Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Samenvatting Champions League achtste finales: Real Madrid, Liverpool en meer

Champions League Voetbal

In dit artikel zullen wij terugblikken op de eerste wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League. Wij van Kelbet bliken terug op alle Champions League wedstrijden van 12 en 13 april.

Villareal maakt geschiedenis in München

Bayern München 1-1 Villareal (1-2)

In Spanje werd het een week geleden 1-0 voor de Gele Duikboot en Villareal mag zich goed in de spiegel aankijken en afvragen waarom het niet meer is geworden. In München speelde Villareal weer sterk en in de eerste helft kregen zij de grootste kansen, onder meer van via Danjuma en Gerard Moreno, maar verder waren kansen schaars voor beide ploegen.

In de tweede helft begon Bayern München meer aan te dringen en kort na rust kreeg Upamecano een grote kans voor Bayern. In de 51e minuut zorgde Robert Lewandowski voor de 1-0 van Bayern en daarmee maakte bracht hij het tweeluik in evenwicht. Op aangeven Thomas Müller wist de Pool koelbloedig de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

In de 70e minuut was het nu Müller zelf die gevaarlijk werd voor de ploeg uit Beieren, maar de Duitse middenvelder kopte de bal van dichtbij naast het doel. Bayern bleef maar doorgaan met aanvallen en ook Coman werd gevaarlijk. Maar de kinderlijke aanvallende gedachte van Bayern zou leiden tot hun ondergang. In de 88e minuut kwam Villareal er namelijk uit met een gevaarlijke counter en Gerard Moreno zou de bal prachtig voorleggen op Chukwueze en de jonge Nigeriaan wist de 1-1 te maken en daarmee Villareal naar de volgende ronde te schieten.

Chelsea en Real Madrid maken er een spektakel van

Real Madrid 2-3 Chelsea (5-4)

In Londen wist Karim Benzema vorige week een fantastische wedstrijd te spelen en de Fransman leidde zijn ploeg naar een 1-3 overwinning. In Madrid zou Real het wat moeilijker hebben met Chelsea, maar toch werd Real als eerste gevaarlijk via een vrije trap van Benzema.

Chelsea zou als eerste daadwerkelijk toeslaan en dit zou gebeuren via talent uit de eigen jeugd; Mason Mount. De jonge Engelsman zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong en hij bracht daarmee het verschil terug tot een doelpunt tussen de twee ploegen. Al met al was het een vermakelijke eerste helft in Madrid, maar de tweede helft zou garant staan voor een stuk meer spektakel.

In de 50e minuut kreeg Madrid een corner en Rüdiger zou deze uiteindelijk binnenkoppen voor de Londenaren. De Duitser zorgde ervoor dat de twee ploegen weer volledig in evenwicht stonden en dit leidde er toe dat Real Madrid begon met voetballen en dat het stopte met verdedigen. Dit betekende echter niet dat Chelsea geen kansen meer kreeg. Beide ploegen waren een tijdje gevaarlijk, maar Chelsea wist het voordel te pakken via Marcos Alonso, althans; zo leek het. De Spaanse linksback wist op fraaie wijze te scoren, maar maakte in de opbouw naar de goal hands, waardoor het doelpunt teruggedraaid werd door de videoscheidsrechter.

Dit gaf Real Madrid een stuk meer leven en in de 65e minuut kwam Karim Benzema enorm dichtbij de 1-2, om zo Real weer op voorsprong te zetten over het tweeluik, maar de Fransman kopte de bal op de lat. Tien minuten later zou Chelsea echter degene zijn die de voorsprong wist te komen. Dankzij Timo Werner werd het 0-3 in het Santiago Bernabéu en daarmee stond Chelsea virtueel gezien in de halve finale. Real Madrid zou hier echter correct op reageren. Na een paar minuten kreeg

Luka Modrić de bal van Camavinga en de Kroaat zou een fenomenale bal geven met de buitenkant van zijn voet op Rodrygo die koelbloedig wist af te ronden.

