Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Recap Eredivisie speelronde 24

In dit artikel zullen wij een kijkje nemen naar de afgelopen speelronde in de Eredivisie.

Late winnaar in Waalwijk

Op de vrijdagavond begon het Eredivisie-weekend met een wedstrijd tussen RKC en FC Twente. Waalwijk was in feestelijke stemming, gezien de stad carnaval vierde en RKC daar ook vrolijk in mee deed. Toch was het de ploeg uit Enschede dat al snel op een 0-1 voorsprong kwam, via Ricky van Wolfswinkel.

Kort daarna kreeg ook Joshua Brenet een grote kans voor de Twentenaren, maar daarna bleef het heel lang erg rustig. Totdat Odgaard de bal op precies de juiste manier verkeerd raakt en de bal achter Unnerstall vliegt; 1-1 in Waalwijk met nog zo’n kwartier op de klok. RKC ging op zoek naar de 2-1, maar uiteindelijk was het FC Twente dat in de negentigste minuut het winnende doelpunt maakte. Dankzij een kopbal van Dimitris Limnios gingen de drie punten terug naar het oosten van het land.

FC Twente werd vooraf door de bookmakers gezien als favoriet en ook wij hadden een overwinning van Twente voorspeld in onze Eredivisie voorspellingen.

Zakelijke overwinning van Heracles

De zaterdag begon met een wedstrijd tussen Heracles en PEC Zwolle. De ploeg van Dick Schreuder is bezig aan een opmars en heeft in de vorige vijf wedstrijden, driemaal gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.

In Almelo, zakte de ploeg uit Zwolle echter door het ijs. Heracles Almelo was vanaf het begin van de wedstrijd aan het aanvallen, en de 1-0 werd al binnen 20 minuten gemaakt door Luca De La Torre, na opmerkelijk keeperswerk van Kostas Lamprou.

De keeper van PEC herpakte zichzelf echter wel hierna. De Griekse goalie wist uiteindelijk zes reddingen te verrichten en heeft er zeker voor gezorgd dat PEC Zwolle niet meer tegendoelpunten kreeg. Toch wist Heracles de marge te vergroten, via een goal van Sinan Bakış die daarmee ook de eindstand op het bord schoot. Het eindigde 2-0 in Almelo, iets dat wij niet hadden verwacht.

Groningen wint eenvoudig in eigen huis

FC Groningen kwam al na zo’n 14 minuten op voorsprong, via de achttienjarige Bjorn Meijer. De linksback maakte daarmee zijn eerste doelpunt in het eerste van FC Groningen en daarna gaf de ploeg van Danny Buijs weinig weg aan de Tilburgers.

Willem II wist over de gehele wedstrijd geen enkel schot op doel te creëren en de enige rede dat er niet meer goals vielen, was de onkunde van de aanvallers van Groningen. Wij hadden een gelijkspel verwacht in de Euroborg, iets dat uiteindelijk niet is gebeurd.

Tom Boere is de held bij Cambuur

Fortuna Sittard kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, via een kopbal van Deroy Duarte. De ploeg uit Sittard was in het eerste deel van de wedstrijd erg gevaarlijk en de voorsprong kwam daarom niet geheel onverwachts. Ook maakte Benschop de 0-2 voor Fortuna, echter werd deze na ingrijpen van de VAR afgekeurd, vanwege een overtreding van Martin Angha.

Daarna kwam een offensief van de ploeg uit Leeuwarden, en het was in de vijfendertigste minuut raak via Tom Boere. Beide ploegen kregen in de tweede helft een hoop kansen, maar uiteindelijk was het dezelfde Tom Boere die de winnende goal binnenschoot voor Cambuur. De eindstand in Leeuwarden was 2-1, terwijl wij een gelijkspel hadden verwacht in onze Eredivisie voorspellingen.

Volop controverse in Alkmaar

Dit was de topper van het weekeinde en wij wisten dat het een spectaculaire wedstrijd ging worden. AZ kreeg in de eerste helft twee strafschoppen, die redelijk makkelijk gegeven werden. Desalniettemin wist Jesper Karlsson beide penalty’s op overtuigende wijze te benutten om zijn ploeg op 2-0 te schieten. Er leek geen vlekje aan de hand voor de ploeg uit Alkmaar en de ploeg van Pascal Jansen ging vrolijk verder met aanvallen.

