Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Recap Champions League achtste finales, eerste leg (1/2)

De eerste ronde van de knockout fase van de Champions League is voorbij en er is een hoop gebeurd.

Paris-Saint Germain – Real Madrid

Kylian Mbappé die zijn doelpunt viert met de fans van Paris-Saint Germain. Foto: Twitter reproductie / PSG

De eerste en grootste wedstrijd van deze week vond plaats op dinsdag in Parijs. PSG werd gezien als grote favoriet en de ogen waren voornamelijk gericht op Lionel Messi en Kylian Mbappé. Messi heeft een rijk verleden in Spanje en was vaak de grote plaag van Los Blancos en Mbappé nam het dinsdagavond wellicht op tegen zijn toekomstige club. De Fransman wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse hoofdstad.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Di Maria en daarmee werd de toon gezet voor een leuke wedstrijd. Met name Mbappé was in de eerste helft erg gevaarlijk aan de kant van de Fransen en Real Madrid wist er niet erg goed uit te komen. In het begin van de tweede helft ging de ploeg uit Parijs weer gewoon vrolijk verder waar ze gebleven waren en was het Mbappé die in de 49e minuut, Courtois weer stevig op de proef stelde. De Belgische goalie wist echter de Koninklijke in de wedstrijd te houden en ontpopte tot de ware uitblinker aan de Spaanse kant.

Na een uur spelen werd Mbappé gevloerd in de zestien en legde scheidsrechter Daniele Orsato de bal op de stip. Zevenvoudig Ballon d’Or winnaar Lionel Messi ging achter de bal staan, maar weer stond Courtois in de weg.

De brilstand stond heel lang op het scorebord, maar in de blessuretijd wist Kylian Mbappé de score te openen. Na een briljante individuele actie verschalkte hij Lucas Vázquez en Éder Militão, voordat hij de bal door de benen van Thibaut Courtois schoot.

Paris-Saint Germain bevindt zich dus in een comfortabele positie, maar de ploeg van Pocchetino moet nog wel afreizen naar Madrid, waar een lastige uitwedstrijd op hun wacht én, ook een nadeel voor de Fransen, uitdoelpunten tellen niet meer dubbel.

Sporting CP – Manchester City

De andere wedstrijd van dinsdag vond plaats in Lissabon. Manchester City werd vooraf gezien als grote favoriet en wist die rol uiteindelijk ook waar te maken. Binnen zeven minuten was het al raak; Riyad Mahrez tikte de bal eenvoudig voor leeg doel binnen, al moest er nog wel een ingreep van de VAR aan te pas komen, voordat de goal pas telden.

Zo’n tien minuten later scoorde Bernardo Silva zijn eerste van de avond en ook Phil Foden was in de eerste helft trefzeker. Kort voor de rust wist Silva zijn tweede te maken en in de tweede helft maakte Raheem Sterling er nog 0-5 van

Manchester City kan de returnwedstrijd in eigen huis dus op 80% spelen en een B-ploeg opstellen, na een dominant optreden in Portugal.

Inter – Liverpool

Op de woensdagavond waren de meeste ogen gericht op de wedstrijd tussen de Italiaans kampioen en de zesvoudig Champions League winnaar. Voorafgaand waren er hoge verwachtingen voor de wedstrijd en werd Liverpool gezien als topfavoriet.

Over het algemeen viel de wedstrijd tegen voor de neutrale fans; kansen waren schaars en met name doelpogingen waren erg zeldzaam. Het duurde dus even voordat Liverpool op gang kwam en pas in minuut 75 wist invaller Roberto Firmino de score te openen. Zo’n 8 minuten daarna verdubbelde Mohamed Salah de marge van Liverpool en dat was tevens ook de uitstand.

Ook de formatie van Jürgen Klopp heeft zichzelf dus een goede uitgangspositie gegeven, voor de return. Tevens speelt Liverpool in eigen huis, wat een extra boost zal betekenen voor de ploeg uit Engeland.

Red Bull Salzburg – Bayern München

Dan de laatste wedstrijd van de week. Bayern München wordt gezien als een van de grote kanshebbers op de eindzege van het miljardenbal, en Red Bull Salzburg zou slechts een kleine horde zijn op weg naar de kwartfinale. Maar ook over een kleine horde kun je struikelen. In de 21e minuut zetten Chukuwubuike Adamu de Oostenrijkers op voorsprong tegen de voetbalreus uit Beieren.

Bayern wist de wedstrijd wel te controleren uiteindelijk, maar had enorm veel moeite met zijn kansen omzetten tot een goal. Pas in de negentigste minuut wist Kingsley Coman, de Duitsers op gelijke hoogte te schieten en de eindstand in Salzburg was na 90 minuten 1-1.

Er is dus nog genoeg om voor te spelen bij de returnwedstrijd en Bayern kan het zich niet veroorloven om die wedstrijd in te gaan met iets minder dan 100%.