Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 34 samenvatting

David Klein / Sportimage

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. Elke wedstrijd zullen wij even kort behandelen en kijken of wij de wedstrijden goed hebben voorspeld in onze Premier League voorspellingen.

Arsenal wint eenvoudig van Manchester United

Arsenal 3-1 Manchester United

Arsenal en Manchester United zijn verwikkeld in een hevige wedstrijd om de vierde plek, dat toegang biedt tot de Champions League. Arsenal begon de wedstrijd sterk en kwam al na drie minuten op voorsprong via Tavares, die de rebound op het schot van Saka eenvoudig voor leeg doel kon intikken. Nketiah kreeg ook een grote kans, maar wist deze niet te verzilveren, maar enkele minuten later kreeg de Engelse spits weer een grote kans. Ditmaal scoorde hij wel, maar stond hij nipt buitenspel en ging de goal dus niet door. Wel werd voor zijn goal een overtreding gemaakt in het strafschopgebied van Manchester United, waardoor de bal wel op de stip werd gelegd.

Bukayo Saka ging hierachter staan en de tienersensatie van Arsenal wist deze op overtuigende wijze te benutten. Enkele minuten later zou United hierop reageren door Cristiano Ronaldo, de enige veldspeler die in goede vorm lijkt te verkeren. De Portugees kon een voorzet van Matic eenvoudig binnentikken, en daarmee zijn honderdste Premier League doelpunt maken.

In de tweede helft ging Manchester United verder met druk zetten en wonnen zij een penalty, dankzij een handsbal van Nuno Tavares. Bruno Fernandes ging achter de bal staan, maar de Portugees schoot de bal op de paal, waardoor het 2-1 bleef in het Emirates Stadion. Vijf minuten later scoorde Ronaldo de 2-2, maar werd zijn doelpunt ook afgekeurd voor buitenspel, waardoor United nog steeds op achterstand scoort. En een bekende regel bij voetbal is altijd “als jij niet toeslaat, doet de tegenstander het” en dat is precies wat Arsenal zou doen. In de 70e minuut kreeg Granit Xhaka de bal voor zijn voeten en de Zwitser wist verwoestend uit te halen vanaf zo’n 25 meter, waarmee hij de eindstand op het bord zette. Arsenal’s kans op de vierde plek is dankzij deze overwinning ten opzichte van concurrent Manchester United enorm en Manchester United lijkt nog flink te moeten gaan werken voor Europees voetbal volgend seizoen, in welke vorm dan ook.

Lees hier onze Arsenal vs Manchester United voorspelling.

Spannende wedstrijd in Leicester

Leicester City 0-0 Aston Villa

Leicester City en Aston Villa waren twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren. Toch hadden wij in onze Premier League voorspellingen een overwinning van Leicester City voorspeld, omdat zij in iets betere vorm verkeerden en omdat zij het thuisvoordeel hadden in deze wedstrijd. Aston Villa zou de eerste grote kans creëren, maar Leon Bailey zou de bal van binnen de zestien over het doel van Schmeichel schieten.

Ook Leicester kreeg een grote kans, via een vrije trap van James Maddison die rakelings naast vloog. In de tweede helft kregen beide ploegen ook enkele kansen, maar echte kansen werden er niet gecreëerd in Leicester. Het komt daarom ook niet als een grote verassing dat de brilstand op het bord bleef.

Fenomenale Jesus vernedert Watford

Manchester City 5-1 Watford

Manchester City had een redelijk eenvoudige middag in eigen huis tegen Watford. Al na vier minuten kwamen zij op voorsprong, nadat Gabriel Jesus een voorzet van Zinchenko eenvoudig binnen kon schuiven. 20 minuten later wist Jesus weer een voorzet, ditmaal van de Bruyne, af te ronden en verdubbelde hij de marge voor The Citizens. Watford zou echter wat terugdoen, door vijf minuten later de aansluitingstreffer te maken. Hassane Kamara gaf The Hornets weer hoop op een resultaat in het Etihad Stadium.

