Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League speelronde 29 samenvatting

In dit artikel zullen wij terugblikken op de vorige speelronde in de Engelse Premier League. We zullen elke wedstrijd even kort behandelen en kijken of er grote verassingen hebben plaatsgevonden.

Zakelijke overwinning van Liverpool

Brighton 0-2 Liverpool

Liverpool en Brighton trapte het Premier League-weekend af op zaterdagmiddag en Liverpool was vooraf de grote favoriet. Brighton had zijn laatste vier wedstrijden voorafgaand ana deze wedstrijd verloren en dat zou ook ditmaal gebeuren. Goals van Luís Diaz en Mohamed Salah zorgden ervoor dat the Reds terug naar het noorden konden reizen met een fijn gevoel, richting hun midweekse wedstrijd tegen Arsenal.

Ivan Toney bezorgt Brentford drie punten in de slotfase

Brentford 2-0 Burnley

Brentford en Burnley namen het ook tegen elkaar op, in een wedstrijd die weleens cruciaal zou kunnen zijn voor de degradatiestrijd in Engeland. De brilstand bleef erg lang op het bord staan, maar uiteindelijk was het Ivan Toney die in de vijfentachtigste minuut de score opende voor Brentford, dankzij een fraaie assist van Christian Eriksen. Burnley zocht hierna de aanval en dat resulteerde in een counter van Brentford; Nathan Collins haalde de doorgebroken Ivan Toney neer, kreeg hiervoor een rode kaart en Toney ging achter de bal staan om de 2-0 te maken voor Brentford. Burnley staat nu op de negentiende plek en de ploeg van Wout Weghorst moet punten gaan pakken als ze lijfsbehoud willen realiseren.

Cristiano Ronaldo doet Tottenham pijn

Manchester United 3-2 Tottenham Hotspur

De Portugese superster was er vorige week niet bij, bij de afdroging op bezoek bij Manchester City, maar deze week stond hij weer in de basis. Het was Ronaldo die na zo’n 12 minuten spelen de score opende, met een fraaie knal van afstand die Hugo Lloris te machtig was. Vervolgens gaf Alex Telles een penalty weg, na een onhandige handsbal in de eigen zestien en het was Harry Kane die vervolgens de penalty binnenschoot.

Ronaldo zou echter een paar minuten hierna voor de 2-1 zorgen, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Jadon Sancho. Het stond geruime tijd 2-1, totdat Harry Maguire een heel erg ongelukkig eigen doelpunt maakte en het is niet de eerste keer dat de aanvoerder van Manchester United flink door de mand valt dit seizoen. Gelukkig voor hem en de rest van Manchester United was daar Cristiano Ronaldo, die een hoekschop van Alex Telles wist binnen te koppen en daarmee zijn hattrick compleet maakte. De vijfvoudig Ballon d’Or winnaar lijkt klaar te zijn voor de midweekse wedstrijd met Atlético Madrid in de Champions League.

Havertz weer belangrijk voor Chelsea

Chelsea 1-0 Newcastle United

Op de zondagmiddag namen twee teams het tegen elkaar op die in goede vorm zijn; Chelsea en Newcastle United. Chelsea was de bovenliggende ploeg, maar wist alsnog niet veel concrete kansen te creëren. De brilstand bleef erg lang op het bord staan in Londen, maar in de negenentachtigste minuut was het Kai Havertz die Chelsea op voorsprong zette. Met deze goal meegerekend heeft de Duitse middenvelder vier keer gescoord in zijn laatste drie wedstrijden.

Slechte vorm van Everton blijft doorgaan

Everton 0-1 Wolverhampton Wanderers

Everton verkeert in slechte vorm en dat is na dit weekend niet anders. De ploeg uit Liverpool ontving Wolverhampton Wanderers op bezoek, dat op een knappe zevende plek staat. Conor Coady zou kort na rust de enige goal van de wedstrijd maken en om het nog erger te maken moest Everton de wedstrijd afsluiten met tien man; Jonjoe Kenny pakte in de achtenzeventigste minuut namelijk rood, dankzij een domme overtreding ten opzichte van Raúl Jiménez. De zorgen voor de ploeg van Frank Lampard worden alsmaar groter en de ploeg staat nu gelijk qua punten met Watford, dat onder de streep staat.

