Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ronald Koeman keert terug bij Oranje

IMAGO / PA Images

Ronald Koeman gaat Louis van Gaal vervangen na het komende WK in Qatar. Koeman heeft getekend tot en met het WK van 2026, dat in Noord-Amerika plaats gaat vinden. De 78-voudig international van Oranje gaat dan beginnen aan zijn tweede termijn als bondscoach en wij van Kelbet zien dit als een goed ding.

Eerste termijn van Koeman

Tijdens de vorige termijn onder Koeman behaalde Oranje enkele successen en speelden ze over het algemeen goed voetbal. Koeman was van 2018 tot 2020 actief als bondscoach en het grootste succes hierin gebeurde in de Nations League. Oranje behaalde in 2019 namelijk de finale, door in de halve finale met Engeland af te rekenen en in de groep te sterk te zijn voor Duitsland en Frankrijk. Jammer genoeg werd deze wedstrijd echter verloren van Portugal, maar toch was de eerste uitvoering van dit toernooi een succes voor Nederland.

Het kwalificatieproces voor het EK verliep onder Koeman ook vrij goed en er werd alleen verloren van Duitsland en er werd gelijkgespeeld op bezoek bij Noord-Ierland. Verder wist Nederland alle wedstrijden te winnen en behaalden zij dus redelijk eenvoudig het EK.

Ontslag bij Barcelona

Koeman werd in oktober ontslagen door Barcelona. De ploeg uit Catalonië was vanaf het begin van het seizoen al bezig aan een slechte reeks en het ontslag van Koeman was onvermijdelijk. De verliespartij tegen Rayo Vallecano deed Ronald Koeman uiteindelijk de das om en ook werd er in zijn tijd verloren van Real en Atlético in de LaLiga en stond Barcelona er slecht voor in de Champions League, met slechts drie punten uit drie wedstrijden.

Ook werd het ontslag van Koeman bemoedigd door het feit dat hij niet van de steun van Juan Laporta genoot. De financiële problemen van Barcelona hielpen ook niet mee en de interne wens om Xavi aan te stellen als trainer versnelde het vertrek van de Nederlander.

Björn
471 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.
Geplaatst in Nieuws, Voetbal Nieuws