Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 32 samenvatting

ⒸIMAGO / Offside Sports

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. Elke wedstrijd zullen wij even kort behandelen en kijken of wij de wedstrijden goed hebben voorspeld in onze Premier League voorspellingen.

Chris Wood schiet Newcastle naar de overwinning

Newcastle United 1-0 Wolverhampton Wanderers

Op de vrijdagavond stonden Newcastle en Wolverhampton tegenover elkaar en voor Newcastle is het seizoen al zo goed als voorbij. Lijfsbehoud is al zo goed als zeker, maar het is wiskundig bijna onmogelijk voor The Magpies om nog in de buurt te komen van Europese plekken. Toch wilde de ploeg uit het noordoosten van Engeland een show neerzetten voor de eigen fans.

Dit zou beginnen via Chris Wood, die wist te scoren na een knappe voorbereiden actie van Bruno Guimarães. Helaas voor hen zou deze goal echter geannuleerd worden door de videoscheidsrechter, omdat er in de aanleiding naar het doelpunt buitenspel werd geconstateerd. In de tweede helft kwam Dan Burn dichtbij een doelpunt voor Newcastle, maar het zou Chris Wood zijn die een penalty zou verdienen voor Newcastle. De ex-spits van Burnley ging ook zelf achter de bal staan en wist hiermee het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te pegelen en daarmee schenkt hij Newcastle drie punten, waarmee zij steeds dichter aanhaken bij de subtop van Engeland en het linkerrijtje misschien nog in het verschiet ligt voor het steenrijke Newcastle United.

Everton doet goede zaken in de strijd tegen degradatie

Everton 1-0 Manchester United

Manchester United zou de wedstrijd dominant beginnen en met name Rashford wist gevaarlijk te worden uit enkele kansen. Het was een cruciale wedstrijd voor The Reds, als zij nog enig uitzicht op Champions League voetbal wilden behouden, maar uiteindelijk zouden zij op achterstand komen. Anthony Gordon zou de bal voor zijn voeten krijgen, buiten de zestien uithalen en de bal zou uiteindelijk, nadat hij van richting werd veranderd door Maguire, in het doel belanden.

Manchester United wist na deze goal in de 27e minuut bijzonder weinig te creëren en, vanzelfsprekend, deed Everton ook weinig aanspraak maken op een tweede doelpunt en waren zij meer gericht op het behouden van de voorsprong. Uiteindelijk zou het 1-0 blijven in Liverpool en zet Everton een enorme stap naar lijfsbehoud.

Brighton wint eindelijk weer

Arsenal 1-2 Brighton

Arsenal is volop aan het jagen op een plek in de top 4, wat recht geeft tot deelname aan de Champions League. Vorig weekend verloren The Gunners op bezoek bij Crystal Palace, maar Brighton, dat al zeven wedstrijden niet had gewonnen, leek hiervoor het perfecte kanonvoer. Dat hadden we ook voorspeld. Toch was het Brighton dat op voorsprong kwam. Dit gebeurde via een goal van Leandro Trossard in de 27e minuut. De Belgische aanvaller kreeg veel te veel ruimte van de verdediging van Arsenal.

Martinelli zou kort voor rust reageren namens The Gunners, door een corner binnen te koppen, maar helaas voor het grootste gedeelte van The Emirates stond hij in  buitenspelpositie en werd de goal terecht afgekeurd door de VAR. Om het erger te maken voor Arsenal zou Brighton de marge verdubbelen na rust. Mwepu wist de bal prachtig binnen te schieten voor The Seagulls en hierdoor moest Arsenal twee goals scoren om een resultaat te behalen. Uiteindelijk werd het er slechts een; Martin Ødegaard scoorde in de 89e minuut op schitterende wijze, nadat Nketiah niet al te lang daarvoor nog een enorme kans miste. Helaas voor Arsenal zou het doelpunt van de Noor te laat komen en verliezen zij voor het tweede weekend op rij.