Beide ploegen stonden na twee wedstrijden op gelijke hoogte en dat betekende dat we gingen verlengen in Madrid. Na wat slordigheid in de verdediging van Chelsea kwam Vinícius Júnior er gevaarlijk uit en zette hij de bal gevaarlijk voor op Benzema, en toen hij de bal kreeg kon hij er eigenlijk maar één ding mee doen; de bal achter Mendy koppen en zijn ploeg op voorsprong zetten. De vierde goal van Benzema in dit tweeluik zou ook de laatste zijn van de wedstrijd en de verlenging werd afgesloten zonder dat er weinig andere grote kansen waren. Real Madrid weet dus ten koste van Chelsea de halve finale te bereiken.

Doelpuntenfestijn op Anfield

Liverpool 3-3 Benfica (6-4)

In Lissabon werd het vorige week 1-3 in het voordeel van Liverpool, wat betekende dat de thuisploeg van vanavond helemaal niet op zoek hoefde te gaan naar doelpunten. Toch zouden ze dit al redelijk snel vinden; via Ibrahima Konaté, die in de heenwedstrijd ook de openingstreffer maakte, kwamen The Reds op voorsprong in de 20e minuut. Benfica zou snel hierop reageren, door in de 32e minuut de gelijkmaker te maken. Gonçalo Ramos zou hier uiteindelijk voor tekenen, nadat hij de bal plotseling voor zijn voeten kreeg net buiten het strafschopgebied van Liverpool.

Voor de rust zou Liverpool weer een levensgrote kans krijgen, maar Roberto Firmino wist de pass niet op maat te geven op Diaz en daardoor kon Grimaldo nog ingrijpen en de tweede goal van Liverpool voorkomen. Na rust kreeg Liverpool weer een grote kans en wist Roberto Firmino de bal eenvoudig voor leeg doel in te tikken. De Braziliaan zou een paar minuten later zijn tweede doelpunt van de avond maken en daarmee de derde van Liverpool.

In de 73e minuut wist Roman Yaremchuk nog wat terug te doen namens de Portugezen, door Alisson te omspelen en de bal eenvoudig in het lege doel te schieten. Ook Darwin Núñez zou nog zijn graantje meepikken, door in de 83e minuut de 3-3 binnen te schieten. Uiteindelijk was dit echter niet genoeg om te winnen van Liverpool en is de ploeg van Jürgen Klopp door naar de halve finale.

Genoeg frustratie in het Wanda Metropolitano

Atlético Madrid 0-0 Manchester City (0-1)

In de heenwedstrijd wist Atlético slechts een doelpunt tegen te krijgen, nadat zij 90 minuten hadden verdedigd. In hun thuiswedstrijd moesten zij meer de aanval gaan zoeken, maar begon Manchester City weer gevaarlijk aan de wedstrijd. Atlético speelde een ruwe wedstrijd en met name Felipe solliciteerde op het begin naar kaarten. Uiteindelijk kreeg hij ook een gele kaart in de 25e minuut. Gündoğan kwam niet heel veel later dichtbij een doelpunt, maar het was Felipe die in de weg stond.

Al met al waren kansen schaars in het tweede duel in Madrid en ontbrak het aan echte 100%-kansen. Wel kreeg Griezmann een vrije schietkans in het begin van de tweede helft, maar ging de rest van de tweede helft gepaard met veel frustratie. Toch kreeg Carrasco kort voor het einde nog een grote kans, maar moest het grootste praatpunt van deze wedstrijd nog komen. Kort voor de blessuretijd begon er een groot opstootje, nadat Phil Foden geraakt werd door Felipe en met name Savić hier niet bepaald van gediend was. Dit leidde tot een groot opstootje waarin bijna iedere speler van beide ploegen inclusief wissels bij betrokken was.

Dit opstootje leidde uiteindelijk tot de rode kaart van Felipe en twee andere gele kaarten en de ruzie was nog niet over en ging in de catacomben nog steeds door. Al met al maakte dit verder niets uit voor Manchester City, dat de brilstand op het bord wist te behouden en daarmee een ticket naar de halve finale ontving.

De halve finales

De halve finales zullen gespeeld worden op 26 & 27 april en op 3 & 4 mei. De teams die het tegen elkaar op gaan nemen zijn: