Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Selectie Nederlands elftal

ZEIST – National coach Louis van Gaal has to cough during a press conference, PK, Pressekonferenz of the Dutch national team, Nationalteam on KNVB Campus on March 21, 2022 in Zeist, the Netherlands. The Dutch national team is preparing for the friendly matches against Denmark and Germany. KOEN VAN WEEL Zeist xVIxANPx/xxANPxIVx *** ZEIST National coach Louis van Gaal has to cough during a press conference of the Dutch national team on KNVB Campus on March 21, 2022 in Zeist, the Netherlands The Dutch national team is preparing for the friendly matches against Denmark and Germany KOEN VAN WEEL Zeist xVIxANPx xxANPxIVx 445934034 originalFilename: 0153313010st.jpg

Wij van Kelbet nemen een kijkje naar de selectie van het Nederlands elftal. Wij zullen bekijken of er enkele verassingen zijn of dat er enkele spelers ontbreken.

Doelmannen

De Nederlandse selectie bestaat ditmaal uit drie doelmannen en dat is lange tijd het geval. Vanwege de blessures bij onder meer Justin Bijlow en Remko Pasveer, bestaat de huidige keepersselectie uit Flekken, Krul en Drommel. Tim Krul is hiervan de enige met ervaring in het Nederlands elftal. Drommel en Flekken hebben nog nooit een wedstrijd voor het Nederlands elftal gekeept, en Flekken kwam zelfs nog nooit eerder uit voor een jeugdelftal.

Op basis van de vorm van dit seizoen zouden wij Flekken opstellen. Mark Flekken staat met Freiburg op een knappe vijfde plaats in de Bundesliga, en heeft na Bayern München de minste tegendoelpunten (29 in 27 wedstrijden). Flekken heeft er hiervan 25 gekeept en keept vaak erg solide in de Bundesliga. Drommel staat normaliter in de basis van PSV, maar hij heeft nog geen onbetwiste indruk achtergelaten. Drommel heeft dit seizoen gemiddeld 1.2 doelpunt tegengekregen en een reddingspercentage van 61%, een van de lagere percentages in de Eredivisie.

Tim Krul heeft het Norwich erg lastig in de Premier League. De ploeg van Krul staat laatste in de Premier League staat laatste en heeft 63 doelpunten tegen gekregen in 29 wedstrijden. Toch heeft Krul een hoger redding percentage dan Drommel, met 63%, maar Flekken heeft het hoogste percentage met 79%.

Alle doelmannen in de Nederlandse selectie:

Joël Drommel
Mark Flekken
Tim Krul

Verdedigers

Er zijn tien verdedigers opgenomen in de Nederlandse selectie. Sommige spelers zijn vrij zeker van hun plaats in de selectie. Denk hierbij aan Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries. Stefan de Vrij is er deze keer niet bij, vanwege een blessure, maar normaliter zou hij ook standaard deel uitmaken van de selectie.

Jordan Teze is voor de eerste keer geselecteerd. De PSV’er is bezig aan een sterk seizoen en verkeert de laatste tijd in goede vorm. Jurriën Timber, Tyrell Malacia en Owen Wijndal zijn de andere verdedigende Eredivisie-talenten die geselecteerd zijn. Verder is ook nog Hans Hateboer, Daley Blind en Nathan Aké geselecteerd. Het valt op dat Rick Karsdorp niet geselecteerd is. De rechtsback speelt praktisch elke wedstrijd bij AS Roma en weet daarin zijn rol erg goed in te vullen. Ook vinden wij het ontbreken van Sven Botman erg opvallend. Wij van Kelbet zouden zeggen dat hij eerder een plek verdient dan Nathan Aké, gezien het feit dat Aké weinig speelt bij Manchester City. Lille speelt dit seizoen niet zo goed als vorig seizoen, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteiten van de Nederlander.