Chelsea herpakt zich na slechte week

Southampton 0-6 Chelsea

Chelsea had een lastige week achter de rug, door met 1-4 te verliezen van Brentford in de Premier League en ook werd de ploeg van Tuchel gedomineerd door Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League. Het was noodzakelijk voor Chelsea om zich te herpakken, zeker kijkende naar de volgende midweekse wedstrijd van The Blues. In Southampton was Chelsea erg dominant en wisten ze uiteindelijk met een ruime score te winnen.

Timo Werner en Mason Mount speelden een goede wedstrijd en wisten allebei in de eerste helft te scoren. Na iets meer dan 30 minuten was het al 0-4, dankzij goals van Alonso, Mount, Werner en Havertz en kort na rust maakten Mount en Werner er allebei nog eentje bij, om zo een duidelijk signaal af te geven richting Real Madrid.

Leeds zet Watford eenvoudig op zij

Watford 0-3 Leeds United

Leeds is nog volop actief in de strijd tegen degradatie, maar dankzij de goede recente vorm lijkt de ploeg uit Yorkshire veilig te zijn voor lijfsbehoud. Watford verkeert momenteel op de 19e plek, en zoals het er nu voor staat zouden zij degraderen, samen met Norwich en Burnley. In de eerste helft zette Raphina zijn ploeg op voorsprong, nadat hij keurig werd vrijgespeeld door Dan James en net buiten de zestien de trekker wist over te halen.

Leeds United bleef doorgaan met aanvallen en na wat defensief gestuntel van Watford zou Rodrigo, Leeds United op een 2-0 voorsprong zetten. Dit gebeurde pas in de 73e minuut en hiermee leek een overwinning, Leeds United niet meer te kunnen ontglippen. Zeker toen Jack Harrison de 0-3 maakte in de 85e minuut was de overwinning veiliggesteld. De Engelse middenvelder kreeg veel te veel vrijheid op de linkervleugel en hier wist hij maximaal van te profiteren.

Fenomenale Son doet Aston Villa de das om

Aston Villa 0-4 Tottenham Hotspur

Tottenham moest winnen van Aston Villa om in de race te blijven voor een plek in de top 4 en Heung-Min Son zou zijn ploeg al binnen enkele minuten op voorsprong schieten. De Koreaan wist verwoestend uit te halen en de bal achter Martínez te volleren. Kansen waren zeldzaam in de rest van de wedstrijd, maar kort na rust wist Kulusevski de marge voor Tottenham te verdubbelen.

Tottenham bleef hierna op zoek gaan naar doelpunten en dit zouden zij ook vinden. Weer was het Heung-Min Son, die koelbloedig bleef in de een op een situatie met Martínez. Diezelfde Son zou vijf minuten later zijn hattrick compleet maken en daarmee de winst van Tottenham bezegelen.

Ivan Toney bewijst weer eens zijn waarde voor Brentford

Brentford 2-0 West Ham United

Bretnford verkeert al een tijdje in goede vorm en tegen West Ham United zouden zij deze vorm uiteindelijk voortzetten. Brentford was vanaf het begin af aan al de gevaarlijkere ploeg en Toney kreeg al vroeg in de wedstrijd enkele kansen voor The Bees. De promovendus zou uiteindelijk op voorsprong komen via een goal van Mbeumo in de 48e minuut, die op aangeven van Ivan Toney de keeper van West Ham wist te passeren.

Ongeveer een kwartier later draaiden Mbeumo en Toney de rollen om en was de centrumspits van Brentford ditmaal zelf trefzeker. De Engelse spits wist de bal op vakkundige wijze binnen te koppen, nadat hij wel heel vrijgelaten werd door de verdediging van The Hammers. De overwinning van Brentford zou betekenen dat zij zo goed als veilig zijn voor degradatie en dat zij momenteel de dertiende plaats van de Premier League innemen.

Spannende midtable wedstrijd in Leicester

Leicester City 2-1 Crystal Palace

Leicester City en Crystal Palace namen het tegen elkaar op en het enige verschil tussen de twee ploegen was het doelsaldo. Verder hadden beide ploegen evenveel punten en beloofde het dus een spannende wedstrijd te gaan worden in het King Power Stadium. Palace werd al vroeg gevaarlijk via Mateta, maar Schmeichel wist zijn schot te keren.