Toen vlak na rust wist Geertruida de 2-1 te maken voor Feyenoord, wat betekende dat er weer een hele hoop spanning teug was in de wedstrijd. Maar toch wist AZ de Rotterdammers tegen te houden. De drie punten bleven in Alkmaar na een sterk optreden tegen Feyenoord. Wij hadden een overwinning van Feyenoord voorspeld, maar toch kwam de overwinning van AZ niet als een extreme verassing.

Dominant Vitesse wint de Gelderse derby

De Gelderse derby kwam pas laat op gang, en met name NEC kwam in de eerste helft slap over, maar toch was het Mikkel Duelung, die de ploeg uit Nijmegen op voorsprong schoot.

Dit was het startsein van een boeiende middag, waar Vitesse uiteindelijk zou domineren. Vitesse kwam namelijk al na zo’n vijf minuten op gelijke hoogte, via een cornergoal van Danilho Doekhi. Net iets meer dan een minuut later vloog er weer een corner binnen van Vitesse, al was het ditmaal Dominik Oroz die de bal wist binnen te knikken. In de tachtigste minuut wist Oroz zelfs zijn tweede goal op fraaie wijze te maken en uiteindelijk besliste Thomas Buitink de eindstand op 4-1.

Wij hadden vooraf een gelijkspel voorspeld, mede vanwege de slechte vorm van Vitesse, maar de ploeg uit Arnhem heeft zijn rug gerecht en wist eenvoudig af te rekenen met zijn aartsrivaal uit Nijmegen.

Spanning tot de laatste minuut in Rotterdam

PSV ging op bezoek bij Sparta en iedereen verwachtte dat de ploeg uit Eindhoven eenvoudig zou winnen van de Rotterdammers. Toch was het Lennart Thy dat Sparta op voorsprong zette in de tweeëndertigste minuut.

Vroeg in de tweede helft pakte Arno Verschueren op een domme manier rood, met een onnodige overtreding op de middenstip. De ploeg uit Eindhoven speelde niet een goede wedstrijd, maar wist toch gelijk te maken via een prachtige goal van Mauru Júnior. Vervolgens was het Ritsu Doan die de 1-2 binnenschoot en dit was tevens ook de eindstand in Rotterdam. Een verwachte overwinning van PSV, dat uiteindelijk de grote winnaar van het weekend zou gaan worden.

Een onverwachts spektakel in de Adelaarshorst

Voorafgaand aan deze wedstrijd had iedereen verwacht dat Ajax eenvoudig zou winnen van Go Ahead Eagles. Toch was het de ploeg uit Deventer dat in de achttiende minuut op voorsprong kwam, via Iñigo Cordoba. Kort voor rust maakte Philippe Rommens de situatie alleen nog maar erger voor de Amsterdammers, door de 2-0 binnen te schieten.

Er moest een hoop veranderen aan het spel van de Amsterdammers, mochten zij nog een resultaat willen behalen in Deventer en er werd al vrij snel veel gewisseld door Erik Ten Hag. Uiteindelijk wist Steven Berghuis in de vierenzestigste minuut de bal binnen te koppen, na een fout van de defensie van Go Ahead Eagles, maar dit was uiteindelijk niet genoeg, een de ploeg van Kees van Wonderen wist in eigen huis te winnen van de koploper van de Eredivisie.

Een opvallend maar terecht verlies van Ajax, zeker gezien het feit dat zij dit seizoen nog nooit twee doelpunten hebben moeten incasseren in de Eredivisie.

Henk Veerman op bezoek bij zijn oude ploeg

Op de zondagavond stond een interessante wedstrijd tussen Heerenveen en FC Utrecht op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden wij een gelijkspel voorspeld, maar uiteindelijk wist Bart Ramselaar de score te openen namens de ploeg uit de Domstad. Mike van der Hoorn zette de ploeg van Rene Hake nog zelfs op 0-2, wat eigenlijk betekende dat het over en uit was voor de ploeg uit Heerenveen.

In de tachtigste minuut kreeg SC Heerenveen nog een strafschop, die werd binnengeschoten door Sydney van Hooijdonk, maar uiteindelijk bleek dit genoeg te zijn en was de eindstand in Friesland 1-2, in het voordeel van FC Utrecht.

1X2Goed voorspeld?