Leeds pakt een enorm belangrijke overwinning

Leeds United 2-1 Norwich City

Leeds United nam het op tegen Norwich City in eigen huis en beide ploegen waren voorafgaand aan de wedstrijd in slechte vorm. Beide ploegen verkeren ook rondom de onderste plekken van de competitie, dus er stond veel op het spel op zondagmiddag. De ploeg uit Leeds pakte al snel de voorsprong via Rodrigo. Heel lang bleef het 1-0, maar in de eenennegentigste minuut scoorde Kenny McLean namens Norwich City de 1-1. Uiteindelijk zou het daar niet bij blijven, want Joe Gelhardt, die twee minuten eerder mocht invallen zou de winnende maken voor Leeds United in de vierennegentigste minuut. Een resultaat dat doorslaggevend kan zijn voor de toekomst van beide ploegen; Norwich City staat nu vijf punten achter op de nummer 17 Everton en Leeds United staat 4 punten los van de streep.

Watford wint op verassende wijze

Southampton 1-2 Watford

Een andere interessante wedstrijd was Southampton tegen Watford. Southampton speelt eigenlijk nergens meer voor; het is extreem onwaarschijnlijk dat ze gaan degraderen, maar een Europese plek zit er ook niet in voor de ploeg uit het zuiden van Engeland en wellicht dat Watford daarom kon verassen afgelopen weekend. Via Cucho Hernandez zou de ploeg uit de voorstad van Londen twee keer scoren en dat zou uiteindelijk genoeg zijn voor de overwinning.

West Ham blijft jagen op Europese plekken

West Ham United 2-1 Aston Villa

West Ham nam het in eigen huis op tegen Aston Villa en The Hammers hebben nog voldoende perspectief op de top 4. In de zeventigste minuut opende Andriy Yarmolenko de score namens de Londenaren en Pablo Fornals verdubbelde die marge in de tweeëntachtigste minuut. Jacob Ramsey zou namens Aston Villa nog wat terug doen in de negentigste minuut, maar dit zou niet genoeg zijn voor een punt.

Arsenal blijft winnen

Arsenal 2-0 Leicester City

Arsenal nam het op de vroege zondagavond op tegen het Leicester City van Brendan Rodgers, dat dit seizoen erg teleurstelt. Arsenal kon zijn winstreeks uitbreiden, naar vijf wedstrijden en dat is uiteindelijk ook precies wat zij zouden doen. Goals van Thomas Partey en Alexandre Lacazette zouden de wedstrijd beslissen in het voordeel van the Gunners en daarmee lijken zij aardig op weg naar een plek in de top 4.

Dit hadden wij gelukkig juist voorspeld in onze wedtips.

Manchester City heeft het lastig tegen Crystal Palace

Crystal Palace 0-0 Manchester City

Op maandagavond ging Manchester City op bezoek bij Crystal Palace, en dat is een ware angstgegner van de ploeg van Pep Guardiola. Eerder dit seizoen won de ploeg van Patrick Vieira al in het Etihad en ook nu had Manchester City het zwaar. De ploeg uit Manchester creëerde redelijk veel kansen, maar deze werden door de eigen spelers om zeep geholpen. Spelers als Aymeric Laporte en Bernardo Silva misten grote kansen en zullen zichzelf de schuld geven voor het feit dat zij niet hebben gewonnen.

Dankzij het gelijkspel van Manchester City is het weer erg spannend in de titelrace. Liverpool staat nog maar vier punten achter, en zal op woensdag het opnemen tegen Arsenal. Als Liverpool deze wedstrijd wint staat het nog maar één punt achter en hebben beide ploegen negenentwintig wedstrijden gespeeld.

1X2Goed voorspeld?