Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Samenvatting Champions League achtste finales: Real Madrid, Bayern München en meer

Voetbal Voorspellingen
Close up of legs and feet of football player in blue socks and shoes running and dribbling with the ball. Soccer player running after the ball. Sports venue in the background

In dit artikel zullen wij terugblikken op de achtste finales in de Champions League. Wij zullen alle wedstrijden van 8 en 9 maart behandelen en deze vergelijken met onze achtste finales voorspellingen.

Hattrick Benzema trapt Paris Saint-Germain uit de Champions League

Met voorsprong was dit de wedstrijd van de week, de maand en misschien wel het jaar. Paris Saint-Germain begon de wedstrijd met een 1-0 voorsprong, dankzij een late goal van Kylian Mbappé in de eerste wedstrijd. Dit betekende dat de Parijzenaren genoeg hadden aan een gelijkspel om de volgende ronde te bereiken.

Real Madrid begon de wedstrijd fel en zette hoog druk op de verdediging van de Franse ploeg. Op het begin van de wedstrijd leverde dit ook een kans op, maar uiteindelijk was het PSG dat op voorsprong kwam; althans dat leek in het eerste geval zo. Kylian Mbappé schoot namelijk de 0-1 tegen de touwen, echter stond Nuno Mendes, die de assist leverde, buitenspel toen hij de bal ontving. De goal van de Franse superster telde dus niet. Vijf minuten later was het echter wel dezelfde Kylian Mbappé die weer tot scoren kwam en dit keer was er geen sprake van buitenspel. De Franse aanvaller scoorde tegen de ploeg waar hij volgend seizoen misschien wel gaat voetballen en daarmee gaf hij Real Madrid een hele zware kluif.

Real Madrid begon de tweede helft ook erg fel en zou uiteindelijk ook een veel betere tweede helft spelen dan de Fransen. Maar op het begin van de tweede helft, stuurde Kylian Mbappé de keeper van Real Madrid, Thibaut Courtois, volledig het bos in met een fraaie actie na een pass van Neymar. Echter stond de Fransman ditmaal zelf buitenspel wat betekende dat er weer een goal van Franse makelij geannuleerd werd door de videoscheidsrechter.

PSG ging daarna verder met voetballen en probeerde veel op te bouwen van achteruit. In de zestigste minuut ging dit allemaal mis. Na goed druk zetten van Karim Benzema kwam de bal terecht bij Vinícius Júnior. Hij legde de bal terug op diezelfde Benzema en hij schoot vervolgens de 1-1 erin. Alsnog moest Real Madrid een goal maken om verlenging af te dwingen. Deze goal van Benzema zou er echter wel voor zorgen dat het flink ging spoken in het Santiago Bernabeu. Kort daarna kwam de Franse spits weer dichtbij een goal, maar kopte hij rakelings naast. Vinícius kreeg ook nog een enorme kans, maar deze schoot de Braziliaanse vleugelaanvaller onbesuisd over.

Toch zou in minuut 76 de tweede goal van Real Madrid komen, die het tweeluik op gelijke hoogte zou brengen. Karim Benzema wist koelbloedig af te maken na een geniale pass van Luka Modrić. Echter zou deze gelijke stand niet lang op het bord blijven staan. Er zaten zo’n 10 seconden tussen de aftrap na de tweede goal van Real Madrid en het moment dat de hattrick van Benzema compleet was. PSG raakte al snel de bal kwijt en na een dribbel van Vinícius Júnior wist Marquinhos de bal niet goed weg te werken en schoof hem eigenlijk recht voor de voeten van Karim Benzema; iets dat je niet moet doen. De Franse spits schoot de derde goal tegen de touwen en schakelde daarmee PSG uit.

De Champions League droom van de Franse topclub is met minstens een jaar uitgesteld en Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar en alle andere sterspelers van Paris Saint-Germain zijn uitgeschakeld in de eerste knock-out ronde van de Champions League.

Benzema viert een goal tegen PSG (9 maart 2022)
Karim Benzema van Real Madrid viert een goal tijdens de Champions League wedstrijd van 9 maart, 2022. (© IMAGO/Alterphotos)

Dominant Bayern München geeft duidelijk signaal af in eigen huis

Op dinsdagavond namen Bayern München en Red Bull Salzburg het tegen elkaar op. De eerste wedstrijd was erg enerverend en zag de twee ploegen gelijk spelen, na een late goal van de Duitse ploeg.

