Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 26 samenvatting

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en wij kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

Ajax komt weer met de schrik vrij

Cambuur 2-3 Ajax

De wedstrijd tussen Ajax en Cambuur had veel weg van de laatste wedstrijd van de Amsterdammers. De ploeg van Erik ten Hag kwam in de eerste helft tweemaal tot scoren toe, nu was dit via Sébastien Haller en Dušan Tadić.

Toch lieten zij het toe dat Cambuur terug in de wedstrijd kwam. Kort na rust maakte Issa Kallon de 1-2 en niet lang voor tijd maakte Patrick Joosten de 2-2, na een fout van Tagliafico. Ryan Gravenberch zou deze fout echter ongedaan maken in de blessuretijd. De negentienjarige middenvelder haalde verwoestend uit en was de man van de wedstrijd.

Onze voorspelling van Cambuur – Ajax was juist.

Auassar zorgt voor spanning onderin

Sparta 1-0 Go Ahead Eagles

De opmars van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles betekende dat Sparta onderaan stond op het begin van dit weekend. De ploeg uit Rotterdam moest dus winnen en kreeg Go Ahead Eagles op bezoek; een ploeg die in goede vorm verkeert.

Toch was het Sparta dat de wedstrijd won in eigen huis, iets dat wij niet per se zagen zien aankomen. Aanvoerder Adil Auassar bezorgde Sparta drie punten en dat zorgt ervoor dat het erg spannend is onderin de Eredivisie; het verschil tussen PEC Zwolle, de hekkensluiter op dit moment en nummer 11 Heracles Almelo bedraagt aan het einde van het weekend slechts zeven punten.

Doelpuntenfestijn in Groningen

FC Groningen 4-3 NEC

In Groningen vond dit weekend de leukste wedstrijd voor neutrale kijkers plaats. Michael de Leeuw zette de Trots van het Noorden al na twee minuten op voorsprong maar Ali Akman maakte al gauw gelijk voor NEC. Snel hierna kreeg Souffian El Karouani een controversiële rode kaart, na een vermeende kopstoot tegen Jørgen Strand Larsen, die hem daartoe provoceerde en daarvoor ook geel kreeg. De Deense spits mocht dus blijven staan en wist zo’n vijf minuten later zijn ploeg op voorsprong te zetten.

NEC wist zich echter knap terug te vechten in de wedstrijd, dankzij goals van Lasse Schöne en Magnus Mattsson en daarmee gingen zij met een 2-3 voorsprong de rust in. Dit zou echter niet de eindstand zijn. Helaas voor de Nijmegenaren werd Romano Postema namelijk ingebracht en hij zou verantwoordelijk zijn voor de 3-3 en in de blessuretijd zou hij zelfs de 4-3 maken voor FC Groningen.

Sterk Heerenveen maakt kansen niet af

RKC Waalwijk 0-0 Heerenveen

De laatste wedstrijd op zaterdagavond vond plaats in Waalwijk, tussen RKC en Heerenveen. De ploeg uit Friesland was over het algemeen sterker, maar de wedstrijd was er niet een om naar huis over te schrijven. Uiteindelijk waren er slechts twee schoten op doel, en wisten beide doelmannen hun doel leeg te houden. De slechte vorm van beide ploegen gaat dus nog langer door.

Degradatieclash in Sittard

Fortuna Sittard 1-0 Willem II

Op zondag namen Fortuna Sittard en Willem II het tegen elkaar op. In een spannend duel, waar veel kansen werden gemist door zowel Willem II als Fortuna Sittard, was het Fortuna Sittard dat er, dankzij een goal van Zian Flemming, met de winst vandoor ging. De ploeg van Sjors Ultee kwam hiermee in punten gelijk met Willem II, en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Willem II komt hierdoor nog dichterbij degradatie en de ploeg uit Tilburg zal zich moeten herpakken, wil het volgend jaar nog in de Eredivisie spelen.

Zahavi bezorgt PSV drie punten

FC Utrecht 0-1 PSV

PSV reisde na een knotsgekke wedstrijd in de Conference League af naar Utrecht, waar een zware wedstrijd op de planning stond. Utrecht is traditioneel gezien een lastige plek voor uitteams om te voetballen en ook PSV had het niet makkelijk op zondagmiddag. Toch wist de ploeg van Roger Schmidt te winnen, dankzij een goal van Eran Zahavi.

Ook blonk Joël Drommel uit aan de kant van de Eindhovenaren. De doelman verrichte in totaal drie reddingen en deed wat hij moest doen om PSV de drie punten te geven. Zo bleek onze voorspelling juist te zijn.

Vitesse reist af naar Almelo

Heracles Almelo 0-0 Vitesse

Vitesse en Heracles Almelo namen het dit weekeinde ook tegen elkaar op en Vitesse heeft een vrij turbulente week achter de rug. Afgelopen weekeinde werd hun wedstrijd tegen Sparta gestaakt, na wangedrag van hun eigen supporters en op donderdag namen zij het op tegen AS Roma in de Conference League. Hierin speelde Vitesse redelijk goed, maar gingen zij uiteindelijk toch met 0-1 onderuit.

Tegen Heracles speelde Vitesse niet een al te goede wedstrijd, maar dit kan je ook zeggen over Heracles Almelo zelf. Beide ploegen wisten niet veel te creëren en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-0.

Feyenoord in de tweede helft voorbij PEC Zwolle

PEC Zwolle 1-2 Feyenoord

Feyenoord nam het op tegen PEC Zwolle, een ploeg dat sinds de winterstop in fantastische vorm verkeert. Tegen Feyenoord kwamen zij ook op voorsprong, dankzij een goal in de blessuretijd van de eerste helft van Bram van Polen. Uiteindelijk wist Feyenoord echter wel de rug te rechten. Goals van Luis Sinisterra en Cyriel Dessers zorgden ervoor dat de Rotterdammers terug naar huis gingen met drie punten en dat zij nog voldoende zicht blijven houden op de top 2.

In onze voorspellingen hadden we Feyenoord als winnaar gekozen en dat is ook zo gebleken.

AZ stelt teleur tegen Twente

AZ – FC Twente 0-1

Op zondagavond namen AZ en FC Twente het tegen elkaar op. Wij hadden een leuke wedstrijd verwacht, tussen twee aanvallende ploegen, maar uiteindelijk viel dit best tegen. Met name AZ stelde teleur; de ploeg uit Alkmaar wist namelijk geen schot op doel te produceren in 90 muinuten. FC Twente creëerde ook niet heel veel, maar wist wel dankzij een goal van Joshua Brenet te winnen in Alkmaar. Hiermee komen de twee ploegen op gelijke hoogte qua punten, alleen heeft AZ wel het betere doelsaldo.

Helaas was onze voorspelling van deze wedstrijd tussen AZ en FC Twente niet juist.

1X2Goed voorspeld?