Leicester City sloeg als eerste toe via een knappe goal van Ademola Lookman. Kort va rust zou Dewsbury-Hall de marge verdubbelen voor Leicester, nadat hij de bal op schitterende wijze in de kruising wist te krullen. In de tweede helft kreeg Crystal Palace, nadat Tielemans een overtreding beging op Jordan Ayew. Aanvankelijk wist Schmeichel nog redding te brengen, maar de strafschop moest opnieuw werden genomen. De tweede keer bracht Schmeichel weer redding, maar wist Zaha de levensgrote kans in de rebound alsnog te verzilveren. Helaas voor hem was dit niet genoeg om Crystal Palace een resultaat te bezorgen en bleef het 2-1 in Leicester voor The Foxes.

Norwich City vergroot de spanning onderin

Norwich City 2-0 Burnley

Norwich City en Burnley namen het tegen elkaar op in een wedstrijd die cruciaal was voor beide teams. Met name Norwich City had een overwinning nodig om nog enkele vorm van perspectief op lijfsbehoud te behouden en Burnley zou met een overwinning op Norwich City bijna uit de degradatiezone komen.

Noriwch City kwam al vroeg op voorsprong, nadat een schot van Lees Melou van richting werd veranderd. Burnley kreeg hierna nog enkele en met name Cornet kwam erg dichtbij een doelpunt. Richting het einde van de wedstrijd zocht Burnley nadrukkelijk de aanval en dat leidde tot veel ruimte achter de verdediging van Burnley. Norwich City wist hier optimaal gebruik van te maken, dankzij een goal van Teemu Pukki en dankzij de overwinnig van Norwich City blijft het extreem spannend onderin de Premier League.

Twee onbeweeglijke objecten nemen het tegen elkaar op in Manchester

Manchester City 2-2 Liverpool

Manchester City en Liverpool verkeerde aanvankelijk aan deze wedstrijd allebei in uitstekende vorm, maar het zou Manchester City zijn dat dominant aan de wedstrijd begon. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden we verwacht dat Liverpool zou winnen. Al na vier minuten kreeg Raheem Sterling een grote kans en een minuutje later kwam Kevin de Bruyne tot scoren, nadat Liverpool slordig was in het verwerken van de bal.

Liverpool wist hier na zo’n zeven minuten op te reageren via Diogo Jota. De Portugese aanvaller wist de bal binnen te schuiven, nadat Trent Alexander-Arnold de bal keurig teruglegde in de zestien van Manchester City. Manchester City bleef hierna de aanval zoeken en kwam onder meer via de Bruyne weer dichtbij een doelpunt. Kort voor rust zou Jesus Manchester City weer op voorsprong zetten, nadat Liverpool liep te slapen na een afgeslagen hoekschop.

Wij vermoeden dat Jürgen Klopp zijn ploeg een donderspeech heeft gegeven in de rust en deze leek goed te werken; Sadio Mané wist in de eerste minuut van de tweede helft te scoren en daarmee was de wedstrijd weer in evenwicht. Na deze goal bleef Liverpool aandringen, om op voorsprong te komen in Manchester, maar de verdediging van City wist stand te houden.

Jesus kwam namens City ook dichtbij een doelpunt, maar van Dijk wist zijn bal te blokkeren, nadat Alisson al geklopt was. In de 63e minuut wist Sterling daadwerkelijk de 3-2 te maken voor Manchester City, maar hij stond hiervoor in buitenspelpositie. De videoscheidsrechter zou de goal dan ook uiteindelijk terugdraaien. Mahrez kwam in de laatste minuut nog dichtbij de winnende treffer via een gevaarlijke vrije trap, maar raakte hij de buitenkant van de paal. Mahrez kreeg nog een herkansing, maar toen hij oog in oog stond met Alisson lobde de Algerijnse vleugelaanvaller de bal over het doel.

1X2Goed voorspeld?