Rodri zou enkele minuten later deze hoop met de grond gelijk maken, door een prachtige volley binnen te jagen vanaf 20 meter. Kort na rust zou Jesus een penalty verdienen en daarmee schonk hij zichzelf de kans om zijn hattrick te verzilveren. De Braziliaan nam de strafschop zelf en faalde niet vanaf 11 meter en daarmee vergrootte hij de marge naar 3 doelpunten. Enkele minuten later zou Jesus weer een grote kans krijgen en zijn vierde doelpunt van de middag maken. De Braziliaan speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in het shirt van Manchester City en daarom is het naderende vertrek van hem alsmaar problematischer voor de ploeg van Guardiola.

Joelinton beslist de wedstrijd in de eerste helft

Norwich City 0-3 Newcastle United

Newcastle United verkeert de laatste tijd in goede vorm en tegen Norwich City zouden zij deze goede vorm doorzetten. Kansen waren vrij zeldzaam in de eerste helft van de wedstrijd, maar na 35 minuten zou Joelinton zijn ploeg op voorsprong zetten, met een hard schot van 15 meter van het doel af. De Braziliaan zou de marge na vijf minuten verdubbelen, nadat hij de bal voor open doel ontving van Jacob Murphy, die als rechtsbuiten speelde voor The Magpies.

Kort na rust zou Bruno Guimarães de derde goal van Newcastle maken. Nadat Tim Krul de bal inleverde bij de Braziliaan wist hij de Nederlandse doelman te verschalken met een lobballetje en daarmee waren de drie punten al vrij zeker voor de ploeg uit het noordoosten van Engeland.  Echt aanspraak op meer goals maakten beide ploegen niet en uiteindelijk wed het dan ook 0-3 in Norwich en lijken The Canaries degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

Tottenham heeft het moeilijk op bezoek bij Brentford

Brentford 0-0 Tottenham Hotspur

De wedstrijd tussen Brentford en Tottenham stond grotendeels in het teken van Eriksen die het opnam tegen de club, die hij zeven jaar diende. Maar buiten dit om waren er natuurlijk ook belangrijke punten te verdienen en heeft met name Tottenham deze nodig om kans te maken op de vierde plek in het Engelse voetbal. Brentford kwam dichtbij de openingstreffer, nadat Ivan Toney een bal van Eriksen snoeihard op de lat kopte. In de tweede helft kreeg Tottenham ook kleine kansjes, onder meer via Harry Kane, maar ook Eriksen was dichtbij om zijn oude ploeg pijn te doen.

Brentford was uiteindelijk de beste ploeg, maar Tottenham wist het doel op miraculeuze wijze leeg te houden, nadat er op de 90e minuut nog zelfs een bal op de paal werd gekopt, door dezelfde Ivan Toney die al eerder het houtwerk raakte. Arsenal is de grote winnaar van het weekend dus in de strijd voor een plek in de top 4.

Ward-Prowse neemt zijn ploeg bij de hand

Brighton 2-2 Southampton

Brighton en Southampton namen het op in een ware “midtable clash” en uiteindelijk zou Brighton de leiding nemen in deze wedstrijd. Danny Welbeck zou Brighton al na 2 minuten op voorsprong zetten, nadat Forster een voorzet van Cucurella niet wist te klemmen in de eigen zestien. Brighton kreeg veel grote kansen en was in eigen huis heer en meester, maar ze wisten niet heel zorgvuldig met deze kansen om te gaan. Toch zouden zij in de 44e minuut de 2-0 maken, dankzij een ongelukkige eigen goal van Salisu.

In de blessuretijd voor rust kreeg Southampton een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Brighton en met James Ward-Prowse in de ploeg is het dan altijd even oppassen. De Engelse middenvelder was al goed voor drie doelpunten uit vrije trappen dit seizoen en tegen Brighton zou hij nu zijn vierde maken. De Engelsman zou de bal via een lage bal op briljante wijze inschieten en hiermee kon Southampton op jacht naar een resultaat. Na rust zouden zij de grootste kansen creëren en zou Ward-Prowse weer een schietkans krijgen buiten de zestien en weer de bal tegen de touwen schieten.

Kansen waren een tijdje zeldzaam, maar in de 78e minuut wist Pascal Groß de 3-2 te maken, door op mooie wijze raak te schieten van zo’n 20 meter. Helaas voor de Duitser en de rest van Brighton zou de goal echter niet tellen, omdat hij in de vooractie buitenspel stond. Hierdoor zou de wedstrijd in 2-2 eindigen; een resultaat waar beide ploegen weinig mee kunnen.

