Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 29 samenvatting

IMAGO / Pro Shots

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en wij kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

Go Ahead Eagles wint overtuigend in eigen huis

Go Ahead Eagles 4-0 Willem II

In eigen huis nam Go Ahead Eagles het op tegen Willem II, in wat uiteindelijk een leuke wedstrijd zou worden. Go Ahead Eagles kwam op voorsprong in de 25e minuut dankzij een foeilelijke goal van Lidberg. Desalniettemin, stond de ploeg uit Deventer op voorsprong. Minder dan 10 minuten later zou Cordoba de 2-0 maken voor Go Ahead Eagles en daarmee zette de Spanjaard de ruststand op het scorebord.

Willem II was in de tweede helft een stuk gevaarlijker en kwam onder meer via Jizz Hornkamp erg dichtbij een doelpunt. Echter fungeerde Andries Noppert als een sta in de weg voor de aanvaller van Willem II. In de 70e minuut zou Ogechika Heil de 3-0 maken en daarmee de wedstrijd in het slot gooien. De Duitser was koelbloedig in een 1-op-1 situatie met doelman Wellenreuther en wist daarmee zijn eerste doelpunt voor Go Ahead te maken. Uiteindelijk zou Marc Cardona de eindstand op het bord zetten, na wat geklungel van Willem II bij een corner.

Chaotische slotfase in Utrecht

FC Utrecht 1-1 Fortuna Sittard

FC Utrecht was voorafgaand aan de wedstrijd met Fortuna Sittard de favoriet en zij kwamen ook al binnen vijf minuten op voorsprong via een afstandsschot van Bart Ramselaar. Utrecht kreeg meer kansen, maar ze wisten niet meer te scoren.

In de tweede helft was Fortuna Sittard een stuk gevaarlijker en zou Zian Flemming de gelijkmaker maken voor de ploeg uit Limburg. Kort voor het einde van de wedstrijd maakte FC Utrecht een doelpunt, en dit zou zeker de winnaar zijn voor de Domstedelingen. Deze goal werd echter geannuleerd door de videoscheidsrechter, vanwege hands dat kort voor de goal plaatsvond. In totaal duurde het vier minuten voordat de beslissing uiteindelijk gemaakt kon worden, maar dit betekent wel dat Fortuna weer een stukje dichter bij lijfsbehoud komt en heeft Utrecht nu al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen in de Eredivisie.

Ajax spelt slecht maar wint wel

Ajax 2-1 Sparta

Ajax nam het in eigen huis op tegen Sparta en zij werden voorafgaand aan de wedstrijd gezien als absolute topfavoriet voor dit duel. Toch wist Sparta als eerste toe te slaan. Dankzij een fout van Onana kon de Kamps van afstand uithalen en schoot hij schitterend raak. Sparta wilde de voorsprong behouden en Ajax wilde hierna terugkomen in de wedstrijd en dit zou kort na rust gebeuren. Aanvoerder Dušan Tadić bereidde de goal op briljante wijze voor, door om een snelle inworp te vragen en de bal vervolgens keurig terug te leggen op Davy Klaassen.

Ajax ging op zoek naar de winnaar, want het gat met titelconcurrent PSV is niet heel groot en er moest gewonnen worden tegen Sparta. Ajax zou een penalty krijgen, nadat er hands werd gemaakt door aanvoerder Auassar. Tadić zou de strafschop benutten voor de Amsterdammers en uiteindelijk zou dat genoeg zijn voor de overwinning voor de ploeg van Erik ten Hag.

Twente blijft volop jagen op de derde plek

NEC 0-2 FC Twente

FC Twente begon de wedstrijd sterk en kreeg de meeste kansen in de eerste helft, maar hier wisten ze niet juist mee om te gaan en de ruststand was dan ook 0-0. NEC begon wat meer te creëren en onder meer Tavsan was erg gevaarlijk voor de Nijmegenaren. Jammer genoeg voor de Nijmegenaren zou Akman een domme en onnodige overtreding begaan die, na ingrijpen van de var, met rood bestraft werd.

Deze rode kaart had erg veel impact op de wedstrijd en uiteindelijk zou FC Twente in de 65e minuut op voorsprong komen, via een goal van Misidjan. Tien minuten later was het weer raak voor de ploeg uit Enschede, ditmaal via Limnios en uiteindelijk zou dit de eindstand zijn.

Prachtige goals in de Derby van het Noorden

Heerenveen 3-1 FC Groningen

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en Amin Sarr zou al na zo’n zes minuten de eerste grote kans krijgen voor de Friezen. Hij schoot de bal op de paal, maar Sydney van Hooijdonk kon de rebound eenvoudig binnenschuiven om zo de ploeg van Tobiasen op voorsprong te zetten. Kasanwirjo wist namens FC Groningen te reageren na zo’n 30 minuten door de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten, nadat hij twee mensen van Heerenveen wist uit te kappen.

