Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Zestien voetballers in EK hebben een BMI hoger dan 25

Maarten Stekelenburg oudste speler van het toermooi

Kelbet.nl analyseerde spelersdata van het EK voetbal 2021 en ontdekte dat zestien spelers die deelnemen een BMI hebben hoger dan 25, met onder andere Memphis Depay, Christiano Ronaldo, Romelu Lukaku, Harry Maguire en Bryan Christante.

De Body Mass Index is een methode om vast te stellen of iemand een gezond gewicht heeft of overgewicht. Een BMI van 25 en hoger wordt beschouwd als overgewicht. BMI is een indicatie die te maken heeft met aanwezig lichaamsvet, dus de dokter zal meer zaken bekijken zoals buikomvang. Deze gespierde en fitte spelers hebben weinig lichaamsvet en komen er dan ook waarschijnlijk zonder waarschuwing vanaf.


Het Nederlands elftal heeft een gemiddelde lengte van 1,83 meter en doet daarmee de Hollandse reputatie als langste volk ter wereld geen eer aan. Het langste elftal in de competitie is Denemarken met een gemiddelde lengte van 1,85 meter. De Scandinavische teams hebben de langste spelers, gemiddeld dan. Het kleinste team is Portugal met 1,80 meter als gemiddelde lengte. De zwaarste speler van het toermooi is de centrale verdediger van Engeland Harry Maguir, met een gewicht van 100 kilo, en de lichtste speler is Rubin Colwill, middenvelder van Wales, met 57 kilo. Lorenzo Insigne, aanvaller van Italië, is de kleinste speler met 163 centimeter en de langste speler is Lovre Kalinic van Kroatië met een lengte van 2,01 meter.

De zwaarste en ook de langste Nederlander is Maarten Stekelenburg met 92 kilo bij een lengte van 1,97 meter. Stekelenburg is ook de oudste speler van het EK met 38 jaar en 9 maanden. De jongste EK-deelnemer is de Poolse middenvelder Kacper Kozlowski met 17 jaar en 8 maanden.

De populairste voornaam van het toernooi is Thomas (of Tomas) met 14 spelers die deze naam dragen. Vissen is het meest voorkomende sterrenbeeld, met 74 spelers die geboren zijn onder dit gesternte. Je mag Darko Churlinov van Noord-Macedonië op 11 juli feliciteren met zijn 21e verjaardag, de dag van de finale van het EK

Puck
43 artikelen
Puck is een grote voetbalfan die naast de sport ook een liefde heeft voor poker - zowel online als offline.