Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 33 samenvatting

Copyright: xSimonxStacpoolexOffside

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. Elke wedstrijd zullen wij even kort behandelen en kijken of wij de wedstrijden goed hebben voorspeld in onze Premier League voorspellingen.

Fenomenale Ronaldo zorgt voor perspectief richting Europees voetbal

Manchester United 3-2 Norwich City

Manchester United verkeert de laatste tijd in slechte vorm en verloor afgelopen weekend op bezoek bij degradatiekandidaat Everton. Norwich City zou de perfecte rebound kunnen zijn voor Manchester United om weer in vorm te komen en aan te sluiten in de strijd om top 4. United begon sterk aan de wedstrijd en kwam al vroeg tot scoren, dankzij defensief gestuntel dat Ronaldo de kans gaf om de openingstreffer te maken na slechts 7 minuten.

Ook Lingard kreeg een grote kans, maar uiteindelijk zou Ronaldo een corner van Alex Telles binnenkoppen en daarmee zijn twintigste goal van het seizoen maken. Norwich wist wel nog iets terug te doen, door kort voor rust hun eerste echte kans te verzilveren. Ook in de tweede helft begonnen The Canaries sterk aan de pot en wist Teemu Pukki zelfs de gelijkmaker te maken voor Norwich. Het leek weer uit te lopen op een deceptie voor United en De Gea was met een belangrijke redding op de inzet van Lees-Melou cruciaal voor United, omdat zij anders op achterstand kwamen.

Cristiano Ronaldo zou zijn ploeg uiteindelijk behoeden voor een teleurstellende middag, door een vrije trap van 25 meter kiezelhard binnen te schieten. Tim Krul raakte de bal nog aan, maar de Nederlandse goalie wist niet redding te brengen aan de inzet van de vijfvoudig Ballon d’Or winnaar. Deze overwinning van Manchester United zorgt ervoor dat zij op nog maar drie punten achterstaan ten opzichte van Tottenham Hotspur en lijfsbehoud voor Norwich lijkt nu definitief uit zicht, met een achterstand van zeven punten op Everton, dat de laagste veilige plek inneemt.

Lees hier onze Manchester United – Norwich City voorspelling.

Tottenham verrast in de laatste minuut

Tottenham Hotspur 0-1 Brighton

Tottenham moest deze wedstrijd winnen om voor te blijven in de race van top vier. Naaste concurrenten Arsenal en Manchester United zouden namelijk later deze dag nog in actie komen en ook favoriet zijn in hun wedstrijden. Brighton begon de wedstrijd sterk en kreeg een redelijke kans via Mwepu. Verder waren kansen zeldzaam over de gehele wedstrijd en wist Tottenham weinig te creëren tegen Brighton, dat de laatste tijd in goede vorm verkeert.

Reguilón kwam in de 75e minuut erg dichtbij een doelpunt, maar de Spanjaard kwam net te kort om de voorzet van Højbjerg binnen te schuiven. Trossard oogde kort voor tijd dreigend, maar schoot in de 86e minuut langs het doel, maar in de 90e minuut kreeg de Belg een herkansing en ditmaal faalde hij niet. De vleugelspeler zette Brighton op voorsprong en daarna kreeg Bergwijn nog een grote kans voor Tottenham Hotspur, maar de Nederlander wist niet te scoren. Uiteindelijk werd het dus 0-1 en verloor Tottenham kostbare punten in de strijd om een Champions League-ticket.

Lees hier onze Tottenham – Brighton voorspelling.

Slechte vorm van Arsenal bijft aanhouden

Southampton 1-0 Arsenal

Arsenal verkeert de laatste tijd in slechte vorm en deze vorm kan hun Champions League hopen zo maar eens de das om doen. Gelukkig voor hen namen ze het op tegen Southampton, dat de laatste tijd ook dramatisch speelt. The Gunners begonnen ook al sterk aan de wedstrijd en Bukayo Saka kreeg de eerste grote kans voor Arsenal. Doelman Fraser Forster wist echter knap redding te brengen voor Southampton en daarmee zijn doel vooralsnog leeg te houden.

