Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Samenvatting Champions League kwartfinales: Chelsea, Real Madrid en Villareal

IMAGO / NurPhoto

In dit artikel zullen wij terugblikken op de eerste wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League. In dit artikel zullen wij van Kelbet alle wedstrijden van 5 en 6 april behandelen.

Manchester City wint in eigen huis van stug Atlético

Manchester City 1-0 Atlético Madrid

Manchester City was dinsdagavond op slechts een ding uit en dat was zoveel mogelijk scoren. Atlético’s plan was juist om zo min mogelijk doelpunten te incasseren en zelf aanvallen en kansen creëren was een hele kleine bijzaak. Dit werd duidelijk uit het feit dat Atlético geen enkel schot heeft gelost in de hele wedstrijd; iets dat sinds 2012 niet in een Champions League wedstrijd is voorgekomen.

Manchester City had moeite om de defensie van Atlético Madrid af te breken en naast enkele lichte claimen om een penalty creëerden zij de in de eerste helft bijzonder weinig. In de 54e minuut kwam Kevin de Bruyne dichtbij met een gevaarlijke vrije trap en Jan Oblak had veel moeite om deze bal te verwerken. Tien minuten werd Laporte ook gevaarlijk uit een hoekschop, maar hij wist het net niet te vinden. In de 70e minuut was het dan uiteindelijk toch sterspeler Kevin de Bruyne die de ban wist te breken voor The Citizens. Op aangeven van invaller Phil Foden wist de Belg de bal voorbij Oblak te schuiven.

Manchester City bleef op zoek gaan naar doelpunten en kwam weer via de Bruyne in de buurt van een doelpunt en wist ook Foden veel kansen te creëren. Uiteindelijk zou het niet genoeg zijn voor Manchester City om nog een doelpunt te maken, maar reizen zij over een week wel met een voordeel af naar Madrid.

De Bruyne in strijd met Kondogbia
ⒸIMAGO / Shutterstock

Liverpool met een been in de halve finale

Benfica 1-3 Liverpool

Benfica wist in de vorige ronde nog Ajax uit te schakelen en de Portugezen hielden zich goed stand tegen de Amsterdammers. Tegen Liverpool was dit echter niet het geval. Liverpool was vanaf het begin van de wedstrijd oppermachtig en wist in de 17e minuut tot scoren te komen via Ibrahima Konaté, die raak wist te koppen uit een hoekschop van Robertson.

Liverpool bleef op zoek gaan naar meer doelpunten en zou dit in de 34e minuut ook vinden via Sadio Mané. Dit was tevens de ruststand en Benfica moest hiermee flink aan de bak als ze nog enigszins uitzicht wilden behouden op de halve finale. Darwin Núñez zou de hoop voor Benfica weer terugbrengen. Het Uruguayaanse talent dat Ajax uitschakelde, scoorde in de 49e minuut namens de Portugezen na een fout van Konaté.

Benfica bleef aanvallen en kreeg ook via Everton een grote kans op de 2-2, maar hij ging voor eigen succes waardoor Alisson eenvoudig redding kon brengen. Uiteindelijk werd het toch 1-3 voor Liverpool via Luis Díaz. De ex-aanvaller van FC Porto zet de eindstand op het bord en brengt daarmee Liverpool in een comfortabele positie voor de returnwedstrijd van volgende week. Benfica mag van geluk spreken dat ze nog met enige vorm van perspectief richting Engeland kunnen afreizen en dat is enkel dankzij doelman Vlachodimos het geval.

Fenomenale Benzema doet Chelsea de das om

Chelsea 1-3 Real Madrid

Real Madrid schakelde in de vorige ronde Paris Saint-Germain uit en was nu op zoek naar wraak, voor de uitschakeling die vorig jaar in de halve finales plaatsvond door Chelsea. Al binnen 10 minuten werd Vinícius Júnior erg gevaarlijk en schoot hij de bal op de lat, maar uiteindelijk was het Karim Benzema die de score wist te openen voor de Madrilenen. De Franse superspits kopte een lastige bal van Vinícius knap binnen en na zo’n 20 minuten was het al feest voor De Koninklijke.

Enkele minuten later werd de bal weer voorgeslingerd in de zestien van Chelsea en stond daar weer Karim Benzema. De aanvoerder van Real Madrid verdubbelde de marge en Chelsea had heel veel werk te verrichten om nog perspectief te behouden op de volgende ronde. Real Madrid bleef ook gewoon rustig doorgaan met aanvallen en Carvajal kreeg nog een grote kans voor de Spanjaarden. Toch zou Chelsea toeslaan. Uit hun eerste echte kans van de wedstrijd wist Kai Havertz te scoren en daarmee was de ruststand 1-2. Wel kreeg Benzema voor rust nog een grote kans om zijn hattrick compleet te maken, maar deze werd gemist door Benzema.

Na rust duurde het niet eens een minuut voordat Real Madrid weer een grote kans kreeg. Doelman Mendy liet zien dat hij weinig voetballend vermogen heeft en hij ging de mist in; de bal kwam voor de voeten van Benzema en vanaf een metertje of 25 kon de Fransman eenvoudig de bal voor leeg doel binnenschuiven. Zijn hattrick was compleet en de marge was weer twee doelpunten in het voordeel van De Koninklijke. Na een paar minuten kreeg Azpilicueta namens Chelsea nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Courtois wist deze bal op fraaie wijze te keren. Verder kreeg Lukaku nog een grote kans en kwam Mount dichtbij een doelpunt, maar over het algemeen werden er een stuk minder kansen gecreëerd in de tweede helft van de wedstrijd.

Benzema viert zijn doelpunt tegen Chelsea
ⒸIMAGO / Colorsport

Danjuma is de gevierde man bij Villareal

Villareal 1-0 Bayern München

Bayern München was de grote favoriet voor dit tweeluik en onze voorspelling was ook dat de Duitsers zouden winnen in Spanje. Toch kreeg Villareal de eerste grote kans van de wedstrijd en werd deze gelijk binnengewerkt door Arnaut Danjuma. De zesvoudig international van het Nederlands elftal kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en stond op de juiste plek en het was al na zo’n acht minuten raak in het oosten van Spanje.

In de eerste helft werden er over het algemeen weinig kansen gecreëerd, maar kwam Villareal nog een keer tot scoren. Francis Coquelin zag zijn voorzet onbewust in het doel belanden. Door ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de goal echter afgekeurd, omdat hij enkele centimeters buitenspel stond. In de tweede helft gingen de Duitsers wat prominenter op zoek naar een doelpunt en Müller zou al naar enkele minuten dichtbij komen. Ook kwam de Gele Duikboot dichtbij een tweede doelpunt; Gerard Moreno schoot de bal van lange afstand op de paal en Bayern ontsnapte daardoor aan een nog grotere achterstand.

Ook leverde Neuer de bal op opvallende wijze in rond de 60e minuut van de wedstrijd en kon diezelfde Moreno het vanaf de middellijn proberen voor een leeg doel. Echter schoot de Spaanse spits naast en bleef het 1-0. Verder kregen beide ploegen nog wel kleine kansjes, maar maakten ze niet heel veel aanspraak op een doelpunt. De eindstand was dus 1-0 en Bayern heeft flink wat werk goed te maken in de returnwedstrijd volgende week.