IMAGO / ANP – Virgil van Dijk tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal – 21 maart 2022

Alle verdedigers in de Nederlandse selectie:

Nathan Aké
Daley Blind
Virgil van Dijk
Denzel Dumfries
Hans Hateboer
Matthijs de Ligt
Tyrell Malacia
Jordan Teze
Jurriën Timber
Owen Wijndal

Middenvelders

Als je kijkt naar de middenvelders zal vast een ding opvallen; de aanwezigheid van Jordy Clasie. De middenvelder van AZ was in 2016 voor het laatst opgeroepen en het is niet alsof hij een fantastisch seizoen draait bij AZ. De ploeg uit Alkmaar staat momenteel vijfde in de Eredivisie en Clasie speelde wel het merendeel van de wedstrijden. Zeker als je kijkt naar het ontbreken van Ryan Gravenberch en Joey Veerman.

Ook is het opvallend dat Davy Klaassen is geselecteerd, ondanks dat hij vaak op de bank zit, en Gravenberch niet terwijl hij wel in de basis staat bij Ajax. Verder valt er ook nog te discussiëren over de aanwezigheid van Georginio Wijnaldum, gezien zijn vorm dit seizoen. Al pleiten wij wel voor de aanwezigheid van Wijnaldum, gezien zijn ervaring en zijn invloed die hij vroeger had op het Nederlands elftal.

Verder is Frenkie de Jong onbetwist en is het verder ook logisch dat Guus Til er bij is. De speler van Feyenoord is momenteel de Nederlandse topscorer in de Eredivisie en hij staat tweede op de totale ranglijst. De aanwezigheid van Koopmeiners en de Roon is ook vrij verwacht, aangezien beide spelers vrij belangrijk zijn voor Atalanta dit seizoen. Ten slotte begrijpen wij ook de keuze voor Noa Lang, al vinden wij gezien zijn recente vorm niet dat hij veel minuten verdient.

Alle middenvelders in de selectie:

Jordy Clasie
Frenkie de Jong
Davy Klaassen
Teun Koopmeiners
Noa Lang
Marten de Roon
Guus Til
Georginio Wijnaldum

Aanvallers

Ten slotte de aanvallers van de selectie. Als je daarnaar kijkt is er niet een speler die er tussenuit springt wat betreft zijn aanwezigheid. Alle aanvallers zijn regelmatig aanwezig bij het Nederlands elftal en de enige spelers waarvoor je zou kunnen pleiten zijn Luuk de Jong en, voorheen, Quincy Promes, al verwachten wij laatstgenoemde niet meer te zien in een Oranje shirt na recentelijke gebeurtenissen.

Het is jammer om te zien dat mensen als Depay en Bergwijn de laatste tijd op de bank zitten bij hun clubs en dus niet helemaal okselfris zijn.

Alle aanvallers in de selectie:

Steven Berghuis
Steven Bergwijn
Memphis Depay
Cody Gakpo
Arnaut Danjuma Groeneveld
Donyell Malen
Wout Weghorst

De opstelling die wij willen zien

Doelman: Mark Flekken

Rechtsachter: Denzel Dumfries
Centrale verdediger: Virgil van Dijk
Centrale verdediger: Matthijs de Ligt
Linksachter: Tyrell Malacia

Verdedigende middenvelder: Teun Koopmeiners
Centrale middenvelder: Frenkie de Jong
Aanvallende middenvelder: Guus Til

Rechtsbuiten: Cody Gakpo
Spits: Memphis Depay
Linksbuiten: Arnaut Danjuma Groeneveld

De totale Nederlandse selectie

Joël Drommel
Mark Flekken
Tim Krul

Nathan Aké
Daley Blind
Virgil van Dijk
Denzel Dumfries
Hans Hateboer
Matthijs de Ligt
Tyrell Malacia
Jordan Teze
Jurriën Timber
Owen Wijndal

Jordy Clasie
Frenkie de Jong
Davy Klaassen
Teun Koopmeiners
Noa Lang
Marten de Roon
Guus Til
Georginio Wijnaldum

Steven Berghuis
Steven Bergwijn
Memphis Depay
Cody Gakpo
Arnaut Danjuma Groeneveld
Donyell Malen
Wout Weghorst

Björn
456 artikelen
Björn is een expert op het gebied van sportweddenschappen. Met een persoonlijke interesse in wedden en tips is Björn een grote voetballiefhebber.