Kort voor rust zou Southampton echter een grote kans krijgen en de keeper van Arsenal wist, in tegenstelling tot zijn collega van Southampton, niet redding te brengen. Aaron Ramsdale wist de openingstreffer van Jan Bednarek niet te voorkomen en daardoor gingen ze met een 1-0 achterstand de rust in. Na rust zou Arsenal aandringen op de gelijkmaker en wisten zij onder andere via Saka en Smith-Rowe gevaarlijk te worden, maar Forster bleef elke keer in de weg staan voor de ploeg uit Londen. Ook Xhaka en Ødegaard kregen kansen, maar geen van allen wist de twee meter lange keeper te passeren en het bleef uiteindelijk 1-0 in Southampton. Hierdoor doet Arsenal slechte zaken en komen ze gelijk in puntenaantal met Manchester United en staan ze nu drie punten achter Tottenham.  Wel hebben The Gunners nog een wedstrijd om in te halen.

Brentford blijft winnen

Watford 1-2 Brentford

Brentford presteert dit seizoen erg goed in en ook tegen Watford zouden zij hun kwaliteiten laten zien. De ploeg uit de voorstad van Londen kwam namelijk al binnen het kwartier op voorsprong via een goal van Nørgaard. Brentford bleef maar kansen creëren en uit een hoekschop van Eriksen werden ze nogmaals gevaarlijk. Uiteindelijk bleef het 0-1 en was dat de ruststand.

Watford zou echter snel na rust reageren en Emmanuel Dennis zou tekenen voor de gelijkmaker namens Watford. Watford bleef aanvallen en Louza zou een levensgrote kans krijgen voor Watford, maar de middenvelder zou de bal voor open doel van zo’n zes meter afstand naast het doel schieten, waardoor het gelijk bleef op Vicarage Road. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Pontus Jansson zou in de laatste minuut van de wedstrijd de bal binnenkoppen uit een vrije trap van Christian Eriksen. Hiermee klimt Brentford over Crystal Palace heen en hebben zij nog uitzicht op een plek in het linkerrijtje van de Premier League.

Bruno Guimarães is de grote man bij Newcastle

Newcastle United 2-1 Leicester City

IMAGO / Foto door Richard Lee/Shutterstock

Newcastle United verkeerde lange tijd in goede vorm, maar de afgelopen tijd was daar weinig van sprake. Leicester City daarentegen was de laatste tijd goed bezig, door ten koste van PSV de halve finale te bereiken van de Conference League en in de laatste vijf wedstrijden geen enkele keer te verliezen. The Foxes kwamen ook op voorsprong via een grote kans voor Ademola Lookman.

Newcastle United zou hierop reageren dankzij Bruno Guimarães. De Braziliaan scoorde uit een corner, nadat Schmeichel liep te stuntelen met de bal en na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de goal uiteindelijk gegeven voor The Magpies. Kansen waren verder zeldzaam in het noordoosten van Engeland, tot in de laatste minuut, toen dezelfde Guimarães weer een levensgrote kans kreeg en hem ditmaal weer wist te verzilveren. De Braziliaan kopte zijn ploeg naar de overwinning en bracht het St James’ Park in extase.

Wout Weghorst belangrijk voor Burnley

West Ham United 1-1 Burnley

Burnley moet op zoek naar punten en elke punt telt voor de ploeg uit het noordwesten van Engeland, dat eerder nog zijn legendarische coach Sean Dyche had ontslagen na teleurstellende resultaten. Zijn vertrek werd niet bepaald goed opgevangen en ook in deze wedstrijd was West Ham erg gevaarlijk op het begin. Uiteindelijk zou Wout Weghorst zijn ploeg wel op voorsprong zetten, dankzij een kopbal uit een corner. Ook Cornet werd erg gevaarlijk kort voor rust en omspeelde de keeper, maar zou hierin neergehaald worden. De Ivoriaan kreeg hiermee een penalty en ging er zelf achter staan, maar hij verzuimde de levensgrote kans om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te schieten.

In de tweede helft zou dit hem duur komen te staan, dankzij de acties van de Tsjech Tomáš Souček. De middenvelder van West Ham United zou in de 74e minuut tekenen voor een gelijkmaker, nadat hij een vrije trap van Lanzini binnenliep via zijn schouder. Dit zou uiteindelijk ook de eindstand zijn, al kreeg West Ham nog een grote kans via een kopbal van Diop. Dankzij dit gelijkspel blijft Burnley op ruime achterstand van Everton en dreigt degradatie voor de Engelse volksclub.

1X2Goed voorspeld?