FC Groningen zou echter niet veel meer goed voetbal laten zien na de goal. In de tweede helft was het weer van Hooijdonk die wist te scoren, ditmaal bereidde hij zelf de goal voor en wist hij Meijer op Bergkampiaanse wijze uit te kappen, om vervolgens keeper Leeuwenburgh te passeren. Heerenveen kreeg nog meer kansen, onder meer via van Hooijdonk en ook Groningen kwam erg dichtbij de gelijkmaker, echter zou Drešević de bal van de lijn halen. Na zo’n 80 minuten spelen zou Sven van Beek de 3-1 maken voor Heerenveen en dat was zijn eerste goal in zeven jaar. Hij vierde dit daarom ook uitbundig met de rest van zijn ploeggenoten en dat zou hem uiteindelijk niet duur komen te staan.Het bleef namelijk 3-1 en daarmee heeft Heerenveen opeens zicht op plekken voor de Europese playoffs.

B-team van PSV weet te winnen van RKC

PSV 2-0 RKC Waalwijk

PSV nam het op tegen RKC en nadat zij een lastige wedstrijd hadden gespeeld tegen Leicester City in de Conference League mochten enkele spelers die normaliter niet spelen hun opwachting maken. Dit zou goed uitpakken voor Roger Schmidt, maar uiteindelijk was het vaste basisspeler Joey Veerman die de bal fraai binnen het doel wist te plaatsen van net binnen de zestien.

PSV kreeg weinig kansen, maar uiteindelijk zou Jordan Teze wel de 2-0 maken voor PSV. Hiermee scoorde de jongeling zijn eerste doelpunt voor PSV in de Eredivisie en leek de wedstrijd beslist. Het bleef 2-0 voor PSV en hiermee lijken zij klaar te zijn voor het duel met Leicester City in de Conference League en de bekerfinale met Ajax.

Vitesse heeft zijn handen vol aan halfziek Cambuur

Vitesse 1-0 Cambuur

Voorafgaand aan de wedstrijd leek het nog onzeker of de wedstrijd door kon gaan, vanwege de buikgriep die heerste bij de ploeg uit Friesland. Met een zeer gehavende selectie kwam Cambuur toch opdagen en wisten ze het Vitesse als nog erg lastig te maken. Vitesse zou uiteindelijk na 41 minuten toch tot scoren te komen, via Loïs Openda.

Cambuur wist niet veel te creëre, maar hetzelfde gold voor Vitesse, dat moeite had om de verdediging van de Zwollenaren af te breken. Uiteindelijk was de 1-0 van Openda genoeg voor de ploeg uit Arnhem, maar mag Cambuur trots zijn op het resultaat dat zij hebben geboekt met zo veel afwezigen.

Feyenoord lijkt klaar voor Slavia Praag

Heracles Almelo 1-4 Feyenoord

Feyenoord nam het op tegen Heracles in een wedstrijd dat eigenlijk gezien werd als een tussendoortje, kijkende naar hun Europese programma van vorige en volgende week. Dit had niet zo moeten zijn, want Heracles kwam al in de eerste minuut op voorsprong via een goal van Bakış. Feyenoord reageerde hier juist op, door na 20 minuten te scoren via Kökçu. In de 39e minuut zou Feyenoord zelfs op voorsprong komen, nadat Reiss Nelson uit mocht halen in de zestien van Heracles.

Kort voor rust liep Guus Til een blessure op en zou hij gewisseld worden voor Jens Toornstra. Wel zou Til de 3-1 op het scorebord zetten, voordat hij gewisseld werd. Met de blessure van Til lijkt het nog twijfelachtig of hij inzetbaar is tegen Slavia Praag op donderdag. Ook was het een goede middag voor Patrik Wålemark, die zijn eerste goal voor Feyenoord wist te maken en daarmee de eindstand van 1-4 op het scorebord zette.

Spannende slotfase in Zwolle

PEC Zwolle 2-1 AZ

AZ was in de eerste helft de betere ploeg, maar beide ploegen wisten geen echte kansen te creëren. Het spektakel begon daardoor pas in de tweede helft en uiteindelijk zou PEC, via de bloedsnelle Kastaneer, als eerste toeslaan. PEC Zwolle zou de meeste kansen creëren in de tweede helft, maar toch wist AZ via Vangelis Pavlidis gelijk te maken.

Kort voor het einde van de wedstrijd, in de 86e minuut was daar dan toch Daishawn Redan die de wedstrijd wist te beslissen in het voordeel van PEC Zwolle. De huurling van Hertha Berlin wist op mooie wijze raak te schieten van net buiten de zestien en daarmee schoot hij PEC Zwolle uit de degradatiezone.

Hier zijn onze laatste voorspellingen van de week voor de Eredivisie wedstrijden.

1X2Goed voorspeld?