Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 25 samenvatting

Champions League Voetbal

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en wij kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

Treurige avond in Arnhem

Vitesse Arnhem 0 – 1 Sparta Rotterdam (Gestaakt)

In Arnhem werd er op vrijdagavond afgetrapt tussen Vitesse en Sparta. Adrian Dalmau schoot de Rotterdammers al na vijf minuten op voorsprong en Vitesse werd in de eerste helft niet exrteem gevaarlijk. Dit leidde tot een driedubbele wissel na de rust; onder meer Riechedly Bazoer en Thomas Buitink kwamen het veld in voor Vitesse. Sparta wist zijn voorsprong te behouden, maar in de blessuretijd vond het dieptepunt van het weekend plaats.

Een “fan”, vermoedelijk van Vitesse, kwam het veld opgelopen en belaagde Maduka Okoye, de goalie van Sparta. Hierna kreeg Okoye ook nog dingen uit het publiek op zich geworpen en dat was voor scheidsrechter Joey Kooij genoeg om de wedstrijd te staken. Kort nadat de teams naar binnen gingen werd er ook nog een vuurwerkbom gegooid op een cameraman die in de buurt stond van het doel van Sparta. Het is nog de vraag welke maatregelen er genomen gaan worden tegen Vitesse, want dit is niet de eerst keer dat de Gelderse ploeg in opspraak is gekomen dit seizoen.

Kansen in overvloed in Brabant

Willem II 0 – 0 SC Heerenveen

Beide ploegen hebben de laatste wedstrijden erg weinig gescoord. Het was dus ook niet de verwachting dat deze wedstrijd een doelpuntenfestijn zou worden, maar toch wist beide ploegen veel kansen te creëren. Zowel Timon Wellenreuther als Erwin Mulder wisten echter hun doel leeg te houden, nadat zij in totaal zeven reddingen wisten te verrichten. De aanvallers van beide ploegen waren echter in mindere vorm en een beetje meer effectiviteit had een van de twee ploegen, drie punten op kunnen leveren.

Spannende wedstrijd in de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles 1 – 1 FC Utrecht

Go Ahead Eagles is in bloedvorm, nadat zij vorige week wisten te winnen van Ajax. Ook maakte de ploeg uit Deventer veel indruk tegen PSV in de doordeweekse wedstrijd in de KNVB beker, al werd deze wel met 1-2 verloren. Toch was het FC Utrecht dat het gevaarlijkst was in de openingsfase, na een afstandsschot van Bart Ramselaar. Maar in de drieëndertigste minuut was het Luuk Brouwers, die Go Ahead Eagles op voorsprong schoot.

FC Utrecht reageerde hierop door nog meer aanvallende impulsen te leveren, maar de ploeg uit Deventer wist erg lang stand te houden. Toch scoorde Moussa Sylla de gelijkmaker in de zesenzeventigste minuut namens de Domstedelingen. Uiteindelijk was 1-1 de eindtstand in Deventer; een resultaat waar FC Utrecht het gevoel van zal krijgen dat ze meer hadden kunnen halen, zeker als je kijkt naar de kansen die zij hadden gekregen.

Teleurstellend Feyenoord weet weer niet te winnen

Feyenoord 1 – 1 FC Groningen

Feyenoord sloot de zaterdagavond af met een duel tegen FC Groningen. Michael de Leeuw schoot al gauw raak voor de ploeg uit het noorden van Nederland, nadat hij onbewaakt werd achtergelaten na een voorzet van Bjorn Meijer. Feyenoord kwam kort voor rust erg dichtbij tot de gelijkmaker, maar de bal werd twee keer geblokkeerd door een speler van Groningen, nadat de keeper al gezien was.

Feyenoord bleef in de tweede helft doorgaan met aanvallen, maar pas in de zeventigste minuut wist Feyenoord te scoren. Invaller Cyriel Dessers kopte een voorzet van Aursnes binnen en daarmee passeerde hij Peter Leeuwenburgh. Zo’n zeven minuten later kwam de Belgische spits weer dichtbij tot een goal, maar hij raakte de paal. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1; duur puntenverlies voor de ploeg van Arne Slot.

Wij zaten er helaas naast in onze verwachtingen van deze pot.

Bucker voorkomt erger voor Heracles

PSV Eindhoven 3 – 1 Heracles Almelo

De zondagmiddag begon met een wedstrijd tussen PSV en Heracles Almelo, en voorafgaand aan de wedstrijd werd PSV gezien als de favoriet. Ook wij van Kelbet hadden PSV als winnaar voorspeld in onze Eredivisie voorspellingen. Uiteindelijk wist PSV deze rol ook waar te maken, dankzij goals van Joey Veerman, Eran Zahavi en Cody Gakpo. Ook werden er een hoop kansen om zeep geholpen, onder meer door Noni Madueke en Mario Götze.

