Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 27 samenvatting

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en we kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

Heerenveen wint voor het eerst sinds december

Heerenveen 2-0 Heracles Almelo

SC Heerenveen was bezig aan een afschuwelijk slechte reeks, sinds de winterstop. Het vertrek van Veerman & Veerman is niet goed opgevangen door de Friezen en dat resulteerde in een reeks van acht wedstrijden na de winterstop, waarin er niet werd gewonnen. In eigen huis zou het tegen Heracles redelijk lang gelijk blijven, maar was de thuisploeg wel erg gevaarlijk.

In de tweede helft zou Amin Sarr, op aangeven van Sydney van Hooijdonk zijn eerste goal maken voor de Friezen. In de drieeëntachtigste minuut leek het erop dat Heracles op gelijke hoogte kwam. Sinan Bakış schoot de bal vanuit een lastige hoek knap binnen, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Heerenveen wist dat het nog niet gedaan was, maar in de achtentachtigste minuut wist Nick Bakker wel voor de beslissing te zorgen. De centrale verdediger zou een vrije trap van Thom Haye binnenschuiven en daarmee de eindstand op het bord zetten.

Go Ahead Eagles loopt verder weg van de degradatiezone

Go Ahead Eagles 3-0 Cambuur

De ploeg uit Deventer maakt de laatste tijd een goede indruk en dat kan niet per se gezegd worden over Cambuur. Uiteindelijk zou het ook Go Ahead Eagles zijn dat op voorsprong komt, nadat er een corner wordt binnengekopt door Joris Kramer. Luuk Brouwers zou naar zo’n tien minuten de marge verdubbelen. Eerst leek het buitenspel te zijn van Brouwers, gezien dat de grensrechter vlagde. Echter zag scheidsrechter Gözübüyük dat het geen buitenspel was en keurde de goal goed.

In de tweede helft zou de ploeg van Kees van Wonderen doorgaan met aanvallen en dat zou uiteindelijk ook de 3-0 opleveren. Mats Deijl zou de bal binnenschuiven, nadat hij twee spelers van Cambuur op fraaie wijze passeerde.

PEC Zwolle stelt zichzelf teleur in Enschede

FC Twente 1-0 PEC Zwolle

FC Twente was vanaf het begin al erg gevaarlijk en PEC Zwolle leeg erg kwetsbaar. In de tiende minuut gaf Bram van Polen al een gevaarlijke kans weg, en in de negentiende minuut zou meer geklungel van PEC Zwolle de 1-0 inleiden. Michel Vlap wist de bal eenvoudig af te pakken en voor te leggen op Daan Rots, die de bal eenvoudig binnen kon werken. Uiteindelijk zou dit ook de eindstand zijn in Enschede, nadat PEC Zwolle nog een hoop kansen kreeg in de tweed helft. Lars Unnerstall keepte weer eens een goede wedstrijd en hield de nul.

Controlerend NEC weet niet te winnen

NEC 0-0 Sparta

NEC was erg gevaarlijk in de eerste helft en Okita kreeg in de 21e minuut een grote kans op de 1-0, echter werd zijn inzet van de lijn weggehaald door Dirk Abels. De Nijmegenaren zouden in de tweede helft ook doorgaan met aanvallen. Met name Elayis Tavsan en Jonathan Okita waren gevaarlijk voor de ploeg van Rogier Meijer. Uiteindelijk zou het 0-0 blijven in Nijmegen en zal NEC het gevoel hebben dat er meer inzat tegen Sparta.

Vroege goals van Groningen doen Utrecht de das om

FC Utrecht 1-3 FC Groningen

Deze wedstrijd van twee subtoppers was het begin van een heerlijke voetbalzondag in de Eredivisie. Onze verwachting was dat Utrecht deze wedstrijd wel naar zich toe zou trekken. In de eerste minuut maakte Fabian de Keijzer een overtreding op Michael de Leeuw in de eigen zestien. Mo El Hankouri zou de strafschop binnenschieten en zo’n zeven minuten later wist Michael de Leeuw zelf zijn goaltje mee te pakken, nadat hij net buiten het strafschopgebied de bal op een presenteerblaadje kreeg van Strand Larsen. FC Utrecht ging op zoek naar een aansluitingstreffer, maar Douvikas zou een grote kans om zeep helpen in de eerste helft.

In de tweede helft kwam Utrecht snel weer terug in de wedstrijd, nadat Bart Ramselaar de bal uit de kluts binnenschoot, na wat knulligheid van de Groningse verdediging. Groningen zou een paar minuten later echter weer gevaarlijk worden, via Michael de Leeuw, maar het zou lang 1-2 blijven staan. Kort voor het einde van de wedstrijd zou Jørgen Strand Larsen nog de 1-3 maken voor FC Groningen en daarmee bezorgt hij zijn ploeg de drie punten.

Knotsgekke klassieker in Amsterdam

Ajax 3-2 Feyenoord

Het hoogtepunt van dit weekend in de Eredivisie op papier was de klassieker en dit zou op het veld ook zo zijn. Feyenoord speelde op de counter en was hierin erg effectief. In de zevende minuut leverde dit namelijk een grote kans op voor Guus Til. De middenvelder trof Onana, maar Luis Sinisterra wist de rebound eenvoudig binnen te koppen en zette daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

Ajax had het erg moeilijk om kansen te creëren in de eerste helft, maar het zou op gelijke hoogte komen nadat Sébastien Haller de rebound op een inzet van Ryan Gravenberch eenvoudig binnen kon werken. De gelijke stand zou echter niet van lange duur zijn. Steven Berghuis liet zich eenvoudig verassen door Fredrik Aursnes, verloor het balbezit op een gevaarlijke plek en na twee passes lag de bal in het netje dankzij Guus Til.

