton

Everton moest op zoek gaan naar een overwinning, maar tegen West Ham ging dit niet komen. De Londenaren kwamen in de 32e minuut op voorsprong via een vrije trap van Aaron Cresswell, maar na 53 minuten voetbal maakte Mason Holgate gelijk voor The Toffees. West Ham zou hier weer snel op reageren via Jarrod Bowen. Zo’n tien minuten hierna zou Michael Keane van Everton ook nog zijn tweede gele kaart pakken, wat het nog een stuk moeilijker maakte voor Everton. Everton zou uiteindelijk verliezen in Londen en hiermee blijft het gat met Watford drie punten.

West Ham United
Ⓒ Imago/Shutterstock

Tottenham imponeert in de tweede helft

Tottenham Hotspur 5-1 Newcastle United

Newcastle United verkeerde voorafgaand aan deze wedstrijd in een vormdipje en ze wilden hier tegen Tottenham weer uit komen. The Magpies leken aardig op weg, nadat zij na zo’n 40 minuten op voorsprong kwamen via Fabian Schär. De goal van de Zwitserse verdediger werd echter al binnen enkele minuten ongedaan gemaakt door Ben Davies, die zijn eerste goal van het seizoen maakte.

In de tweede helft ging Tottenham door met scoren en wist andere back Doherty ook te scoren. Vaste doelpuntenmaker Heung-min Son zou na 54 minuten de 3-1 maken en zo’n tien minuten later was Emerson goed voor een doelpunt. Steven Bergwijn zou uiteindelijk de eindstand op het bord zetten door de 5-1 te maken, kort nadat hij was ingewisseld voor de maker van de 4-1.

Crystal Palace verrast vriend en vijand

Crystal Palace 3-0 Arsenal

Arsenal is op jacht naar een plek in de top 4, wat kwalificatie voor de Champions League betekent. Om een lekkere marge te creëren ten opzichte van Tottenham, Manchester United en West Ham moesten zij winnen van Crystal Palace, maar uiteindelijk waren het The Eagles die als eerste toe zouden slaan.

Dit gebeurde na ongeveer een kwartier voetbal via Mateta. Niet eens tien minuten later zou Jordan Ayew opeens voor Ramsdale verschijnen en wist hij koel te blijven in de afronding en de 2-0 op het bord te zetten. Het bleef heel lang 2-0, totdat Wilfried Zaha in de 74e minuut een penalty verdiende en hem zelf zou benutten.

1X2Goed voorspeld?