Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Recap Eredivisie speelronde 23

In dit artikel zullen wij terugkijken op de vorige speelronde in de Eredivisie en zullen wij kijken hoe onze voorspellingen uiteindelijk hebben uitgepakt.

Doelpuntarme zaterdag

De zaterdagavond stond niet per se garant voor doelpunten. In totaal werd er in de drie wedstrijden maar zes keer gescoord. Drie van deze zes doelpunten vonden plaats in Alkmaar. Heracles Almelo verloor met 2-1 van AZ Alkmaar; een resultaat wat niet heel veel mensen verraste.

De punten worden gedeeld in Nijmegen

In Nijmegen deelden NEC en RKC de punten, nadat er 1-1 werd gespeeld. Jonathan Okita schoot de Nijmegenaren in het einde van de wedstrijd nog op gelijke hoogte, nadat het er eerder naar uit zag dat RKC Waalwijk drie punten mee ging nemen naar Brabant. Desalniettemin kan de ploeg van Joseph Oosting niet ontevreden zijn met een punt. De ploeg uit Waalwijk staat nu dertiende en kan nog gaan klimmen in de competitie.

Winnend Ajax

De laatste wedstrijd van de zaterdagavond was die tussen Willem II en Ajax. Dit weekeinde wist Ajax een minder goede indruk achter te laten, dan dat het in de afgelopen weken heeft gedaan. Het duurde maar liefst 81 minuten voordat de eerste en enige goal werd gescoord door de Amsterdammers. Een niet heel eenvoudige generale repetitie dus, voor de confrontatie met SL Benfica op woensdag.

Last-minute zondag

Zondag stond garant voor wat opwindende wedstrijden, dan de zaterdag. Zo begon de zondag met een confrontatie tussen PEC Zwolle en FC Groningen. PEC Zwolle is sinds de winterstop in erg goede vorm, maar toch was het FC Groningen dat via Laros Duarte de voorsprong wist te pakken. Echter kwam PEC Zwolle in de 94e minuut op gelijke hoogte, dankzij een goal van Yuta Nakayama. Dit betekent dat de ploeg 11 punten heeft verzameld uit de 5 wedstrijden na de winterstop – volop hoop dus nog voor handhaving in Zwolle.

Oosterse comeback

Vervolgens werd er om half 3 afgetrapt in Enschede. Het was Go Ahead Eagles, dat op verassende wijze voor wist te komen in de blessuretijd van de eerste helft. Kort naar rust werd de marge zelfs verdubbeld door Iñigo Cordoba en Go Ahead Eagles leek af te stomen op een verassende overwinning. Echter was dit niet het geval. in de 72e minuut maakte Joris Kramer een eigen goal en vlak voor tijd wist Joshua Brenet op fraaie wijze de gelijkmaker binnen te knallen. Dit resultaat betekent dat Go Ahead Eagles nu nog 14e staat en dat het niet weet in te lopen op hun concurrenten.

Dominant Feyenoord

Feyenoord ontving SC Cambuur op hetzelfde tijdstip en de ploeg uit Friesland kwam nog op verassende voorsprong via Tom Boere. Echter maakte dit doelpunt de ploeg van Arne Slot alleen maar wakker en wisten met name Luis Sinisterra en Orkun Kökçü een fantastische indruk te maken aan de kant van de Rotterdammers. Ook wist Alireza Jahanbakhsh nog een wonderschoon doelpunt te maken, waarmee hij tevens de eindstand op het bord schoot; 3-1

Rumoerige middag in Utrecht

Het veld in Utrecht was niet op zijn allermooist op de zondagmiddag, maar dat was niet het enige lelijke aan deze wedstrijd. Zo moest de wedstrijd tot tweemaal toe worden stilgelegd, vanwege vuurwerk vanuit het uit-vak. Het voetbal zelf was wel interessant; Utrecht kwam al snel op voorsprong tegen Vitesse, mede dankzij het slechte veld en daarna was het een spannende wedstrijd. In de tweede helft kwam Vitesse ook nog met tien man te staan, nadat spits Adrian Grbić van het veld werd gestuurd door Allard Lindhout.

Ook was er nog een discutabel VAR-moment, zoals in de laatste jaren vaak het geval is geweest. In de 85e minuut leek Openda gevloerd te worden in de zestien van FC Utrecht, maar de scheidsrechter besloot geen penalty te geven. Toch wist Vitesse gelijk te maken in de blessuretijd, via een kopbal van Danilho Doekhi.

Veerman doet zijn oude ploeg pijn

Ten slotte had je ook nog PSV, dat het in eigen huis opnam tegen SC Heerenveen. De ploeg van Roger Schmidt kwam al gauw op voorsprong, dankzij een goal van Noni Madueke. De buitenspeler van PSV heeft dit seizoen al veel te maken gehad met blessureleed, maar lijkt nu eindelijk weer terug te zijn.

De ploeg uit Heerenveen kwam wel nog op gelijke stand. In minuut 35 was het Tibor Halilović, dat op aangeven van ex-PSV’er Siem de Jong de 1-1 binnen wist te werken. Maar al vroeg in de tweede helft rechtte PSV de rug. Goals van Mario Götze en Joey Veerman zorgden ervoor dat de eindstand in Eindhoven 3-1 was.