De tweede wedstrijd zou iets minder spannend zijn uiteindelijk. Al na twaalf minuten kreeg Bayern München een penalty, nadat ex-ajacied Maximilian Wöber Robert Lewandowski vloerde in het strafschopgebied. De Poolse spits ging ook achter de bal staan en hij schoot de eerste goal van de avond kalmpjes in het doel. Zo’n 10 minuten later verdiende Lewandowski weer een penalty en ging hij er weer zelf achter staan. Het eindresultaat; hij schoot hem in dezelfde hoek en de keeper dook weer verkeerd. Een paar minuten later kon de Poolse superspits zijn derde doelpunt van de avond al maken, wat betekent dat Red Bull Salzburg binnen een half uur al met 3-0 achterstond.

De wedstrijd leek hiermee vrijwel gedaan, zeker nadat Serge Gnabry nog de 4-0 binnen wist te schieten voor rust. Na rust ging Bayern München vrolijk verder met scoren; Thomas Müller had nog niet gescoord, maar deed dat uiteindelijk in de vierenvijftigste minuut voor de eerste keer. Via de achttienjarige Maurits Kjaergaard deed Red Bull Salzburg nog wel wat terug, maar na zijn goal werden er nog twee goals gemaakt door de ploeg uit München. Thomas Müller maakte de 6-1 en Robert Lewandowski zette de eindstand van 7-1 op het scorebord en daarmee geeft Bayern München een duidelijk signaal af aan de andere teams die nog in de Champions League zitten.

Liverpool mist veel kansen maar doet wat het moet doen

Liverpool moest een 2-0 voorsprong verdedigen tegen Inter en dat betekende dat de ploeg van Jürgen Klopp niet per se de aanval hoefde te zoeken. Toch is dit iets dat de ploeg uit Engeland deed, met name in de eerste helft kwam onder meer Joël Matip dichtbij een doelpunt, door een voorzet van Alexander-Arnold tegen de lat aan te koppen. In de tweede helft kwam ook Mohamed Salah erg dichtbij, maar waar de keeper al gezien was schoot hij tegen de paal aan.

Uiteindelijk zou er nog wel gescoord worden in deze wedstrijd, maar dit zou niet gebeuren door Liverpool. Lautaro Martínez schoot de bal verwoestend binnen na zo’n 61 minuten voetbal en Inter had dus weer genoeg perspectief om de volgende ronde te bereiken.

Twee minuten later pakte Alexis Sánchez echter zijn tweede gele kaart, wat betekende dat hij vroegtijdig kon gaan douchen. De Chileense aanvaller tackelt Fabinho op een onnodige plek in een fair duel om de bal en hij glijdt hierin te hard door volgens de scheidsrechter. Mohamed Salah kwam weer dichtbij een goal, maar schoot weer een bal op de paal. Uiteindelijk zou Liverpool de wedstrijd met 0-1 verliezen, maar dat betekent wel dat de ploeg van Jürgen Klopp door is naar de volgende ronde van het miljardenbal.

Manchester City op zoek naar nog een overwinning

Manchester City behaalde de vorige keer een eenvoudige overwinning op bezoek bij Sporting en dat betekende dat zij een rustige wedstrijd konden spelen en er alsnog een wonder moest gebeuren, mochten zij uitgeschakeld worden.

Manchester City speelde zeker niet met zijn beste ploeg, maar wist alsnog genoeg kansen te creëren. Raheem Sterling kwam in de eerste helft erg dichtbij, na een voorzet van Gabriel Jesus, echter kwam de Engelsman net een paar schoenmaten te kort. Kort na rust wist de inmiddels ingevallen Mahrez, Gabriel Jesus te bedienen en de Braziliaanse spits scoorde de 1-0 voor Manchester City. Echter werd deze goal geannuleerd door de VAR, nadat er buitenspel van Jesus was geconstateerd en de brilstand bleef dus op het bord staan. Uiteindelijk was dit ook de eindstand en met name Raheem Sterling zal zich afvragen waarom hij niet meer heeft gedaan met de kansen die hij kreeg.