Het bleef erg lang 1-2 in de Johan Cruijf Arena, maar Ajax was in de tweede helft erg gevaarlijk. Jurriën Timber kopte de bal op de lat in de zestigste minuut, maar het duurde lang voordat de gelijkmaker viel. Uiteindelijk zou dit zijn in de 77e minuut, nadat Dušan Tadić een vrije trap vanaf de zijkant in een keer binnenschoot. Hierna bleef Ajax jagen op de winnende goal en deze zou uiteindelijk komen na zo’n 8 minuten. Antony, die erg slecht was in de afronding deze wedstrijd, wist een voorzet van Nico Tagliafico af te ronden. Hij juichte deze goal door zijn shirt uit te trekken en ontving hiervoor een gele kaart.

Deze gele kaart zou hem nog duur komen te staan, want in de blessuretijd kreeg hij nog een keer geel vanwege tijdrekken op een wel heel theatrale manier. Dit betekent dat hij er tegen FC Groningen er niet bij is, maar dat mag de pret in Amsterdam niet drukken na de gewonnen klassieker.

Deze uitslag was wat wij van deze klassieker hadden verwacht.

Twitter: @AFCAjax

PSV legt Fortuna op de pijnbank

PSV 5-0 Fortuna Sittard

PSV wist afgelopen donderdag in de Conference League met grote cijfers te winnen van FC Kopenhagen en hiermee gingen ze vrolijk verder tegen Fortuna Sittard. Phillipp Max zou zijn eerste goal van het seizoen maken, nadat hij de bal vanuit lastige hoek voorbij de keeper van Fortuna schoot. In de 38e minuut wisten Doan en Zahavi op mooie wijze te combineren, nadat Seuntjes de bal eenvoudig inleverde bij de Israëliër. Uiteindelijk mocht de Japanner de 2-0 maken, maar Zahavi zou een paar minuten later verantwoordelijk zijn voor de derde. De rust stand was 3-0 en Fortuna wist dat het niks meer kon behalen in Eindhoven.

In de tweede helft was PSV minder op zoek naar doelpunten, maar uiteindelijk was Bruma nog wel goed voor een doelpunt, nadat de bal op kinderlijke wijze werd verloren op eigen helft. Uiteindelijk zou Carlos Vinícius de eindstand van 5-0 op het bord zetten, maar had het nog veel erger kunnen uitpakken voor de Limburgers.

Onze verwachting was dan ook dat PSV van Fortuna zou winnen.

Büttner doet zijn oude ploeg pijn

Vitesse 1-2 RKC Waalwijk

De ploeg van Thomas Letsch werd donderdag uitgeschakeld in de Conference League tegen AS Roma, maar de ploeg uit Arnhem speelde wel een prima wedstrijd. Tegen RKC kwamen ze al vroeg op voorsprong, dankzij een goal van Loïs Openda. De Belgische spits was als eerste bij de bal, nadat deze bleef hangen voor de goal van de Waalwijkers. Na een kwartier stond het echter alweer gelijk. Melle Meulensteen schoot van afstand op het doel en de bal werd van richting veranderd, waardoor de keeper op het verkeerde been stond.

Vitesse was de gevaarlijkere ploeg, maar wist niet 100% kansen te creëren. RKC deed dit wel; in de tweede helft stond Alex Büttner vogelvrij in de zestien en kon hij de 1-2 binnen schieten. Vitesse scoorde vrij snel hierna, maar deze goal werd afgekeurd door de videoscheidsrechter.

Trainerswissel doet Willem II goed

Willem II 2-2 AZ

Voorafgaand aan de wedstrijd zagen wij AZ als grote favoriet, maar uiteindelijk zou Willem II erg gevaarlijk zijn. De Tilburgers kwamen al vroeg op voorsprong, nadat Che Nunnely een voorsprong van Leerow Owusu wist binnen te koppen. Willem II zou verder gaan met aanvallen en met een gelukje zouden zij de bal krijgen bij Elton Kabangu, die de 2-0 voor Willem II wist te maken, na slechts zeventien minuten voetbal.

AZ had een grote taak voor zich in Tilburg en moesten twee goals goedmaken. AZ zou erg gevaarlijk zijn en wisten veel kansen te creëren. Uiteindelijk zou Bruno Martins Indi tekenen voor de 2-1, nadat de bal bleef hangen bij een corner van AZ. Sugawara kwam in de tweede helft erg dichtbij een goal en ook Dani de Wit raakte de paal, maar uiteindelijk zou Aboukhlal de gelijkmaker maken. Dit gebeurde pas in de blessuretijd van de wedstrijd, wat betekent dat er weinig tijd was voor Willem II om hierop te reageren. Uiteindelijk zou het 2-2 eindigen in Tilburg en weet Willem II voor het eerst in vijf wedstrijden weer te scoren.

1X2Goed voorspeld