Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie speelronde 30 samenvatting

IMAGO / Pro Shots

In dit artikel zullen wij terugblikken op de afgelopen speelronde in de Eredivisie. Elke wedstrijd zal kort worden behandeld en wij kijken naar of er enkele verassingen plaats hebben gevonden.

FC Twente domineert in eigen huis

FC Twente 2-0 Sparta

FC Twente zou met een overwinning een stuk dichterbij Feyenoord kruipen en kans hebben om de derde plek te veroveren, en Sparta heeft de punten juist nodig in hun strijd tegen degradatie. Uiteindelijk zou FC Twente op voorsprong komen, nadat zij ook meer kansen hadden gecreëerd. Ricky van Wolfswinkel zou zijn ploeg op voorsprong schieten, nadat hij het van 20 meter probeert. Hiermee maakte hij al zijn vijftiende van het seizoen.

Veel kansen werden er niet gecreëerd, maar uiteindelijk zou Michel Vlap de 2-0 maken, nadat hij enkele minuten eerder een lelijke hoofdblessure opliep. De aanvallende middenvelder zette hiermee de eindstand op het bord, maar dit komt alleen omdat hij de kans op de 3-0 miste. FC Twente wint hiermee op dominante wijze in eigen huis en lijkt serieus kans te maken op de derde plek.

Ajax heeft het moeilijk in Nijmegen

NEC 0-1 Ajax

Ajax moest zich na het verlies in de bekerfinale herpakken tegen NEC en in Nijmegen hadden zij het niet bepaald makkelijk. Okita werd al snel gevaarlijk en Ajax mocht Steekelenburg bedanken dat ze niet na 11 minuten al op achterstand kwamen in de Goffert. Uiteindelijk zou Ajax een grote kans krijgen in de vorm van een strafschop. Tadić zou achter de bal gaan staan en hiermee aanleggen voor zijn zevende penalty voor dit seizoen. De Serviër zou de bal echter met weinig overtuiging inschieten en daarmee kon keeper Branderhorst de bal redden en daarmee de brilstand op het bord houden.

Ajax had het hierna lastig om kansen te creëren en NEC werd onder meer via Tavsan erg gevaarlijk. Er werd in de rust aanvallend gewisseld, door Brian Brobbey in te brengen en de gehuurde spits van RB Leipzig kreeg een grote kopkans, maar raakte hiermee de paal. In de 88e minuut zou hij weer een grote kans krijgen, op aangeven van Kudus en ditmaal was hij wel trefzeker. Hiermee redde hij zijn ploeg en vergrootte hij de voorsprong op titelkandidaat tijdelijk naar zeven punten.

Lees hier onze NEC vs Ajax voorspelling.

Reijnders beslist de wedstrijd op het einde

AZ 2-1 Heerenveen

AZ verkeert de laatste tijd in slechte vorm en Heerenveen heeft juist weer uitzicht op de Europese plekken. Heerenveen zou na 6 minuten ook al op voorsprong komen in Alkmaar, nadat Sarr werd vrijgespeeld vanuit een lange bal van achteruit. AZ zou nog wel voor de rust hierop reageren. In de 44e minuut werd het 1-1, dankzij een goal van de Zweedse spelmaker van AZ; Jesper Karlsson.

Al met al waren kansen zeldzaam, maar kwam Tijjani Reijnders in de 70e minuut dichtbij de 2-1. Ook Musaba zou namens Heerenveen dichtbij een goal komen, nadat hij een knappe solo vanaf zijn eigen helft inzette. Een minuutje later zou AZ een grote kans krijgen en ditmaal wist Reijnders wel te scoren, nadat hij de kans kreeg uit een voorzet van Beukema. In de blessuretijd werd Heerenveen weer gevaarlijk, maar trof van der Heide de paal en ging AZ er dus met de punten van door.

PEC wint degradatiekraker in Waalwijk.

RKC 0-2 PEC

PEC Zwolle zou als eerste gevaarlijk worden in deze wedstrijd en daarmee al direct op voorsprong komen. In de zestiende minuut schoot van den Belt namelijk lekker raak van buiten de zestien en schoot hij de Zwollenaren virtueel gezien van de gedeelde laatste plaats af. Kort voor rust kreeg RKC weer een grote kans, maar wist van der Venne niet te scoren voor RKC.

Kort na rust zou Redan gevloerd worden in de zestien van RKC en hiermee wist hij een penalty te verdienen. Aanvoerder Bram van Polen ging achter de bal staan, en de rechtsback schoot hem feilloos in de rechterkruising. RKC zou via Kramer nog een grote kans krijgen, maar echt aanspraak op de overwinning of een gelijkspel maakten de Waalwijkers niet meer. Hiermee komt PEC Zwolle van de laatste plaats af en staan zij nu boven Sparta en Willem II.

PSV draait de wedstrijd om en Cambuur verliest weer

Cambuur 1-2 PSV

Cambuur zou deze wedstrijd fantastisch beginnen, nadat zij binnen twee minuten al de openingstreffer wisten te maken. Nadat de bal bleef hangen na een voorzet wist Patrick Joosten de bal met een hakje in het doel van PSV te krijgen en wist hij hiermee Mvogo te verschalken. PSV ging op zoek naar doelpunten en creëerde in de eerste helft redelijk veel kansen, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Tot in de 44e minuut, toen Zahavi de bal op technisch fraaie wijze in de hoek wist te plaatsen.