Volop perspectief op lijfsbehoud voor Burnley

Burnley 1-0 Wolverhampton Wanderers

Burnley is volledig aan het strijden tegen degradatie en Wolverhampton is juist op zoek naar een plek dat Europees voetbal garandeert. Wolverhampton begon de wedstrijd daarom ook sterker en zij wisten de eerste kansen te creëren. In de eerste helft creëerde Burnley nagenoeg niets en doelman Nick Pope hield zijn ploeg echt in de wedstrijd. In de 62e minuut zou Weghborst echter doorkomen en de bal geven op Vydra, die de score wist te openen.

Burnley kreeg nog enkele kansen en Ashley Barnes wist nogmaals te scoren, maar de Brit begon een overtreding in de opbouw naar dit doelpunt, waardoor de goal niet telde. Desalniettemin, wint Burnley de wedstrijd en lijkt lijfsbehoud een stuk realistischer voor The Clarets, die nu uit de degradatie zijn geklommen.

Pulišić beslist hem in de laatste minuut

Chelsea 1-0 West Ham

De eerste helft van deze wedstrijd was misschien wel een van de meest teleurstellende 45 minuten voetbal die je zou kunnen kijken. Toch zouden beide ploegen dit goed maken door de tweede helft, en met name de slotfase, een stuk sensationeler te maken. Chelsea kreeg in de tweede helft veel kansen, maar echt gevaarlijk wisten The Blues niet bepaald te worden. Tot in de 85e minuut, toen Romelu Lukaku door was op de keeper en hij werd neergehaald door Craig Dawson.

Dawson ontving de rode kaart en omdat hij de overtreding beging in zijn eigen zestien ging de bal ook nog eens op de stip. Jorginho ging hier achter staan en de Italiaan faalde vanaf elf minuten, nadat hij hem verschrikkelijk slecht inschoot. Toch zou Pulišić de fout van Jorginho goed maken, door een voorzet van Alonso in de 90e minuut binnen te schuiven en Chelsea de drie punten te bezorgen.

Copyright: xMarkxPainx

Lees hier onze Chelsea vs West Ham voorspelling.

Liverpool in de tweede helft langs Everton

Liverpool 2-0 Everton

Op de vroege zondagavond stond de Merseyside Derby op het programma en Liverpool was vooraf gezien als topfavoriet. Everton besloot ook om zoveel mogelijk tegen te gaan houden en dat lukte hun best aardig in de eerste helft. Alleen Sadio Mané kreeg een middelmatige kans, maar hier wist de Senegalees geen raad mee. In de tweede helft wist Liverpool echter wel het verschil te maken.

Robertson zou de score uiteindelijk openen voor The Reds, nadat hij de bal panklaar ontving van Mohamed Salah. In de 85e minuut zou Liverpool de wedstrijd beslissen, nadat Origi de 2-0 van dichtbij kon binnenkoppen op aangeven van Díaz. Hiermee houdt Liverpool de druk hoog op Manchester City en lijken beide ploegen in vorm te zijn om beslag te leggen op de titel.

Lees hier onze Liverpool vs Everton voorspelling.

Monday night football in Londen

Crystal Palace 0-0 Leeds United

Met name Leeds United had de punten hard nodig, want vanwege goede resultaten van Everton en Burnley moeten zij weer naar beneden kijken en kunnen zij nog in de degradatiestrijd komen. Palace staat wat veiliger, maar heeft slechts een voorsprong van vier punten op Leeds, dus The Eagles zullen ook wat ademruimte willen hebben. Kansen waren schaars in de eerste helft maar Mateta kwam nog in de buurt van een doelpunt voor Palace. Helaas voor hem zat er net een verdediger van Leeds tussen zijn inzet en het doel.

In de tweede helft begon Wilfried Zaha een betere wedstrijd te spelen en maakte de smaakmaker van Crystal Palace het Illan Meslier erg moeilijk. Jammer genoeg voor Palace zou dit genoeg zijn en bleef de brilstand de hele wedstrijd op het bord staan. Leeds staat nu nog slechts drie punten voor op Burnley en vijf punten op Everton, dus de ploeg van Jesse Marsch is nog lang niet zeker van Premier League voetbal volgend seizoen.

1X2Goed voorspeld?