Toch wist Heracles Almelo nog wat terug te doen. Samuel Armenteros wist zijn eerste doelpunt in zijn derde verblijf in Almelo te maken, in de uitwedstrijd tegen Eindhoven, wat ervoor zorgde dat Joël Drommel weer zijn doel niet leeg wist te houden.

Onze voorspellingen voor deze wedstrijd waren uiteindelijk goed.

Onzorgvuldig FC Twente wint in eigen huis

FC Twente 1 – 0 SC Cambuur

FC Twente was vanaf het begin af aan al erg gevaarlijk, onder meer via Michel Vlap. Cambuur leek ook genoegen te nemen met een rol als defensieve ploeg, en de club uit Friesland wist zich dan ook al snel in te graven. De ruststand was 0-0 en Twente wist maar geen goal te maken, maar toch was het FC Twente dat in de tweede helft op voorsprong kwam. Aanvoerder Robin Pröpper wist een afgevallen corner binnen te schieten.

Ook kreeg de ploeg uit Enschede nog een strafschop, nadat Michel Vlap werd gevloerd door Mitchell Paulissen. Ricky van Wolfswinkel ging achter de bal staan en hij schoot deze op de paal; het werd dus nog even spannend in de Grolschveste. Uiteindelijk wist FC Twente stand te houden en behaalde het een magere 1-0 overwinning op Cambuur.

Spanning tot het einde in Amsterdam

Ajax 3 – 2 RKC Waalwijk

Ajax wist vorig weekeinde niet te winnen in Deventer, maar doordeweeks wist de ploeg van Erik ten Hag de finale van de KNVB Beker te bereiken, nadat er met 0-2 werd gewonnen in Alkmaar. Ajax verspilde veel kansen in de eerste helft, maar toch wisten de Amsterdammers met een 2-0 voorsprong de rust in te gaan, dankzij twee goals van Sébastien Haller.

Toen leek de wedstrijd gedaan in Amsterdam en leken de drie punten voor Ajax, maar RKC wist in de tweede helft een paar kansen te creëren en deze te verzilveren. Via Michiel Kramer en Richard van der Venne kwam de ploeg van Joseph Oosting op 2-2 en Ajax had het lange tijd erg moeilijk met de ploeg uit Waalwijk in de tweede helft. In de achtentachtigste minuut zette Luuk Wouters een domme sliding in op de rand van de zestien en hij gaf Ajax daarmee bijna een penalty cadeau. Uiteindelijk wist Dušan Tadić de strafschop te benutten en daarmee gaf hij de Amsterdammers toch de drie punten, maar het ging een stuk moeilijker dan vooraf gedacht.

Gelijk op in Nijmegen

NEC Nijmegen 1 – 3 AZ Alkmaar

Voorafgaand aan de wedstrijd werd AZ gezien als favoriet voor deze wedstrijd en Jesper Karlsson schoot de ploeg uit Alkmaar ook binnen acht minuten op voorsprong. De ploeg uit Nijmegen had lang nodig om hierop te reageren, maar toch wisten zij redelijk dichtbij een doelpunt te komen in de zevenendertigste minuut. Toch wist NEC kort voor rust gelijk te maken; Rodrigo Guth wist een corner van Lasse Schöne eenvoudig binnen te koppen.

Na rust ging het ook gelijk op, maar was het AZ dat op voorsprong kwam via nog een goal van Jesper Karlsson. NEC zocht de aanval maar als resultaat hiervan kreeg AZ een counter die uiteindelijk werd benut door Håkon Evjen. 1-3 was uiteindelijk het eindresultaat in Nijmegen, en dat hadden wij vooraf ook verwacht in onze Eredivisie voorspellingen.

Degradatieclash in Sittard

Fortuna Sittard 0 – 1 PEC Zwolle

Op zondagavond werd er nog een wedstrijd gespeeld tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen op de zestiende en de achttiende plek en dit werd dus een cruciale pot in de degradatiestrijd van dit seizoen. Beide ploegen wisten een hoop kansen te creëren, maar uiteindelijk was het PEC Zwolle dat het enige doelpunt van de avond wist te maken. Een kopbal van Oussama Darfalou bepaalde eindstand op 0-1 in het voordeel van de ploeg uit Zwolle, dat nu Fortuna Sittard en Sparta heeft ingehaald.

1X2Goed voorspeld?