In de tweede helft ging PSV verder op zoek naar doelpunten en in een snelle uitbraak werd Doan neergehaald door Sylla, die al geel op zak had. De linksback van Cambuur kon hiermee vertrekken en de Friezen moesten verder met tien man. PSV wist maximaal gebruik te maken van deze overtalsituatie, door enkele minuten later te scoren uit een corner. Mario Götze kreeg in het strafschopgebied van Cambuur heel veel ruimte en de Duitser wist hier wel raad mee. Uiteindelijk was dit ook de eindstand en blijft PSV de druk op Ajax erg hoog houden.

Lees hier onze Cambuur vs PSV voorspelling.

Willem II geeft zichzelf uitzicht op lijfsbehoud

Willem II 1-0 Vitesse

Als er vrolijke mensen zijn in Tilburg heeft dat waarschijnlijk niets met het voetbal van de afgelopen tijd te maken, want Willem II speelt de laatste tijd erg bagger. Tot dit weekend. Al na vier minuten kwamen de Tilburgers op voorsprong, nadat Owusu een grote kans creëerde voor Hornkamp. Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker en via Bazoer kwamen zij erg dichtbij in de 36e minuut. Nunnely zou, onbedoeld, erg dichtbij de 2-0 komen nadat een voorsprong van hem bijna in het doel van Vitesse belandde, maar helaas voor hem wist doelman Schubert redding te brengen voor de Arnhemmers.

Willem II kreeg in de tweede helft nog een stuk meer kansen, maar wist hier uiteindelijk niets meer te doen. Hetzelfde gold voor Vitesse, dat kort voor het einde nog een grote kans kreeg via Openda. Dankzij deze verassende overwinning staat Willem II nu niet meer laatste en bedraagt de achterstand op RKC Waalwijk, dat op de veilige 15e plek staat, nog slechts twee punten.

Frank Wormuth doet zijn nieuwe club pijn

FC Groningen 0-1 Heracles Almelo

Heracles begon de wedstrijd als underdog, maar na goed druk zetten door de Heraclieden kregen zij in de 21e minuut een grote kans via Laursen en de Deense spits wist deze bal via de onderkant van de lat achter doelman Leeuwenburgh te jagen en daarmee Heracles Almelo op voorsprong te zetten.

Heracles kreeg nog meer grote kansen in de eerste helft en Laursen kwam via een fraaie vrije trap weer erg dichtbij een doelpunt. FC Groningen wist eigenlijk geen grote kansen te creëren en ook in de tweede helft ging Heracles verder met aanvallen. Pas in de 82e minuut kwam Abraham namens Groningen een beetje dichtbij een doelpunt, maar dit was niet genoeg voor zijn ploeg. Heracles boekt een groot resultaat door te winnen in Groningen.

Sinisterra redt Feyenoord in de laatste minuut

Feyenoord 2-1 FC Utrecht

Kansen waren vrij zeldzaam in de eerste helft tussen Feyenoord en FC Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Feyenoord gezien als topfavoriet, maar pas kort voor rust kregen zij de eerste echte grote kans, toen Reiss Nelson in het zijnet schoot.

De tweede helft zou gelukkig voor wat meer spektakel garant staan. Al in de 2e minuut naar rust werd de score geopend, door Mike van der Hoorn die de bal op ongelukkige wijze in eigen doel kopte. Tien minuten later kreeg Feyenoord weer een goede kans, ditmaal via Sinisterra maar de Keijzer wist namens Utrecht redding te brengen. De Colombiaan speelde sowieso een goede wedstrijd en was erg dreigend vanaf de linkerkant. Ook Kökçü kwam dichtbij na iets meer dan een uur spelen.

FC Utrecht creëerde eigenlijk niet heel veel in de Kuip, maar toch konden zij in de 64e minuut counteren en van der Streek zou vogeltjesvrij in kunnen tikken, na een voorzet van Boussaid. Hierna had Feyenoord veel moeite om kansen te creëren, maar in de 96e minuut van de wedstrijd zou Sinisterra de wedstrijd na een knappe individuele actie beslissen in het voordeel van Feyenoord. Hiermee staat Feyenoord weer 3 punten voor op FC Twente, dat eerder dit weekend ook wist te winnen.

Copyright: xTomxBodex

Lees hier onze Feyenoord vs FC Utrecht voorspelling.

Fortuna spelt een sterke wedstrijd

Fortuna Sittard 1-0 Go Ahead Eagles

Fortuna begon de wedstrijd sterk en kreeg in de 19e minuut via Tijjani Noslin een grote kans op de 1-0. Helaas voor hen zou de buitenspeler de bal echter overschieten en bleef het nog 0-0 in Limburg. Een minuutje later kreeg Fortuna weer een schietkans, dit maal via Flemming en de bal werd dusdanig van richting veranderd dat de bal in het doel verdween.

Fortuna bleef kansen creëren en ook in de tweede helft waren zij erg gevaarlijk. Noslin kreeg weer enkele grote kansen en ook Seuntjes kwam dichtbij de 2-0 voor Fortuna. Uiteindelijk wisten zij dit niet te maken maar hielden zij wel de 0. De 3 punten bleven dus in Sittard en hiermee hebben zij weer wat ademruimte verdiend in hun strijd tegen degradatie.